Coşkun; “Hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın gözlerindeki ışık bizleri mutlu ediyor”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in en güzel semtlerinden Kireçburnu Mahallesi’nin sevilen ve çalışkan muhtarı Çağlar Coşkun ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Mahallesindeki sorunları ve çalışmalarını Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’ya anlatan Muhtar Coşkun; “Bir muhtar olarak beni en mutlu eden şey, hizmet götürdüğümüz vatandaşlarımızın gözlerindeki ışık ve enerji” diye konuştu.

Kireçburnu…

Muhteşem erguvanları, eşsiz boğaz manzarası, temiz havası ve kendine has dokusuyla sadece Sarıyer’in değil, aynı zamanda İstanbul’un en güzel semtlerinden biri. Mahallenin çalışkan, dürüst ve sevilen muhtarı Çağlar Coşkun, mahallesiyle ilgili çalışmalarını Sarıyer Gazetesi’ne anlattı. Yaptığı örnek çalışmalarla dikkat çeken Muhtar Coşkun, Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’nun sorularını yanıtladı.

Kendinizi ve Kireçburnu Mahallesi’nin sorunlarını bize anlatabilir misiniz?

1968 Erzincan doğumluyum. 45 senedir burada aynı mahallede ikamet etmekteyim, evli ve bir çocuk babasıyım. Mahallemizle ilgili gözlemlediğimiz sorunların tamamı daha önceden de not aldığımız, keşfettiğimiz sorunlar. Bunları yerinde yaptığımız tespitlerle A’dan Z’ye hep yazdık ve tek tek kayıt altına aldık.

Mahallemizle ilgili önemli bilgi ve duyuruları iletişim ağı olarak kurduğumuz web sayfamız, muhtarlığımıza ait instagram ve facebook sayfamızdan halkımıza duyuruyoruz. Ayrıca billboardlarımızdan anlık ve aylık ihtiyaca göre eksikleri duyurmak için bu tür çalışmalar içerisinde bulunuyoruz ayrıca anons yaparak da halkımızı bilinçlendiriyoruz.

Muhtar olduğunuz günden bu yana ne gibi çalışmalar yaptınız?

Muhtar olduktan sonra yaptığım yerinde tespit notlarımızı öncelik sırasına göre ilgili kurumlara ileterek çözümünün takibini yapıyoruz. Elektrik, su, alt yapı, asfalt, çevre düzenlemeleri, parklar gibi tüm bu eksiklerimize yüzde 90 dokunarak bu sorunların çözülmesini sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar içerisinde halkımızdan gelen talepler doğrultusunda, bugüne kadar mahallemizde kangren olmuş yaraları sardık, eksiklerimizi büyük ölçüde giderdik. Ancak gece gündüz demeden mahalle halkımız için yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki yerel seçimlerde muhtarlığa yeniden aday olacak mısınız?

Bu konuda kararı halkımız verir. Çünkü birinci dönem muhtarlığımızda da biz karar vermedik, muhtarlık yapabilecek kapasitede olduğumuzu gören vatandaşlarımızın sayesinde muhtarlığa adaylığımızı koyduk. Eğer halkımız tekrardan bu konuyla ilgili bizi değerlendirirse halkımızın yönlendirdiği şekilde tekrar aday olabiliriz, ancak öncelikle sağlık diyoruz. Halkımıza gerçekten hakkıyla hizmet ederek, onların takdirini ve sevgisini kazanmak istiyoruz.

Bizim için makam sadece insanlara hizmet için bir araç olabilir, asla bir amaç değildir. Çalışmalar içinde en çok mutlu eden ise yapmış olduğumuz hizmetlerin vatandaşlar tarafından görülüp bize dönüşlerin sağlanması ve yapılan çalışmaların da iyi ve hızlı olması. Vatandaşlarımızın gözlerinden aldığımız enerji ve ışık bizleri memnun etmektedir.

Koronavirüsle mücadele sürecinde neler yapıyorsunuz? Türkiye ve Sarıyer ilçesi genelinde değerlendirecek olursanız bu süreçle ilgili vatandaşlara çağrınız ne olur?

Koronavirüs başladığından bugüne halkımızın ihtiyaçlarını bire bir karşıladık tabi bunda öncelik kimsesiz ve yaşlı olan vatandaşlarımızdı. Bunun akabinde mahallemizde oturan 2 tane yazarımızın kitaplarını halkımızla ücretsiz dağıtarak buluşturduk. Bununla çok olumlu cevaplar aldık, arkasından ilçe sağlık müdürlüğünün yönlendirdiği bilgiler ve hastaların sağlık durumlarıyla ilgili günü birlik tuttuğumuz raporların ilçe sağlık müdürlüğümüze, kaymakamlık nezdinde ve kontrolünde onlarla buluşturup ve bu çalışmalarımızı tamamıyla eksiksiz bir şekilde yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.

Bununla beraber belediyemiz katkılarıyla halkımızın temel ihtiyaçları ve sağlık dezenfektan gibi ihtiyaçların da ücretsiz olarak kaymakamlığımızın kontrolü altında belediyemizin çalışanlarıyla bu tür hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Tabi insan standartlarının en iyi bir şekilde olumlu olabilmesindeki en büyük çaba ve gayretlerimizden bir tanesi de insanlarla olan bire bir ilişkilerimizin ve onlarla olan hal hatırlarının sorulup onlara dokunabilmemiz.

Muhtarlık görevinizi sürdürdüğünüz günden bu yana edindiğiniz deneyimlere dayanarak muhtar olmak isteyen arkadaşlara bir mesajınız var mı?

Elde ettiğimiz deneyimler içerisinde tabi ki bilgilerin diğer insanlar tarafından paylaştıkça güzel olduğunu tüm insanlara aktarmamız ve bizim de muhtarlıkta kazandığımız deneyimleri bizden sonra gelecek muhtar arkadaşlarımıza deneyimlerimizi bire bir anlatmak ve her şeyden önce bu tür işlemlerde yapılacak en önce şey işin başına gelecek olan insan sevgisi kendinizi sevmekle alakalıdır. İnsanların sevdiği süre içinde muhtar adayı olabilirsiniz.

Muhtar adaylarının yapması gereken birinci basamak olarak daha sonraki aşamalarda da diğer bilgileri paylaşırız. Yaptığımız ve yapmamız gereken ve yapamadığımız işleri onlara bire bir aktarmamızdır. Muhtarlık olarak da benim diğer muhtar arkadaşlarım biraz kızacaklar ama en fazla üç dönem süresini sonuna kadar savunanlardanım. Önceliğimiz kişilerin ve muhtarlık makamının arasındaki diyaloğu çok iyi bir şekilde geliştirmek ve insanların size rahatça gelip derdini anlayabileceği bir ortam oluşturmamız.

Bu tür durumlarda sosyal medya ile ilaveten basın yayın organları televizyon organlarını da iletişim olarak kullanmaktayız ve kullanmaya da devam ediyoruz. Mahallemizde ve ilçemizde hiçbir muhtarın yapmadığı yapmışsa da pek duyuramadığı ağaç dikim çalışması yaptık. Muhtarlığımız içerisinde yaklaşık 60 tane ağaç, çamlık dediğimiz Erguvan Çamlık Tepesi’nde 30 tane ağaç dikimini gerçekleştirdik.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.