Şeyda Üst: “Uskumruköy’de hizmete devam”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uskumruköy Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Şeyda Üst, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun sorularını yanıtladı. Uskumruköy Muhtarlığı’nda gerçekleşen keyifli röportajda Üst, ilk döneminde yaptığı çalışmalarını anlatırken yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de yeniden aday olarak hedeflediği çalışmaları anlattı.

Uskumruköy Mahallesi’nin sevilen ve başarılı muhtarı Şeyda Üst, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’yu ağırladı. Muhtarlığındaki ilk döneminde mahallesi için yaptığı çalışmaları anlatan Üst, yeni döneme de yine önemli projelerle hazırlandığını söyledi. İşte Uskumruköy Mahallesi Muhtarı Şeyda Üst’ün, Bekir Batu’ya anlattığı hizmetlerinden satır başları…

“MUHTARLIĞIMIZIN KAPILARINI HERKESE AÇTIK”

İlk hayalimj çocuklara ve kadınlara fayda sağlamak, onların daha güçlü bireyler olmasına katkı sağlamaktı. Bu düşünceden hareketle ilk olarak muhtarlığımızda çocuklarımıza ve kadınlarımıza eğitim alabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri bir alan oluşturmak oldu. Muhtarlığımızı herkesin faydalanabileceği bir yer haline getirdik. Aldığımız kitap bağışlarıyla kütüphane kurduk ve bu bağışlarla ayrıca köy okulları ve cezaevlerine destek sağladık. Muhtarlığımızı SARMEK Meslek Edindirme Merkezi haline getirip kadınlarımız için kurslar açtık ve kadınlara istihdam sağladık. Finansal okuryazarlık, makyaj, güzellik, cinsel istismar, kadına yönelik şiddet, beslenme, diyet, çocuk psikolojisi, afet, tarım okuryazarlığı, arıcılık, bölge güvenliği, günümüz psikolojisi, uyuşturucu bağımlılığı gibi birçok konuda eğitimler verilmesini sağladık.

“TARIMI DESTEKLEDİK”

Gönüllü öğretmenlerle İngilizce, Matematik, Robotik Kodlama, tiyatro, yaratıcı drama gibi kursları gönüllü öğretmen desteğiyle sağladık. MARSAR ile afet eğitimleri yaptık. Tarımı destekledik. Tarım ve arıcılık kursları verilip fide dağıtımı yapılmasını sağladık. 3.Köprü viyadüklerine ses panelleri koyulmasını sağladık. Mahallemizde ışıklandırma olmayan yerlerin ışıklandırılması için taleplerimizi iletip birçoğunu çözüme kavuşturduk. Yanmayan sokak lambalarının bakım ve onarımının yapılmasını sağladık.

“TARİHİ ÇEŞMELERİMİZİN ONARIMINI YAPTIRDIK”

Yağmur suyu ve atık çalışmaları yaptık. Uskumruköy Meydanı ve muhtarlık bahçesi düzenleme çalışmaları yaptık. MOBESE kameraları takılmasını sağladık. Yangın hidrantlarının bakım ve onarımını yaptırıp sayılarının çoğaltılmasını sağladık. Kaza riski olan virajların çelik bariyerlerle desteklenmesini sağladık. Dere temizliğinin düzenli aralıklarla yapılmasını sağladık. Kapalı durak sorununu büyük ölçüde çözdük. Birçok yerde asfalt ve yama çalışması yaptık. Tarihi çeşmelerimizin bakım ve onarımını yaptık. Kaynak sularımıza analizler yaptırdık, içilebilir nitelikte olmadığı için tüm çeşmelere İSKİ suyu bağlatılmasını sağladık.

“YAYA GÜVENLİĞİ İÇİN DÜZENLEMELER YAPTIK”

Meydanda trafiği rahatlatmak adına çalışmalar yaptık. Kazaları önlemek için kör noktalara trafik aynaları koyulmasını sağladık. Yaya güvenliği için yaya geçitlerinde düzenlemeler yaptık. Yaz döneminde yapılan sinek ilaçlamasının 2’ye çıkarılmasını sağladık. Kene ilaçlamaları yaptırdık.

“YENİ PARKLAR KAZANDIRDIK”

ATM getirdik. Yeni parklar kazandırdık. En güzelinin adı talebimizle Şehit Tevfik İnan Parkı oldu. Yakında hizmete girecek mesire yeri için görüşmeler yaptık ve yerini belirledik. Beton santraline karşı mücadele başlattık. Kolluk kuvvetleri ve devletin tüm birimleriyle koordineli çalıştık.

“İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE ULAŞTIK”

İhtiyaç sahibi ailelere düzenli erzak desteğinde bulunduk. Askıda ekmek, elbise, bez ve erzak uygulamaları yaptık. Çocuklara mont, bot, bayramlık ve kırtasiye malzemesi desteği sağladık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinin tadilatının yapılmasını sağladık. Pandemi sürecinde ilaç, erzak, ekmek dağıtımları yaptık. Yine pandemi sürecinde çocuklara tablet ve internet desteği sağladık. Deprem, sel, yangın felaketlerinde mahalle sakinlerimizle ihtiyaçları temin ettiğimiz çalışmalar yaptık ve sahada aktif olarak yer aldık. Muhtarlığı aşevi olarak kullandık, Ramazan’da yemek çıkardık. Tamamen muhtarlığımızın organize ettiği mahalle iftarları düzenledik. Şehidimiz için mevlit yaptık. Şehit mezarlığının bakım ve onarımının yapılmasını sağladık.

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI UNUTMADIK”

Engelli vatandaşlarımızı sosyalleştirecek aktiviteler düzenledik. Sokak hayvanları için muhtarlık önü ve mahallenin bazı noktalarına beslenme alanları koyuldu. Tünel ve yağmuru sahiplendik. Geri dönüşüm alanları oluşturduk. Çeşitli dernek ve gruplarla çöp toplama etkinlikleri yaptık. Yaşlılarımızla, esnafımızla ve mahalle sakinlerimizle her fırsatta bir araya geldik. Kültür turları düzenledik.

“ÇOCUKLARIMIZLA SOSYALLEŞTİK”

Çocukları sosyalleştirecek piknik, yemek organizasyonları düzenledik. Kan bağışı kampanyaları yaptık. Uskumruköy İlkokulu ek derslikleri ve tuvaletlerinin yapımını sağladık. Aşı kampanyaları yaptık. Hayır kermesleri düzenledik. Göllerimizde balıklandırma çalışmaları yaptık. Mobil PTT getirdik.

“YAŞAMA KATKI SUNDUK”

Halk Ekmek ile görüşmeler yaptık. Ücretsiz plaj kartları dağıttık. Tarihi top mevzilerimize sahip çıktık. Dernekler aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelerimize düzenli nakdi yardım yapılmasını sağladık. Uyuşturucu bağımlısı gençlerimizin tedavilerine destek olduk ve topluma kazandırdık. E-muhtar uygulamasına geçtik. Whatsapp grupları kurduk. Sosyal medyayı aktif kullandık. Okul, organik pazar, otopark, mera ve rehabilite merkezi projelerimiz bitmek üzere.

ŞEYDA ÜST KİMDİR?

1978 yılında İstanbul’da doğdu. Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu. Evli ve bir oğlu var. CHP’de Uskumruköy Mahalle Başkanı olarak iki dönem toplamda 10 yıl görev yaptı. Arkadaşlarının ve çevresinin desteğiyle muhtarlığa aday oldu. Şeyda Üst, muhtarlıktaki 5 yıllık ilk dönemini başarıyla sürdürürken yaklaşan 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de muhtarlığa aday oldu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.