Yüksel Dalmış: “Kilyos’un daha fazla yükselmesi için adayım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kilyos Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Yüksel Dalmış, Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya ziyarette bulundu. Mahallesi için yaptığı çalışmaların yanı sıra yeni dönemi için hedeflediği çalışmaları anlatan Dalmış; “Kilyos’un daha fazla yükselmesi için adayım ve yeni projelerimizle mahallemizi hep birlikte geleceğe taşıyacağız” dedi.

Sarıyer’de yaklaşan 31 Mart Yerel Seçim heyecanı, mahallelerde muhtar adaylarının çalışmalarıyla sürüyor. Sarıyer Gazetesi’ni ziyaret eden Kilyos Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Yüksel Dalmış, “Bizim projemizde tatlı dil güler yüz, bizim projemizde gönüllere girmek, bizim projemizde doğru konuşup bitecek bir işi bitirmek var. Biz çalışacağız Kilyos kazanacak” diyerek Genel Yayın Yönetmenimiz Bekir Batu’ya çalışmaları ve hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“MAHALLENİN KRİTİK NOKTALARINA KAMERA SİSTEMİ KURULDU”

Kilyos’ta yaptığı önemli çalışmalarla yaşama dokunan Dalmış şunları söyledi; “Haftanın belirli günleri gelen ve sınırlı işlem yapabilen mobil PTT aracının yerine kalıcı çözüm olarak Kahyaoğlu caddesine PTT şubesinin açılmasını sağladık. Kilyos mahallemizin emniyet ve asayişini sağlamak maksadıyla değerli Kilyos esnafımızın maddi katkılarıyla, jandarma teşkilatıyla birlikte; Kilyos Caddesi Kervan Fırın mevkiine 1 PTS ile Kale Caddesi üzeri Oda Yeri sokağı, Cambaz sokağın kavşağına ve Kilyos’un tüm kritik noktalarına yüksek çözünürlüklü kamera sistemi kurularak aktif hale getirilmesini sağladık. Mahallemizde dar gelirli ailelerin bütçelerine katkı sağlamak amacıyla Cambaz sokağa Muhtarlık binamızın arka tarafına İstanbul halk ekmek büfesinin tekrar açılmasını sağladık. Sağlık ocağımızın bulunduğu konuma sağlık komisyon Başkanı Sayın Dr. Şenel Yediyıldız desteği ile İstanbul sağlık Müdürlüğü il ambulans servisi başhekimliği Sarıyer 7 nolu acil yardım istasyonunu kurarak, 7/24 ambulans hizmetini sağladık.”

Kilyos Mahallesi’ndeki her soruna çözüm odaklı eğilen Yüksel Dalmış; “Yaz aylarında artan nüfusumuz ve turistlik bölge olduğumuz için deniz sezonu boyunca oluşabilecek acil vakalar için Kilyos Kıyı Emniyetimizde bulunmak üzere hava ambulans helikopteri getirterek yaz ayında aktif hizmete başlamasını sağladık. Uzun zamandır unutulmuş olan Kilyos-Uskumruköy bağlantısı olan Marenegro sitesinin ve plaj girişinin bulunduğu yolumuz yıllardır toprak yol olarak kullanılıp hiçbir çalışma yapılmamıştı uğraşlarımız neticesinde Tatlısu Caddesi’nden başlanılarak Ayvacık mevkiine kadar olan yolumuza İBB desteğiyle asfaltlanmasını sağladık. Atıl bir şekilde olan eski muhtarlık binasını araştırmalarımız sonucunda bulduğumuz Sponsorumuz Sn. Yusuf Bulut Öztürk sayesinde yeniden restore ederek 3 derslik, 60 öğrenci kapasiteli, yemekhane ve mutfak olanakları olan geniş bahçesinin içerisinde oyun parkı bulunan anaokulunun hizmete açılmasını sağladık” dedi.

“PARKLARIMIZIN EKSİKLERİNİ GİDERDİK”

“Mahallemizde çocuklarımızın keyifli ve güvenli oynayabileceği 3 adet yeni park yapılmasını ve mevcutta bulunan parkların eksiklerinin giderilmesini sağladık. Vatandaşlarımızın kötü hava koşullarında mağdur olmaması, dinlenerek bekleyebilmesi için üzeri açık olan Aslan Fidanlığı ve Kilyos Mezarlığı duraklarını kapalı durak ile değiştirerek daha konforlu ve güvenli bir durak yapılmasını sağladık. COVİD19 karantina sürecinde mahallemizde Jandarma ekipleri ve vefa grubumuzla birlikte ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu zorlu geçen dönemde tüm desteği sağladık.” Yardıma ihtiyaç duyan herkesin yanında olan Dalmış; “Mahallemizdeki yatağa bağımlı hastalarımız ve yürüme zorluğu çeken vatandaşlarımız için hasta yatağı ve tekerlekli sandalye temin ederek teslim edilmesini sağladık” diye konuştu.

“KİLYOS HALKI İÇME SUYUNA TEKRAR KAVUŞTU”

“Uskumruköy mahallesi muhtarlığı ile birlikte yürüttüğümüz Kilyos – Uskumruköy ortak mesire alanı projesinin tüm görüşmelerini tamamlayarak çalışmalarının başlamasını sağladık. Demirciköy ormanından Kilyos’a kadar olan 3 kilometrelik uzaklıktan gelen suyumuzu Sarıyer Belediyesi tarafından su borularının temini yapılarak ormandan asfalta kadar yeniden boru hattı çekilerek kapatılıp, yıktırılan çeşmelerimizin yerine yeniden çeşme yapılarak Kilyos halkımızın tekrar içme suyuna kavuşmasını sağladık.”

“Yaz aylarında artan yoğun nüfustan dolayı birçok defa talebinde bulunduğumuz Kilyos’un sorunu haline gelen tuvalet ihtiyacı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak modern tuvalet olarak hizmete sunulmasını sağladık. Soğuk havalarda çocuklarımızın konforlu bir şekilde derslerini işleyebilip enerjilerini atacağı kapalı spor salonu projesini bulduğumuz sponsorumuz Sayın Hasan Başboğa desteğiyle iki okulumuzun arasına yapılmasını sağladık.”

“MAHALLEMİZ DAHA ŞENLİKLİ BİR YER OLDU”

Mahallede yaşayan çocukların en hassas çizgisi olduğunu söyleyen Dalmış; “Çıktığımız bu yolda çocuklarımız için çeşitli etkinlikler, tiyatrolar, şenlikler düzenleyerek Kilyos Mahallemizin daha şenlikli bir yer olmasını sağladık. İhtiyaç sahibi ailelerimizi tespit ederek gıda kolisi, giyim, maddi yardım ve alışveriş kartı destekleri sağladık. Bunlarla sınırlı kalmayıp halkımızla birlik beraberlik sağlayarak doğal afetlerden etkilenen şehirlerimiz için birlikte yardım kolileri hazırlayarak bölgelere teslimini sağladık. Kızılay ile kordineli bir şekilde her sene Kızılay çadırı kurulmasını sağlayıp meydanımızda kan ve ilik bağışı organizasyonları yaptık” ifadelerine yer verdi.

“KİLYOS’A TAKSİ DURAĞI KAZANDIRDIK”

“Özellikle yaz aylarında artan nüfustan dolayı tek ulaşım kaynağımız olan otobüsler aşırı kalabalıktır mahallemizde taksi bulmak zor olduğundan dolayı ulaşım sorunu yaşanmaktadır. Bu sorunu ortadan kaldırmak için yaptığımız müracaatlar neticesinde Kilyos’a taksi durağı kurulmasını sağladık.”

“HALKIMIZLA HER ZAMAN İÇ İÇE OLACAĞIZ”

Kilyos Mahalle Muhtarı ve Muhtar Adayı Yüksel Dalmış, yaptığı önemli çalışmaların yanı sıra yeni dönemde hedeflediklerini ise şöyle sıraladı; Kilyos’un merkezi konumuna halkımızın yararlanabileceği içerisinde çocuklarımızın için özel dersler, sanat atölyeleri, Kadınlarımız için çeşitli kurslar, spor dersleri, kütüphane, özel günlerin kutlanılması ve taziye – yaslar için kullanılabilecek Kilyos halk evi çalışmalarına başlanılacaktır. Kilyos spora gelir kaynağı olabilmesi adına İstanbul Gençlik ve Spor İl müdürlüğüyle yaptığımız görüşmeler neticesinde yıkılan PTT binasının yerine kapalı çok amaçlı salon-halı saha çalışması yapılacaktır. Sıcak yaz akşamlarında akşam yürüyüşlerimizi Kilyosumuzun sahillerinde daha güvenli yapabilmek için sahil yolunun ışıklandırma çalışmaları yapılacaktır. Uskumruköy- Kilyos muhtarlığı olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalarına başladığımız halkımız için olan Mesire alanı projesinin son aşamasını tamamlayacağız. Mahallemizde kullanımı yaygın olup, yakın çevrede istasyonu olmayan Elektrikli (Hybrid) araçlar için merkezi konuma hızlı şarj istasyonu kuracağız. Muhtarlık sürecinde verilen imkânlar sayesinde hiç asfalt çalışması yapılmayan birçok sokağımızın asfaltlanmasını sağladık, yeni dönemde de daha fazla sokağımızın asfaltlanması için çalışacağız. Sokak ve caddelerimizde daha güvenli yürüyüşler yapabilmek için eski ve yetersiz olan kaldırımların ve kasislerin yeniden yapılmasını sağlayacağız. Yaşlı ve çocuk nüfusunun fazla olduğu Kilyosumuzda sokakta korkmadan dolaşabilmeleri için saldırgan sokak köpekleri sorununu çözüme kavuşturacağız. Üretken kadınlarımız için el emeği yaptığı çalışmaları halkımıza sunarak gelire dönüştürebileceği özellikle bahar ve yaz aylarında meydanımızda kermesler düzenleyeceğiz. Halkımızla her zaman iç içe olup, sorun ve eksikleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına Kilyosumuzun annelerinden oluşan kadın kolları ve gençlerimizin sesi olabilmek için gençlik kolları kuracağız. Muhtarlık süresi boyunca daha temiz Kilyos için eksik olan çöp konteynerlerinin teminini sağladık. Yeni dönemde de sokaklarımıza atık ürünleri en aza indirmek için geri dönüşüm kutuları ve çöp konteynerleri eklemeye devam edeceğiz. Yardıma muhtaç ailelerimize, bir elin verdiğini diğeri görmeyecek anlayışıyla maddi ve manevi yardım sağlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız ve gençlerimizin eğlenebileceği çeşitli aktiviteler, gösteriler, konser ve şenlikler düzenleyeceğiz. PTT matik ve eksik olan ATM’lerin kurulması için gerekli birimlerle görüşüp kurulumunu sağlayacağız. Her koşulda telefonla 7/24 ulaşılabilir olmaya devam edeceğiz. Kültürel gezilerimizin imkânlar doğrultusunda daha fazla olması için çalışacağız.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.