Ayazağa’da 200 milyonluk takas operasyonu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

* Sarıyer Ayazağa’da Vadi İstanbul AVM’nin hemen karşısında kalan 2 bin 599 metrekarelik Milli Emlak arazisi, Dini Tesis alanından çıkartılıp Kültürel Tesis alanına çevrildi, ardından da ANAP ve AK Parti’de bakanlık yapmış ünlü bir siyasetçiye verildi.

* Ankara Çubuk’taki 10 dönümlük arazisini devlete bağışlayıp takasla bu araziyi kapan eski bakan, burada dünyanın en tanınmış DJ’lerin katılacağı milyon dolarlık dev organizasyonlar yapacak. Takas işlemini sorunsuz şekilde yürüten Avrupa Yakası Milli Emlak Daire Başkanı Kadir Çokçetin’in olaydan hemen sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne atanması da dikkat çekti.

SARIYER Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, ülke ve ilçe gündemini sarsacak yeni dosyalar açmaya devam ediyor. Sarıyer Merkez’de FETÖ’den kayyuma geçen tarihi bir köşkün 3 milyon liraya satılıp yeni alıcısı tarafından 67 milyona piyasa çıkarılmasının yankıları sürerken, Ayazağa’da da dev bir takas operasyonu gerçekleştirildi. Sarıyer Gazetesi, sessiz sedasız gerçekleştirilen 200 milyonluk dev operasyonun detaylarına ve belgelerine ulaştı.

200 MİLYONLUK ARAZİ DİNİ TESİSTİ, KÜLTÜREL TESİS OLDU

Milli Emlak Müdürlüğü‘ne ait Sarıyer Ayazağa’daki 3 ada 55 parsel geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Dini Tesis alanından çıkartıldı, Kültürel Tesis alanına çevrildi. Milli Emlak’tan İstanbul Müftülüğü’ne tahsisli devlet arazisi, bu kurumun verdiği “dini tesis olarak kullanılması uygun değildir” kararının ardından Kültürel Tesis alanına çevrildi.  Üzerinde halen 2 katlı harabe bina bulunan ve paha biçilmeyecek kadar değerli olan parsel, kısa süre önce de eski bir bakana verildi. Bu araziyi alabilmek için Ankara Çubuk’taki 10 dönümlük arazisini devlete bağışlayan eski bakan, bedelsiz bir şekilde takas yöntemiyle bu arazinin sahibi oldu. ANAP ve AK Parti döneminde bakanlık yapan ünlü siyasetçi, TAKS’ı 0.60 olan bu arazide önümüzdeki günlerde inşaata başlayacak. Arazinin imar değişikliği yapılmasından sonra burada yapılacak yeni binada, yaklaşık 3 bin kişiyi ağırlayabilecek dev bir konser salonu inşaa edilecek. Yapılacak bu binada dünyaca ünlü DJ’lerin vereceği, milyonlarca dolarlık hasılat bırakan dev etkinlikler ve konserler verilecek.

MİLLİ EMLAK’TAN MİLLİ PARKLARA GENEL MÜDÜR OLDU

Öte yandan Ayazağa’daki bu dev işlemin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için önemli katkılar sunan Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanı Kadir Çokçetin‘in de işlemlerin tamamlanmasından hemen sonra Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne atanması dikkat çekti.

İŞTE O ARAZİYE VE İMAR DEĞİŞİKLİĞİNE AİT BELGELER;

 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.