İETT’nin toplam 825 milyonluk 3 ihalesi aynı şirkete gitti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İETT’nin düzenlediği 3 ayrı ihaleyi Remzi Baka’nın başkanı olduğu Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş isimli şirket aldı. Dev ihaleleri toplayan şirket, 26 Mart’ta İETT ile toplam 825 milyonluk sözleşme imzaladı.

SARİYERGAZETESİ.COM‘un yaptığı araştırmaya göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım alanında açtığı en büyük ihaleleri AKIA Genel Müdürü Remzi Baka‘nın başkanı olduğu adresi Başakşehir’deki Ulaşım İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi aldı. İlk ihale, İETT Genel Müdürlüğü Satınalma Daire Başkanlığı tarafından 1 Mart’ta açılan ve 137 bin 621 bin kilometre otobüs bakım ve onarımı işi oldu. Yaklaşık maliyeti 547 milyon 425 bin lira olan açık ihaleyi Ulaşım İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi aldı. Şirket ile İETT arasında 26 Mart 2021 tarihinde tam 544 milyon 678 bin liralık sözleşme imzalandı.

DEV İHALELERİ PEŞ PEŞE TOPLADI

İETT’nin açtığı diğer ihale 37 milyon 191 bin kilometre otobüs bakım onarım ihalesi oldu. 5 Şubat’ta açılan ihalenin yaklaşık maliyeti 157 milyon 684 bin lira olarak belirlendi. İhaleyi kazanan Ulaşım İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi ile 26 Mart tarihinde 156 milyon 729 bin liralık sözleşme imzalandı.

Söz konusu şirketin İETT’den aldığı diğer ihale ise  40 milyon 689 bin kilometre otobüs bakım ve onarım ihalesi oldu. 5 Şubat’ta açılan ihalenin yaklaşık maliyeti 126 milyon 135 bin lira olarak belirlendi. İhaleyi yine Ulaşım İç ve Dış Ticaret A. Ş. aldı. 26 Mart’ta İETT ile şirket arasında tam 125 milyon 729 bin liralık ihale sözleşmesi imzalandı.

825 MİLYONLUK SÖZLEŞME İMZALANDI

Böylece İETT’den 3 ihale alan şirketin bu kurumla imzaladığı ihale sözleşme bedeli tam 825 milyon lira oldu. Bugüne kadar belediyeden ulaşım alanında en yüksek ihale almayı başaran şirketin İstanbul Ticaret Odası’na kaydı 14 Kasım 2014 olarak görülüyor. Başkanlığını Remzi Baka‘nın, Genel Müdürlüğünü Şaban Baka‘nın yaptığı şirket 25 milyon sermaye ile Başakşehir’de kuruldu.

sariyergazetesi.com/Bekir Batu/özel haber

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.