Murat Süme; “Kilisemizin onurunu korumaya devam edeceğiz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyükdere’deki Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme, Cumartesi günü yapılacak ve büyük bir heyecana sahne olması beklenen seçim öncesinde Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya çok önemli açıklamalarda bulundu.

Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Surp Hripsimyans Ermeni Kilisesi’nde 17 Aralık’ta (Cumartesi) vakıf başkanlığı için seçim yapılacak. Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu, yaklaşan ve oldukça heyecanlı geçmesi beklenen seçim öncesinde Surp Hripsimyants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Süme ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi. Sarıyer’de çalışkan ve saygın kişiliğiyle tanınan Süme gazetemiz aracılığıyla çok çarpıcı mesajlar verdi.

MURAT SÜME SEÇİME MOR LİSTEYLE GİRECEK 

12 yıldır Surp Hripsimyants Kilisesi’nde vakıf başkanlığı görevini sürdüren Murat Süme, MOR ve MAVİ listenin yarışacağı seçime kilisenin de rengi olan MOR listeyle giriyor. Sarıyer’de bugüne kadar çok sayıda önemli hizmeti gerçekleştirmesiyle tanınan ve ilçenin sevilen, tanınan simalarından olmayı başaran Murat Süme seçimlere cemaat üyelerinin güçlü desteğiyle girmeye hazırlanıyor.

MURAT SÜME; “KİLİSEYİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK”

Vakıf Başkanı Murat Süme, görevde olduğu süre içinde yaptığı çalışmaları gazetemize şöyle anlattı; “Büyükdere Kilisemizde çok ciddi bir tadilat ve onarım çalışması yaptık. Kilisemizin tüm duvarları değiştirildi, tavanlarını yepyeni bir hale getirdik. Adeta tüm çehresini değiştirdik. Heykeltraş ve ressam Erol Sarafyan‘ın 4,5 yılda yaptığı 40 adet çok değerli resmi kilisemizin tavanına monte ettik. Yağlı boya tabloların boyutları 180 cm X 220 cm. Kilisemizin arka bahçesinde işgal vardı, buradaki işgali kaldırdık ve bahçeye 45 kamyon toprak döktürdük. Arka bahçeyi düzenleyerek 250 metre olan bahçemizi 498 metreye çıkardık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer’deki yetkililerle temas halinde olduk ve kilisemizin bahçesindeki işgali ortadan kaldırdık.

“TAPUMUZU 2 DÖNÜMDEN 4.800 METREYE ÇIKARTTIK”

Pandemi döneminde Kızılay, İBB ve Sarıyer Müftülüğü’nden aldığımız gıda yardım kartlarını cemaat üyelerine ve ihtiyaç sahiplerine dağıttık. Kilisemizde her ayin sonrasında sofralar kurarak dayanışma ve birlikteliği sağlayamaya önem verdik. Kilisemizi halka açarak ayinlerimize katılımların sayısını arttırmaya ve toplumla ilişkilerimizin artırılmasına önem verdik. Görevde olduğumuz sürede aynı zamanda eski vakıf yöneticilerimizin haksız ve usulsüz bir şekilde kilisemizden sahiplendikleri yerleri tekrar kilisemize geri  kazandırmak için davalar açtık ve bu konuda başarılı olduk. Devlet kurumları nezdinde gerekli çalışmalarımızı yaparak Çayırbaşı Kozdere’de mezarlık yanında bulunan kilisemize ait arazimizin tapusunu 2 dönümden tam 4.800 metreye çıkarttık. Böylece kilisemizin mal varlığını arttırmış olduk. Eski yönetimden kalan borçlar yüzünden icradan satılışı yönünde karar verilen ve değer tespiti bile yapılan kilisemizin hemen yanındaki bir arazimiz ile Yenimahalle’deki bir arazimizin satışını önlemeyi başardık. Bu konuda büyük hukuki mücadele verdik ve başarılı olduk. Bu süreçte Büyükdere sırtlarında bulunan ve bostan bahçesi olarak kullanılan 305 metrelik bir arazimizi sattık. Buradan gelen parayı hem hukuki mücadelemizde kullandık, artanıyla da Şişli Perpa’da B Blok’tan tapusu kilisemiz adına olan bir dükkan satın aldık. Buradan her ay halen kilisemize kira geliri gelmektedir. Görevde olduğumuz süre içinde biz tam 4 kez denetim geçirdik. Vakıflardan gelen müfettişler tüm hesaplarımızı en ince detayına kadar inceledi, denetledi. Tüm denetimlerden sorunsuz ve sıkıntısız bir şekilde yüzümüzün akıyla çıktık, bu yüzden en temiz vakıflardan birisiyiz. ”

SEÇİM GÜVENLİĞİ NEDENİYLE 2 KİLİSEDE SANDIK KURACAĞIZ

“Azize Kilisesi olduğumuz için bizim günümüz Pazartesi. Bu yüzden seçimi insanları tekrar yormayalım diye Pazartesi yapalım diye düşündük. Sonra bunu farklı yorumlayanlar ve kötüye yoranlar oldu. Biz de bu yüzden seçimi Cumartesiye aldık. Pazar günleri, Sarıyer sahilinde ve bizim mahallemizde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Yan tarafımızda düğün salonu olduğu için pazar günleri çok gürültülü oluyor, ayrıca otopark sorunu yaşanıyor. Bu yüzden oluşturduğumuz Seçim Heyeti seçimin Cumartesi yapılmasına karar verdi. Kuruçeşme ve Büyükdere Kilisemiz’de sandık kuracağız. Diğer yerlere de sandık koymak isterdik, ancak seçim öncesi hakkımızda ortaya atılan iftiralar, karalamalar ve yalan yanlış haberler yüzünden seçimin güvenliği ve şeffaflığı tehlikeye düşmesi nedeniyle sadece 2 yerde sandık kurmaya karar verildi. Seçim Heyeti bu şekilde karar aldı. Keşke bu iftiralar ve akla hayale gelmeyecek çamur atmalar yapılmasaydı seçime daha şeffaf bir süreçle girseydik. Biz adaletten ve doğruluktan yanayız. İftiralara ve karalamalara asla pabuç bırakmayız. Kilisemizin onurunu korumak ve yüceltmek bizim vazgeçilmez sorumluluğumuzdur” diye konuştu.

SARİYERGAZETESİ.COM- ÖZEL RÖPORTAJ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.