Prof. Dr. Devrim Elvan; “Maden halkı yalnız değildir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat- Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan, yaklaşık 600 civarında kişiye açılan davalar nedeniyle boşatılmak istenen Maden Mahallesi’ne sahip çıktı. Prof. Dr. Elvan; “Maden halkı asla yalnız değildir. Sarıyer Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz ilk gün Hukuk İşleri Müdürlüğümüze talimat verip belediye olarak halkımızın yanında davaya müdahil olacağız. Maden sahipsiz değildir” diye konuştu.

Sarıyer Maden Mahallesi’nde beton şirketi Danış Beton’un mahalleye izae-i şuyu (ortaklığın giderilmesi) davası açması vatandaşların tepkisini çekiyor. 912 ada 1 parsel, 913 ada 1 parsel ve 914 ada 1 parselde yaklaşık 600 kişiye açılan davalar nedeniyle mahallenin boşaltılması gündemde. Beton şirketlerinin açtığı davalar yüzünden 31 dönümlük alanda yaşayan binlerce kişi mahalleden gönderilme tehlikesi yaşıyor.

PROF. DR. ELVAN; “KİMSE MADEN HALKINI YALNIZ SANMASIN”

Mahallede yaşanan mağduriyete ilk tepki CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Avukat Devrim Elvan‘dan geldi. Avukat aynı zamanda Orman Yüksek Mühendisi de olan Prof. Dr. Devrim Elvan, mahallede yaşayan binlerce aileye sahip çıktı. Sarıyer Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuşan Prof. Dr. Devrim Elvan; “Aynı zamanda bir hukukçu ve avukat olarak söylüyorum, mülkiyet hakkı kutsaldır. Kimse Maden halkını yalnız ve sahipsiz sanmasın. Hukuku bir silah gibi kullanıp mahallenin boşaltılmasını isteyenler ve bu gizli planın arkasında duranlar boş yere heveslenmesinler. Maden halkının hakkını hukukunu korumak için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Aday olup Sarıyer Belediye Başkanlığı görevine geldiğimiz ilk gün Maden halkının bu haklı davasının resmen içinde olacağız. Sarıyer Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğümüze talimat verip davaya müdahil olacağız. Maden halkının yalnız olmadığını herkese göstereceğiz” diye konuştu.

SARIYER’DE HERKES EVİNDE HUZUR İÇİNDE OTURABİLMELİ

Sarıyer’de pek çok mahallede zaman zaman bu tür hukuk oyunlarının oynanarak vatandaşların mağdur edilmek istendiğini de belirten Prof. Dr. Elvan; “Sarıyer Belediye Başkanlığı görevimizde hiçbir mahallemizde vatandaşlarımız bu tedirginlik ve endişe içinde yaşamayacak. Belediye olarak tüm mağdur vatandaşlarımızın yanında, hukuk mücadelelerinin içinde olacağız. Sarıyer halkının başka yerlere gönderilmek istenmesine asla izin vermeyeceğiz. Mülkiyet hakkı kutsal bir haktır. Rant hesapları yapanlar ve onlara arka planda gizlice destek olanlar bunu böyle bilsin” dedi.

MADEN’DE NELER OLUYOR?

SARIYER GAZETESİ KONUYU MANŞET YAPTI! TIKLA SAYFA SAYFA OKU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.