Ali Genç: “En büyük çabamız Sarıyer’in başarıya koşmasıdır”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Ali Genç, Sarıyer Gazetesi’ne çok özel ve samimi açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana geçen sürede yönetimiyle birlikte kulübe neler kattığını tüm şeffaflığıyla anlatan Genç, Sarıyer Spor Kulübü tesisinde gazetemizi ağırladı.

Yaklaşan kongre öncesinde Sarıyer’e birlik olma çağrısında bulunan ve kulübün başarısına katkıda bulunmak isteyen herkese kapılarının açık olduğunun altını çizen Ali Genç; “Sarıyer’in başarıya koşması için elimizden geleni yapıyoruz. Beni ve yönetimimi eleştiren kim varsa ve kim Sarıyer’i seviyorsa gelsin aday olsun! Kimsenin kulübü yıpratmaya hakkı yok… Önemli olan Sarıyer’in menfaatleridir. Ben bu süreçte beklenin aksine yıpranmadım hatta güçlendim” diye konuştu.

Ligde Sarıyer’in son durumu nedir?

Sarıyer Spor Kulübü çok önemli transferler yaptı. Şu anki durumumuz amacımız zaten Play Off’ta oynamaktı. Play Off’ta şansımız kaçtı kaçtığı gibi esas benim de 6 sene önce asbaşkanlık dönemimde vermiş olduğum bir söz vardı. Sarıyer ancak Sarıyer’in çocuklarıyla şampiyon olur düşüncem vardı. Bu çerçevede hareket etmeye karar verdik ve 5 oyuncumuzu profesyonel yaptık. U17 ve U18 olan çocuklarımız bunlar. Sarıyer’in geleceği yetenekli ve hiçbir kulübün yapmayacağı cesareti göstererek bunları A takımı formasıyla maça çıkardık. A takımı forması ilk defa giyen bir evladımızın annesinin, oğlunu bugünlerini görmek için ne kadar çabaladığını ve bu işe ne kadar mutlu olduğunu gördük, demek ki biz doğru yolda hareket ettik. Eleştiriler olur ya da olmaz bunlar bizim için önemli değil. Bizlerin şahsi hiçbir düşüncesi önemli değildir. Önemli olan Sarıyer’in menfaatleridir. Yapıcı olan her eleştirinin başımızın üstünde yeri var. Ama vurmak kırmak için o işlerde bezim olmaz. Çok şükür yanlış bir şey yapmadık. Bu kulübe geldiğimizden beri iyi bir şekilde yönetmeye çalıştık. Maalesef yaklaşık 30 senedir eskimiş kulüp tesisleri var. Devamlı eskimiş erozyona uğramış bugün ciddi tehlike karşısında kalan bir tesisteyiz. Geçmişten gelen bildiğimiz ya da bilmediğimiz birçok borç var. Onlarla karşı karşıya kaldık. Önemli miktarda harcamayı da burada yönetim kurulu arkadaşlarım ve ben yaptık.

Sarıyer Spor Kulübü’nün şirketleşmesi konuşuluyordu. Bu süreç ne aşamada?

Zaten bizim şu an yasal olarak geçen kongrede aldığımız bir karar vardı. Mayıs ayında mali kongre yapılacaktı bu konuyla ilgili. Fakat biz en azından hem kendimizi resetleyelim hem de bu işe yönetime talip olacak arkadaşlar varsa onların da önünü açmak adına bu yönetici olur kulüp başkanı olur hiç önemli değil böyle bir karar aldık. Bu konular orada görüşülecek. Zaten mevzuat olarak 2024 tarihine kadar bütün kulüplerin yaması gerekiyor. Sarıyer de bunu yapacak. Bunu tabi ki biz yaparız. Gelecek yönetim yapacak kim olur bilemiyoruz. Bu yapılacak bu kaçınılmaz bir şey ama bir an önce yetki verilip Sarıyer menfaatlerini koruyabilecek bir şekilde hareket etmesi lazım. Bu çerçevede blok olarak 1 kişiye 2 kişiye vermektense Sarıyer’de belki yüzlerce belki binlerce insana ama yarım ama bir hisse olarak açmak da lazım. Zaten yüzde 51’i kulüpte kalacak. 49 da ancak buraya gelen yöneticiler para veriyor ciddi anlamda sıkıntılar var. Para veren kişi kulübü güçlendirmek isteyecek. Çünkü kulüp ne kadar değerlenirse onların hisseleri de o kadar değerlenecek. Burada değer konusu Sarıyerlinin çok umurunda değil. Tabi ki Sarıyerliler alsın ama önemli olan Sarıyer’i süper lige nasıl çıkartabiliriz. Bunu 1.lig arkadan süper lig gördük bütün kulüplerin nasıl bir yol izlediklerini gördük. Bunlar bizim rehberimiz olmalıdır. Yani amaç burada Sarıyer’i mutlaka şampiyon yapmak olmalıdır.

Peki, neden kongre kararı alıp yönetim değiştirmeye neden ihtiyaç duydunuz?

Zaten mali bir kongre yapacaktık. Bunu yapmışken de yönetime de talip olan varsa önünü açmaya çalıştık. Cebinden para çıkmayan ağzı olan konuşuyor. Konuşanları da ben burada sizin aracılığınızla davet ediyorum. Biz bugün başkanız yarın olmayabiliriz. Onun için arkadaşlarımız ne istiyorlarsa onu yapalım. Onlar da gelsin. İster kulüp başkanı olarak gelsin yönetici olmak maddi manevi taşın altına elimi sokuyorum diyen varsa kapım açık. Buraya gelen hiçbir Sarıyerliye kapıyı kapatacağım yok. Bunu görelim. Gelsinler buyursunlar ben şahsen kendi listeme alırım. Ama önümüzdeki günlerde yaparız. Teklif götüreceğimiz arkadaşlarımız olur. Ama önemli olan bu teklifi götürmeden önce bize gelmeleri daha iyi olur diye düşünüyorum.

Stat yenileme çalışmaları ne aşamada?

Bu konuda ciddi anlamda emek veren arkadaşlarımız oldu. Sarıyer Spor Kulübü’ndeki yenileme çalışmasını Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız yapıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımız kim, AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın partisidir. Bu demek oluyor ki işin başında kendisi var ve bunun için teşekkür ediyorum. Tabi ki bu konuyu çok yakından takip eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun’a çok teşekkür ederim. Bunun kahramanı onlardır. Biz stadımızın yeniden yapılıyor olmasına mutlu oluruz. Stat yapılır ve bittiğinde belki biz olmayız ama bunun başlamasına katkısı olan herkese tekrar teşekkür ediyorum. Seçimde engellenme durumu olmaması, bakanlığın projelerinin değişmemesi için de hızla başlanmış oldu.

Maddi bir enkazı devraldığınızı söylediniz. Kulübün mali durumu siz göreve geldikten sonra nasıl bir noktaya geldi?

Sarıyer Spor Kulübü başkanı olarak yaklaşık 4 aydır görevimin başındayım. Sarıyer’de işadamlarından maddi destek alabilmek için sayın belediye başkanımızın bu kulübe mutlaka sahip çıkması gerekiyor. Belediye kasasından para gitmese bile isterse bu imkanı sağlayabilir. Belediye bu işin dışında kaldığı sürece hiçbir iş adamı da gelip Sarıyer’de bu parayı vermez. Geçmiş dönemde bir takım işadamlarının destekleri olmuş ama bu arkadaşlar da küstürülmüş! Ben geçmiş dönemde buraya sponsor olan herkese teşekkür ederim. Ama Sarıyer şu an için her taraftan bağlanmış ve ciddi anlamda da bilmediğimiz borçlarla karşılaşıyoruz! Burada inanılmaz bir tablo var… 4 aylık görevim içerisinde Sarıyer’e en çok para veren yönetim bu yönetimdir. Ben bu konuda sayın yönetimime çok teşekkür ederim. Kulübe neler alındı, neler verildiği kongrede konuşulacak şeylerdir. Biz yönetime geldiğimizde ödenmeyen borçlarla karşılaştık. Son bir örnek vereyim. Federasyondan gelen bir para var personelin parasını ödeyelim diyoruz. Bir bakıyoruz ki gelen parayı icra kesmiş! Esnafa olan borçlar var… Forma alınmış, parası hiç ödenmemiş! Bunlarla karşı karşıya kaldık ama bugün kulübün mali tablosu nasıl derseniz dünden daha iyi diyebilirim. Bunun daha da iyi olmasını sağlamak için bazı radikal kararlar almak gerekiyor. Bu da öncelikle şirketleşmeden ve iyi bir yönetim oluşturmamızdan geçiyor. Sarıyer Spor Kulübü’nün menfaatleri için ne gerekiyorsa onu yapmak için çalışıyoruz. O konuda da hiçbir Sarıyerlinin endişe duymamasını istiyorum. Başkanlık konusunda farklı bir fikri olan varsa ben sizlerin huzurunda onlara destek vereceğimi söylemek istiyorum. Ben bu kulüpte ne kadar süre başkanlık yapıyorsam o onur bana yeter. Şaibem olmadan, lekem olmadan, hesaplarımız en şeffaf şekilde yapıyorsak eleştirisi olanlar da gelsin burada teberru yapsın.

Göreve geldiğiniz günden bu yana kulüpte neler değişti?

Açık ve net söylüyorum, zaten biz olmasaydık kulüp bağlanmıştı! Bütün futbolcular alacakları yüzünden federasyona başvurmuşlardı. Kısacası futbolcular serbest kalacaklardı. Sarıyer’in sahaya süreceği futbolcusu dahi kalmayacaktı! Sarıyer’in kendi futbolcusu da yok. Hepsi kiralık futbolcular. Burada bir parantez de açmak istiyorum. Bu çocuklara kulüp çok fazla hakim değil. Kulübe kimler tarafından geldiler ise onlar hakim olmuşlar… Kulübün çivisi çıkmıştı! O nedenle gelir gelmez bazı radikal kararlar aldım. Kulübe isyan halinde olanların, asla Sarıyer Spor Kulübü formasına layık olmadığını gördüm. Ben yaptığım başkanlıkta birçok şeyi göze aldım! Temiz ve şeffaf, düzgün ve namuslu görevler yaptım. Bugün olsa yine aynı şeyi yaparım. Bedeli de ne ise gerekirse öderim! Ama hiç kimse Sarıyer Spor Kulübü’nden, Ali Genç de dahil üstün değildir. Bulunmaz da değildir… Biz gideriz bir başkası gelir. Entrikaya hiç gerek yok, gelsinler ben onlara yardımcı olur önlerini açarım. Eğer kongrede aday çıkan olursa ben elimden geleni yaparım. Aday da olmam! Ama bu kulüp de sahipsiz kalır mı, tabi ki kalmayacak…

Siyasi bir hedefiniz var mı? Belediye başkan adaylığınız söz konusu mu?

Ben her zaman bunu net söylerim. Bu sıkıntıyı bugün de yaşıyorum. Şunu Sarıyer kamuoyuna net söyleyeyim; siyaset yapsaydım geçen dönem adaylık söz konusu olurdu. 5 tane siyasi partiden belediye başkan adaylığı teklifi geldi. Ben kendilerine teşekkür ettim ve kabul etmedim! Bundan da onur duydum. Dolayısıyla bundan sonra da siyaseti gençlerin yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bu yönde teklif alırsanız tavrınız ne olur?

Benim siyasi olarak bir beklentim yok. Bir şart altında siyasete soyunurum! Sarıyer’e kim kötülük yapıyorsa, kazanmaması için onun karşısında ne gerekiyorsa onu yaparız… Bundan sonra hepsini tek tek not ediyoruz ama benim aday olmam söz konusu değil… Sarıyer’de belediye başkanlığı yapabilecek insanlar olduğunu bilen bir insanımdır. Dolaysıyla onlara destek olur ve gereğini yaparız. Sarıyer Spor Kulübü’ne ihanet eden ve sahip çıkmayan aslında kendi partisine de ihanet ediyordur. Bu bakımdan taşın altına elimizi koyarız. Ben aday olmam ama aday olanları cesaretlendiririz.

Sporda kazanmak için takım ruhu gerekiyor. Başkanından teknik direktörüne, oyuncusundan taraftarına kadar Sarıyer bu ruhu yakalayabilecek mi? Siz neler öngörüyorsunuz?

Kesinlikle yakalayacaktır. Çünkü Sarıyer’de böyle bir potansiyel her zaman var. Ben bugün görsem tanımayacağım futbolcularımız hakkında bilgiler aldım. Sarıyer’de oynamış çok değerli isimler var. Hepsi Sarıyer’in çocukları ve geleceğidir. Ben geldiğimde bir tane futbolcusu yokken şimdi 7-8 tane oyuncumuz belki 10 tane olacak. Lig bittikten sonra bu çocukları ayrı bir antrenman programına alacağız. U17’den, U19’dan oyuncu almak kolay değil. Onların güç toplamaları gerekiyor. Bununla ilgili hocalarımızla görüştük. Ekrem hocamıza söyledik, genç, genç, genç! Bazen de hocamızla kapışıyoruz çünkü alınan her galibiyet onu yükseltiyor, mağlubiyet de düşürüyor. Gençler olduğunda da mağlup da olabilirsin yani bir risk var. Gençleri denemezsen ve o havayı teneffüs etmezse de olmaz. Türkiye’de birçok yerde Sarıyer Spor Kulübü denilice Sarıyer eski günlerine dönüyor olduğu da görülüyor. Bize gençlere bu kadar eğildiğimiz için de federasyondan teşekkür geliyor. Bunların onuru ve mutluluğu bana yeter de artar! Hedefimiz 1982 ruhunu burada sağlamaktır. Bunun altını çizerek tekrar söylüyorum. Tek başımıza başarma imkanımız sıfır! Şunu da hiç kimse yanlış anlamasın, belediyeden bize milyonlarca para verin talebimiz yok! Bize 1 lira vermesin ama kulübün yapılması gereken giderleri ve yenilenmesi gereken yerleri var. Bu taraflara biz destek istiyoruz. Yoksa bu yönetim kurulu gerekli olan her türlü fedakarlığı zaten yapıyor. Ama bu bina eskiyor. Zekeriyaköy’de Sarıyer Belediyesi’ne ait olan bir yer var. Israrla oranın antrenman sahası olmasını söylüyoruz. Orayı tesisleştirmemiz gerekiyor. Orhan Keçeli Spor Kompleksi için taleplerimiz var. Bizler taleplerimizi sözünün arkasında duracak olan siyasilere de aktarıyoruz. Elimizden gelen her türlü talebi de yetkililere ulaştırıyoruz.

Son olarak söylemek istedikleriniz var mı? Sarıyerli okurlarımıza bir mesajız var mı?

Hiçbir Sarıyerli merak etmesin, Sarıyer Spor Kulübü için elimizden geldiği kadar başardık. Sarıyer Spor Kulübü’nün kapısı herkese açıktır. Sokakta gören ve merak ettiklerini bana soran vatandaşlarımız var. Cevaplara şaşırıyorlar çünkü onları dolduranlar var. Bizim ayranımız ekşi değil! Her şeyi açık ve şeffaf yaptığımız için verileyemeyecek cevabımız da yok. Ben kendi cebimden verdiğim hiçbir parayı da kulübe yansıtmıyorum. Bunların helali hoş olsun! Bunların dışında bütün gelir-gider kayıt altındadır. Bunları da kongre günü geldiğinde açıklayacağız. Kulübümüzün kapıları herkese açık, isteyen gelsin aday olsun, isteyen gelsin yönetim kuruluna girsin. Ama kendi çıkarı, menfaatleri, egoları için Sarıyer Spor Kulübü’nü kimse alet etmesin. Sarıyer’e şunu yaptım, bunu yaptım palavralarını bıraksınlar! Yapan var ise gelsin bir daha yapsın! Biz ona yardımcı olalım. Sarıyer Spor Kulübü köklü bir kulüptür. Ben bu konuda başkanlık yapmaktan büyük bir onur ve gurur duydum. Bu bana yeter, verilecek hiçbir hesabımız da yok! Sarıyer’i sahipsiz bırakmayız. Köstek olmazlarsa devam… Köstek olmaya çalışanlar varsa bunun faturasını da Sarıyerliye onlar verir. Arkadan yıkıcı ve bölücü faaliyetlere hiç gerek yok. Gelsinler burada aday olsunlar, biz de onları alkışlayıp destekleyelim. Arkasında oluruz ve yine yardımlarımıza da devam ederiz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.