Ali Genç: “Seçim hiç kimsenin cebinde değil!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER) Başkanı Ali Genç, Sarıyer’in gündemine ilişkin çok önemli değerlendirmeleri Sarıyer Gazetesi’ne yaptı.

Sarıyer’in sevilen isimlerinden ve kanaat önderlerinden Genç, ilçede gözlemlediği ekonomik ve sosyo-kültürel pek çok soruna dikkat çekerek “Önümüzdeki seçimlerde artık Sarıyerli adayları görmek istiyoruz. Göreve gelenler halkımız için çalışmalılar ki Sarıyer’e hizmet götürelim… Sarıyer’de bu seçim hiç kimsenin cebinde değil!” şeklinde konuştu.

Gözlemlerinize dayanarak aktaracak olursanız, Sarıyer’in gündeminde sizce neler var?

Sarıyer’de en önemli sorunların başında imar ve trafik geliyor. Levent’ten itibaren Sarıyer’e kadar özellikle hafta sonları yoğun bir trafik var. Sarıyer’de restoranlara ya da Belgrad Ormanları’na gitmek için yola çıkanlar için en az 10 dakikalık yol bile 3 saat sürüyor. Buna acil çözüm bulunması gerekiyor. Metronun Çayırbaşı’na inmesi, Çayırbaşı’ndan tünelle E-6’ya bağlantı yapması, Maslak’a gitmeden Sarıyer’den çıkması gerekiyor. Levent istikametine de alternatif yol olmalıdır. İstanbul’un birçok noktalarında çift katlı yollar yapılmalıdır. Artık başka bir çare yok. Sarıyer’de yapılaşmanın kesinlikle önüne geçilmesi ve dönüşüm yapılması gerekiyor. Dönüşüm yapabilirlerse hem de depreme dayanıklı konutlar meydana getirilebilir. Bir imkan varsa da orada oturan insanlara sağlanması gerekir. Ben bir Sarıyerli olarak o binaları görmekten utanç duyuyorum. İstanbul’un hiçbir tarafında yok! Sarıyer Merkez’i öldürdüler! İzin isteseniz günlerce izin vermiyorlar, çivi çaksanız belediye geliyor… Olmayan şeylerin de vergisini alıyorlar. Bu bir soygundur. İnsanların elindeki paraları bu şekilde almaktan ziyade, o insanlar depreme dayanıklı evlere nasıl girecek bunun hesabını yapmak gerekiyor. Yeşilliklerin üstüne villaları yapıyorlar sonra oralara imar çıkıyor! Ben bunları Sarıyer Meclis’ine de, İstanbul Büyükşehir Meclis’ine de söylüyorum. Altyapılar çöküyor, yollar çöküyor siz hala buralarda inşaat yapıyorsunuz! Önce altyapı yapılır ondan sonra verirsiniz imarı… Ama buralarda 50-60 sene oturmuş gariban vatandaş tapulu yerinde binasını yıkacak ve yapacak birçok engel çıkartıyorlar. Bence bunlar en önemli sorunlardır. Sarıyerlinin nefes alacak hali yok. Bu konuda partiler de yardımcı olur, hükümet kanadı olursa Ak Partililer de yardımcı olur. Böylece Sarıyerlilere hizmet götürülür! Ben çok merak ediyorum Türkiye’yi yönetenler Çayırbaşı’ndan Sarıyer’e doğru girdikten sonra bu 2. Dünya Savaşı’ndan kalma binaların haline ne diyorlar acaba? Sarıyer’e yakışıyor mu?

Sarıyer’de sizce seçim öncesi hareketliliği başladı mı?

Sarıyer zaten bu konuda çok dinamik bir yerdir. Gündemi de çok iyi takip ediyorlar. Ama sivil toplum örgütü başkanı olarak bizi ilgilendiren konu “siyasi partilerin Sarıyerli adaylara öncelik vermesidir.” Biz burada Ak Parti’nin de, CHP’nin de, MHP’nin de, İYİ Parti’nin de Sarıyerli adaylarını görmek istiyoruz. Kendi hemşerilerini aday yaptırmalarından artık bıktık! Sarıyer’de yaşayan insanlara önem versinler. Eğer bu böyle olmazsa biz de diğer sivil toplum örgütleri ile bir araya gelip gereken tepkiyi koyacağız. Sarıyerlileri seçilebilecek olan yerlere koydularsa biz onlara parti gözetmeksizin sempati ile bakacağız. Bizim ayrıştırıcı değil birleştirici olmamız gerekir. Biz dernek olarak da bu konuda büyük bir hassasiyet duyuyoruz. Bizim için önemli olan milletimizin ortak noktalarıdır. Beklentimiz ise bu seçimde Sarıyerlileri ön planda görmektir. O yüzden kimse Sarıyer’de Sivaslılar üzerinden plan yapmasın. Plan yapacaklar ise mutlaka bizimle beraber yapsınlar.

Sarıyer’de sokağa çıktığınızda vatandaş en çok neyi konuşuyor?

Ekonomik sıkıntı çok büyük bir boyutta, hepimiz bunu görüyoruz. Ülkemiz ekonomik olarak son yılların en kötü döneminde… Tabi ki temennimiz bunun bir an önce düzelmesidir. Vatandaşlarımız tercihlerini ileriki zamanlarda tabi ki ona göre yapacaklardır. Şahsen benim düşüncem bir parti değil, doğruyu kim söylüyorsa onunla beraber olmaktır. Yanlış olanın peşinde gitmenin bir anlamı yok! Geçtiğimiz dönemlerde biz de siyaset yaptık. Ülkeye kimin faydası daha fazla geliyorsa tercihlerimizi onunla kullanmamız gerekiyor. Sarıyer’de sokağın sesini meclise taşıyacak ve temsil konusunda adaleti sağlayacak milletvekilleri seçilmelidir. Bizi orada en iyi şekilde temsil etmeleri gerekiyor.

Sarıyer’i temsilen Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sn. Gökhan Zeybek performans olarak İstanbul’un en çalışkan milletvekilidir. Bir Sarıyerli olarak onun başarılı olması bizi gururlandırır. Umarım önümüzdeki seçim Ak Partide de Salih Bayraktar’ı milletvekili olarak görürüz. Salih Bayraktar’ın belediye başkan adaylığı döneminde göstermiş olduğu performans en üst seviyedeydi. İnşallah kendisini imardan sorumlu bakan olarak da görmek isteriz. O zaman çözülmeyen imar sorunu çok daha rahat bir şekilde çözülür. Ben şahsen Gökhan Zeybek gibi, Salih Bayraktar gibi şahsiyetlerin mecliste de partileri adına iş birliği yapabileceği kanaatindeyim.

Vatandaş ekonomik anlamda sıkıntılı, sizce bir değişim olacak mı?

Bu süreçte adaylar çok önemlidir. Benim bütün adaylara saygım sonsuz ama ortada 25 yıldır ülkeyi yöneten bir lider gerçeği var. Bu ülkeyi bugüne kadar öyle veya böyle yönetmiştir. Bundan sonrası için değişim isteyen özellikle genç bir grup da var. Türkiye’de şu anda 20 yaşında olan bir kişi başka bir lider tanımadı. Bu durum AK Parti kadar bir lider ortaya koyamadıkları ya da ülkeyi yönetme becerisi gösterecek bir kadro çıkaramadıkları için aslında siyasi partilerin kendi ayıbıdır. Türkiye’de değişim isteyenler böyle bir aday çıkartabilirse her şey olabilir diye düşünüyorum.

Sarıyer Sivaslılar Derneği (SASİDER)’de çalışmalarınız neler?

Biz Sarıyer Sivaslılar Derneği olarak bugüne kadar Sarıyer’in menfaatleri için elimizden ne geliyorsa bunları ortaya koyduk. Fakat geçen seçimden ağzımız yandı. Açıkçası seçim döneminde ortalara çok çıkıp da birilerini meşhur edip, aday yapmaya niyetimiz de yok! Bir yere seçildiğiniz zaman orada hizmet vermez ve görevinizi iyi yapamazsanız vatandaş nezdinde kötü kişi oluyorsunuz. Onun için artık bu duruma bu seçimlerde ‘dur’ diyeceğiz. Doğru adayı arıyorlarsa oturur konuşuruz ve Sarıyer için kim en iyi hizmeti verecekse o isimde mutabık kalırız. Sivaslılar olarak bu seçimde sessiz kalmayacağız. Sarıyer’de kaliteli yöneticilere ihtiyacımız var. Siyaset bir ekip işidir ve tek başınıza kaldığınız zaman hiçbir şey yapamazsınız. Sivaslı olmasına gerek yok ama bir partiden Sivaslıları ve bütün Sarıyer’i anlayabilecek bir aday mutlaka bulur çıkartırız. Bunun çalışmalarını da yapıyoruz.

Türkiye’de ekonomik anlamda nasıl bir yeni yıl bekliyorsunuz?

Türkiye’de ben lider olsam Maliye Bakanı’nı bir gün bile görevde tutmam! Çünkü bu şekilde bir ekonomi yönetilmez. Esnaf zor durumda, ciro yapmışsınız ortada zarar var kâr yok! Dolayısıyla bu mantıkla gidildiği sürece bir şey beklemek mümkün değildir. Kaybeden vatandaş oluyor… Ekonomik olarak aslında Türkiye bu kadar fakir bir ülke değildir ama geleceği öngöremiyorlar. Sosyal yardımların ortadan kalkması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü artık insanlar çalışsam da çalışmasam da geçiniyorum diye düşünüyorlar. Dolayısıyla kimseye hak etmedikleri bir şeyi vermeye hakları yok! Şu anda Türkiye’de ekonomimiz oksijensiz kaldı ve can çekişiyor. Bu yüzden göreve gelen insanların bu havayı soluması ve halkın içinden gelmesi gerekiyor.

Yerel seçimlerde nasıl bir sonuç ön görüyorsunuz?

Sarıyer diğer ilçelere göre farklı bir ilçedir. Sarıyer’de genelde komşuluk kültürü ilişkileri var. Dolayısıyla Sarıyer halkına dokunan insanı, Sarıyerliler boş çevirmemiştir. Son seçimlerde Şükrü Genç partisinden daha fazla oy aldı. Aslında siyasi partilerin bunu çok iyi irdelemesi gerekiyor. Eğer bir aday her seçimde siyasi partisinden daha fazla arttırarak oy alıyorsa adayların halka dokunan isimler olması gerekiyor. Halka dokunmak halkın içinde yaşamayı bilmektir. Sarıyer’de CHP’nin adayı yine Şükrü Genç olur mu olmaz mı bilmiyorum ama parti içerisinde farklı sesler de geliyor… Ali İhsan Özdemir gibi değerli isimler öne çıkıyor. 25 tane açılış yapıldı ama Sarıyerlilerin Şükrü Genç’ten çok daha önemli beklentileri var. Sarıyerlileri tatmin edecek hiçbir şey yok. Sarıyer’de bol bol kaçak yapılar devam ediyor ve mahalle arası yollar berbat. Anlaşılıyor ki Sarıyer’de kötü giden bir şeyler var. Bence başkanımızın yanına kimseyi almadan bütün Sarıyer’in mahalle arası sokaklarını gezmesi gerekiyor. Sarıyerliler belediyeden dertlerini anlatacak, çözüm bulacak ve bu çözümü yapacak bürokratları maalesef bulamıyorlar. Bu da Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy’un son dönemlerini hatırlatıyor. Bizden söylemesi. Önce Sarıyer’in dertlerine derman olsunlar!

Son olarak söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Her şey Sarıyer için diyelim! Bütün güzellikler Sarıyer için olsun…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 25 Kasım 2022, 18:15

    Artık Sarıyeri düşünen bir yönetimin gelmesi lazım. İl ve ilçe Belediyeleri tapu konusunda samimiyet testinde ancak süreç uzadıkça sinirlerimiz gerilmeye başladı. Sasider bu konuda daha çok sesimizi duyursun lütfen.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.