Ayçin Salcı Yavuz: “Takının modası yoktur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük yaşamımızı tamamlayan en değerli parçaların arasında hiç şüphesiz takılarımız yer alır. Çünkü giyim tarzımızı tamamlayan her takı aslında bir mesaj da içerir. Kendimizi karşımızdaki insana ifade ediş biçimimizden, yaşam tarzımızı yansıtan birçok önemli detaya fark katan her takının bir tasarlanış öyküsü var.

Yeniköy’ün tanınan simalarından Ayçin Salcı Yavuz ile farklı tarzıyla çok dikkat çeken, büyük bir özveriyle yarattığı markasını ve takı tasarımında başarıya giden yolculuğunu ayrıntılarıyla konuştuk. Kendimize en çok yakışan takıyı nasıl bulabileceğimizi de aktaran Boğaz’ın girişimci kadını Ofis Depot Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ayçin Salcı Yavuz; takının yaşamımızda neden vazgeçilmez olduğunu ise “Kişinin sosyal ve günlük yaşantısında kendine özen göstermesi, giyimi, takı seçimi ona değer katar. Takı ve mücevher yapımı da kullanımı da özgün ve özgürdür. Kişiye göre değişir ve ruh bulur. Kişi o anki kendi enerjisine uygun seçimi yaptığında inanın daha uyumlu oluyor ve daha çok ışık saçıyor” diye anlattı.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ortaokul hayatımdan başlayan renk ve moda tutkum lise seçimimde Anadolu Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü’nü tercihime ışık oldu. Lise son sınıfta üniversite seçimimde de takıya ve özel aksesuarlara olan tutkum Marmara Üniversitesi Takı Tasarımı Bölümü’nü seçmemi sağladı. Sevdiğim ve tutkunu olduğum bölümümü kısa sürede birincilikle bitirdim ve hızla heyecanla hayata atılıp çalışmaya başladım. 18 yıl boyunca sektörün öncü gümüş, altın, pırlanta, mücevher üretimi ve satışı yapan firmalarında tasarımcı ve yönetici pozisyonlarında görev yaptım. Şimdi tüm deneyimlerimi ve enerjimi kurucu ortağı olduğum markanın yolcuğu için harcıyorum.

Aurum Skull markasını üretme fikri nasıl doğdu?

Grubumuz İngiltere ve Almanya’da toptan perakende mağazalarıyla birçok Avrupa bölgesine hizmet vermekteydi. Tüm bunlara eş e-ticaret ile Türkiye’de de perakende satış kanalları geliştirmeyi hedefledik ve ilk olarak www.takisatis.com Online Takı Alışveriş Mağazamızı hizmete açtık. Bu süreçte hep kadınlara yönelik takılar ürettik ve erkek müşterilerimizden özel tasarım talepli geri dönüşler aldık. Sitemizdeki erkek kullanıcı trafiği bize sadece erkeklere özel ürün çeşitliliği ile takı ve aksesuar markası dünyaya getirme fikrini doğurdu ve www.aurumskull.com satış kanalıyla Aurum Skull Marka yolculuğumuz hızla başladı.

Aurum Skull markasının satışını nasıl geliştirdiniz?

Öncelikle Türkiye’nin en büyük marka mağazasıyla işbirliği içinde ürünlerimizi satışa sunduk. Hızla birçok müşteriye ulaştık. Yaptığımız her anlaşma, dijital reklam çalışmalarıyla markamızın hızla bilinirliğinin artmasını sağladık. Türkiye’nin en çok izlenen tv programında takı sponsorluk anlaşmalarımız hala devam ediyor. Tüm bunlara ek olarak, Aurumskull markamızın ürünlerinin her biri yüksek teknolojili, kaliteli ve özel el işçiliğiyle üretilmesi satışlarımıza katkıyla sadık müşteri oluşturmamızı sağladı.

Aurum Skull markası yalnızca bir erkek takı markası olarak mı kalacak, başka ürünler geliştirecek misiniz?

Markamızın çıkışı yalnızca erkeklere özel takı ve aksesuarların yer alması hedefliydi. Fakat bizi tercih eden kadın müşterilerimiz de oldu. Bu bizim çok hoşumuza gitti. Bu sebeple biz takılarımızı erkek ve unisex olarak tanımlayabiliriz. Şu anda erkek takı ve aksesuarlarımıza ek, takılarımızın hikaye temalarına eşlik eden sembollerin ve karakterlerin yer aldığı giyim koleksiyonumuzu oluşturduk. tshirt ve sweatshirt modelleriyle Aurum Skull erkeğinin stilini geliştirdik ve bayan koleksiyon seçeneğini de ekledik. İlerleyen dönemde yine Aurumskull markasının karakterini yansıtan özel trikolar, ev tekstil ürünleri, çanta, parfüm vb. ürünlerle stilini tamamlamayı hedefliyoruz.

Aurumskull marka karakterini anlatır mısınız?

Aurumskull markası sıra dışı, hayal etmeyi seven, farklı, dikkat çekmeyi seven, kendine güvenen ve güçlü karakteri temsil ediyor. Mitolojik ve fantastik hikaye karakterlerinin çizgisini taşıyan tasarımlarıyla oldukça dikkat çekiyor.

Takı tasarımının sizin için önemi nedir?

Hepimizin çok iyi bildiği üzere, Türkiye eski çağlardan bu yana takı üretim ve tasarım alt yapısıyla tarihte birçok ize sahip olan topraklara sahiptir. Bu topraklarda doğan her tasarımın önemi büyük… Mücevher tasarım ve üretim prosesleri birçok ürün grubundan çok farklı ve meşakkatlidir. Her bir ürüne tek tek dokunulur ve hepsi birbirinden farklı detaylandırılır. Yapımında ustalık gerekir; usta ile ürün arasında bağ oluşur ve o anda hikaye başlar. Bazen net olarak belirlediğiniz model tasarımı bir renklendirme ustasında bambaşka görünür. Ben hep şunu söylerim; mücevher tasarım özgün ve özgürdür. Akışta şekillenir, birçok ele değer ve sonunda hep ışıldar. Ben her bir takı tasarımına baktığımda onun hikayesini görürüm. Ruhunu hissederim. Bu yüzden benim için önemi büyüktür.

Bir takının tasarlanış öyküsü sizde genellikle nasıl gelişir?

Biz Aurumskull markamızın karakterini ve çizgisini oluştururken kendimize bir karakter belirledik. Onun yaşam tarzı, seçimleri ve sevdiği detayları hissederek takılarını oluşturduk. Genellikle bu mücevher kime ait, kim nerede, ne zaman kullanacak sorularını sorduğumuzda daha hızla takılarımız güçlü bir şekilde gelişti… Şimdi yeni tasarımları yaparken tamamen müşteri geri dönüşleriyle öykümüzü geliştiriyor ve şekillendiriyoruz.

Peki, neden takı kullanma ihtiyacı duyarız? Bize günlük yaşamda neler katar?

Çocukluğunda parmaklarına alüminyum folyodan yüzük yapıp takan beni düşünecek olursak; takı takma ihtiyacının en önemli sebebi kendini iyi ve farklı hissetme ihtiyacıdır. Kendini iyi hisseden kişi fark edilir, ilgi çeker ve ışık saçar. Kişinin sosyal ve günlük yaşantısında kendine özen göstermesi, giyimi, takı seçimi ona değer katar.

Kendimize en uygun takıyı seçerken nelere dikkat etmeliyiz?

Ruhunuza iyi gelen sizinle uyum sağlayan, kendinize aynadan baktığınızda bana çok yakışmış dediğiniz takılar sizindir. Kişinin takı seçiminde keskin kurallar ve önyargı olamamalıdır. Bazen gördüğünüzde hiç takamayacağınızı düşündüğünüz bir takıyı kullanmaya başladığınızda vazgeçilmeziniz olabiliyor. O yüzden takının modası yoktur. Senin üzerinde her an yeniden ruh bulur.

Kullanılan takıların kıyafet kombini ile uyumlu olması için tavsiyeleriniz neler olur?

V ve geniş yakalı üst giyimlerde uzun ve geniş kolyelerle (çift sıra zincirli çoklu kullanımlı vb.) uyumlu sallantısız çivili küpeler ile onlara uyumlu bileklik ve yüzükler; kapalı yakalarda ise doğal taş dizili tasma modeller ve klasik kolyeler uzun zincirli ve sallantılı küpeler onlara uyumlu bileklik ve yüzükler en klasik tavsiyem olacaktır. Ama yine söylüyorum, takı ve mücevher yapımı da kullanımı da özgün ve özgürdür. Kişiye göre değişir ve ruh bulur. Kişi o anki kendi enerjisine uygun seçimi yaptığında inanın daha uyumlu oluyor ve daha çok ışık saçıyor.

Girişimci bir kadın olarak kendi rotasını belirleyebilme heyecanı duyan kadınlara önerileriniz neler olur?

En büyük tavsiyem içlerindeki heyecanın, onları yürekten istedikleri rotaya mutlaka ulaştıracağına inanarak hiç vakit kaybetmeden hemen harekete geçmeleri olacaktır. İnandığınız bir konuda her açıdan kendinizi tam ve bütün hissedip önce kendinizi ikna ettiğinizde hızla ilerleyen yolculuk başlar ve gün gelir siz bile geriye baktığınızda geldiğiniz noktaya inanamazsınız. “Harekete geç, inan, odaklan, asla pes etme!” bana hayallerime ulaşmamda rehberlik eden en büyük mottolarımdandı.

www.aurumskull.com

instagram: aurumskull

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.