Baha: “Aşk yüce bir duygudur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1999 yılında çıkan ilk albümünde seslendirdiği “Kutupta Yaz Gibi” şarkısıyla çok sevilen Türk müziğinin romantik sesi Baha, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Baha; “Her insanda olduğu gibi bende de var nostalji özlemi… Eskiden çok daha iyi ve güzel şarkılar yapıldığını düşünüyorum” dedi. Baha; “Her insanda olduğu gibi bende de var nostalji özlemi… Eskiden çok daha iyi ve güzel şarkılar yapıldığını düşünüyorum” dedi.

Müziğin yaşamınızda bir tutku olduğunu nasıl fark ettiniz?

Ben küçükken evimizde hep şarkılar türküler söylenirdi. Rahmetli babam çok güzel bağlama çalardı. Müziğe olan ilgim böyle başladı. Liseyi bitirdikten sonra ise Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi’ne girdim. Burada da 4 yıl boyunca müzikle iç içe olunca doğal olarak bir tutku haline geldi.

Aşk şarkılarının romantik sesi olarak aşka inanır mısınız?

Evet. Aşk yüce bir duygu. Aşkı sadece bir insanı yüce bir duygu ile sevmek bağlanmak olarak görmemek lazım. Aşkı insana yaşama sevinci veren ve yaptığı her işe yansıtabileceği bir olgu olarak da görebiliriz.

“Kadife sesli sanatçı” olarak anılıyorsunuz. Peki, siz kendinizi nasıl tarif ediyorsunuz?

Sanırım bu tanıma uygun görüyorum. Ses tonumdan ve müzik tarzımdan dolayı dinleyicilerimiz böyle düşünüyorlar. Onların düşüncelerine sonsuz saygı duyuyorum.

Yeni albüm çalışmalarınız var mı? Neler yapıyorsunuz?

Şu an bir single çalışmamız var. Stüdyo çalışmaları bittikten sonra kliplendirip yılbaşından önce yayına vermek istiyoruz. Bunun dışında konserlerimiz devam ediyor.

Müzik kariyerinizde geçmişle bugünü nasıl kıyaslıyorsunuz? Nostalji özleminiz var mı?

Her insanda olduğu gibi bende de var nostalji özlemi… Mesleki anlamda baktığımda eskiden çok daha iyi ve güzel şarkılar yapıldığını düşünüyorum.

8 yıl süren bir futbolculuk döneminiz var. Büyük kulüplere transfer olacakken ani bir kararla müziğe yöneldiğiniz için hiç pişman oldunuz mu?

Hayır, pişmanlık duymuyorum. Bir rahatsızlık geçirmiştim ve zorunlu olarak futbola ara vermiştim. Sonra dönüş olmadı. O anki koşullar onu gerektiriyordu. Ben de tamamen müziğe yöneldim. Dinleyici dostlarımız “iyi ki öyle olmuş” diye düşünüyorlar.

Söyleyeceğiniz şarkıları seçerken nelere dikkat edersiniz?

Şarkıları seçerken ses rengime uygun olmasına dikkat ederim öncelikle. Sonra sözlerine dikkat ediyorum. Son olarak da benim duygularımı da ifade ediyorsa kendime uygun olduğunu düşünüyorum ve karar veriyorum.

Konserlerinizde sahneye çıkmadan önce belli bir ritüeliniz var mıdır?

Hayır yok. “Hadi arkadaşlar çıkıyoruz” deriz ve çıkarız.

Müzik dünyasında kendinize örnek aldığınız isimler oldu mu?

Tabi ki çok değerli sanatçılarla büyüdük hepimiz. Burada isim belirtirsek sığdıramayız. Hayatta olan ve olmayan çok değerli büyüklerimi hep örnek almışımdır, onlardan bir şeyler öğrenmişimdir. Hayatta olmayanları rahmetle anıyorum.

“Baha” denilince ilk anda en çok akla gelen şarkı, sözleri Aşkın Tuna’ya ait “Kutupta Yaz Gibi” sanırım. Siz neler düşünüyorsunuz?

Elbette çok güzel bir şarkı… Sözleri Aşkın Tuna’ya ve müziği de Halil Karaduman’a ait. 1999 yılında ilk albümümde seslendirmiştim ve uzunca bir dönem listelerde ilk sırada yer almış çok sevilmişti. Sevgili Aşkın Tuna’ya sevgilerimi yolluyorum buradan. Halil Karaduman’ı da rahmetle anıyorum.

En severek seslendirdiğiniz şarkı hangisidir?

Bu konuda ayırım yapmam, bir babanın evlatları arasında ayırım yapması gibi bir şey olur. Hepsini çok severek okudum ve okuyorum.

Genç yeteneklere tavsiyeleriniz neler olur?

Genç yeteneklere çok çalışmalarını ve bu işi severek yapmalarını önerebilirim. Çünkü başarının öyle geleceğini düşünüyorum. Yılmadan usanmadan çalışmak ve üretmek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.