Beşir Bayraktar: “Aşk yeryüzündeki en güzel duygu”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2014 yılında çok sevilen ‘Buhran’ isimli şarkısı ile müzik hayatına hızlı bir giriş yapan Beşir Bayraktar, peşinden çıkardığı “Taş Kalbim”, “Biri Zamanı Durdurmalı” ve “Olmadı” adlı parçalarıyla müzik severlerin beğenisini kazanmıştı. Şimdilerde ise “Dur” isimli yepyeni single çalışmasıyla dinleyicilerin karşısına çıkan Bayraktar, “Duygularımı ifade ederken samimi olmaya ve içimden gelenleri olduğu gibi dinleyiciye aktarmaya çalışıyorum. Eğer duygularınız gerçekse karşılık buluyor” dedi.

Beşir Bayraktar kendisini bize nasıl anlatır?

İnsanın kendini anlatması çok zor… Ama, duygusal, müzik aşığı, hayvan sever, mutlu ve güvenilir biriyimdir. Bana her şeyi emanet edebilirsiniz. (gülüyor)

2014 yılında giriş yaptığınız müzik yaşamınızda sevilen şarkılarınızla ilerliyorsunuz. Başarınızı neye borçlusunuz?

Duygularımı ifade ederken samimi olmaya ve içimden gelenleri olduğu gibi dinleyiciye aktarmaya çalışıyorum. Eğer duygularınız gerçekse karşılık buluyor. Yansımasını karşı taraftan hemen alabiliyorsunuz. Elimden geldiğince yaşanmışlıklarımı ya da çok net hissettiğim duyguları şarkılarıma yansıtıyorum.

Peki, şarkı söylemek sizin için nasıl bir tutku?

Şarkı söyleyen herkes onun verdiği özgürlüğe ve zamansızlığa aşıktır sanırım. Çünkü şarkı söylerken yaşadığım duygular bende zamanı ve mekanı ortadan kaldırıyor. Sahnede olmak, enstrümanları canlı duymak, seyirci ile göz göze olmak, alkış… Bunların hepsi şarkı söylemenin keyfini kat kat artırıyor.

Son şarkınızla “Gerçekten seviyorsan DUR dersin” diyorsunuz. Aşkı nasıl anlatırsınız?

Hiç kimse gerçekten sevdiğine “git” diyemez. Aşk yeryüzündeki en güzel duygu bence. Bize şarkı söyleten, uğruna filmler yapılan, hatta dağları deldiren değil midir aşk? Yaşama sevincidir, güne başlama sebebidir, bazen küçük bir bakıştadır aşk. Aslında hayatımızın her yerindedir. Çünkü yeryüzündedir aşk herkes öyle ya da böyle hisseder aşkı. Kimse kaçamaz!

Dur şarkısının sözleri size ait, şarkı yazmak mı söylemek mi keyif veriyor?

İkisi benim için bir bütün. Şarkıyı söyleyerek yazıyorum. Melodi ve sözler aynı anda oluşuyor. Gözlerimi kapatıyorum, bir stadyumun ortasında binlerce insan bana bakıyormuş gibi… İşte dökülüyor o anda sözcükler. İkisinin o kadar birbiriyle bütün olması gerekiyor ki, o zaman her şey tamam oluyor. En keyiflisi de şarkıyı ya da anlatmak istediğiniz duyguyu başka insanlardan aynı şekilde duymak. İşte bu zevkin tarifi yok sanırım.

Yetenekli bir sanatçı olarak gelecek hedefleriniz arasında en çok neler var?

Önümde gerçekleştirmek istediğim birçok proje var. Bunları sıraya dizdim ve peş peşe yapmaya çalışıyorum. Müzik piyasasının dijitalleşmeye başladığı bu zamanlarda elektronik müziğin yetenekli isimleri ile birçok ortak projelerimiz olacak. Bunların bazıları hazır klip aşamasında. Bazıları da hazırlık aşamasında. Bunların ardından yeni şarkılar, reklam müzikleri, film müzikleri. Yapacak çok iş var. Hedefler bitmez şarkı söylemeye bestelemeye devam…

Pandemi dönemi sizi nasıl etkiledi ve neler öğretti? Bu süreçte neler yapıyorsunuz?

Pandemi süreci genel anlamda hepimizi üzmüş olsa da tüm insanlığa çok önemli şeyleri öğretti. Dışarıdaki hayatın haricinde evde ve ailemizle özel bir hayatımız olduğunu, dışarıdaki dünyanın biraz daha sahte olduğunu bize açıkça gösterdi. Kendi kendimize yarattığımız maratonun aslında bir hayal dünyası olduğunu ve bir gün aniden kaybolabileceğini düşünmüyorduk. Kendi kendimize hayatı zorlaştırıyormuşuz. Ben en çok bunu öğrendim. Aslında hayat çok basitmiş. Pandemi sürecinde, kendime olan sorularımın hepsini cevaplama fırsatım oldu. Kendimle hesaplaştım. Ve bende birçok şey değişti. Değişmeye de devam ediyor. Bu süreçte müzik yapıyorum, şarkı söylüyorum, çeşitli albüm ve projelerde vokal ve enstrüman olarak kayıtlar yapıyorum.

Müziğinizin yanı sıra dizi ve filmlerde de görecek miyiz sizi?

Sanırım o kulvara girmek istemem. Oyuncu arkadaşlarımıza biraz hakaret olabilir. Şarkı söylemek, kaydetmek, bestelemek, dinletmek, sahne almak. Bunlardan arta zaman kalabileceğini pek sanmıyorum.

Sarıyer deyince aklınıza neler geliyor?

Tarihi yapısı, böreği, muhallebisi, martıları ve boğaz manzarası. Kendi içinde de bir müziği vardır Sarıyer’in martıları söyler, vapurlar, araba kornaları ve insanlar çalar.

Tek kelimelik yanıtlarla….

En sevdiğiniz renk: Kırmızı
En sevdiğiniz yemek: Sütlaç
En sevdiğiniz şarkı: DUR
En sevdiğiniz semt: Moda
En sevdiğiniz şiir: Düşmem Dersin Düşersin
En sevdiğiniz kitap: Aşktan Dinle
En sevdiğiniz çiçek: Gül
En sevdiğiniz mevsim: Yaz
En sevdiğiniz hayvan: Kuzu
En sevdiğiniz hobi: Bas Gitar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.