Erol Palavan: “Mucizelere inanın!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ELSA Beauty Nişantaşı’ndan Uzman Estetisyen Erol Palavan, sağlıklı güzelliğin sırlarını açıklayarak Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Sanatçı Şahsenem’i dikkat çeken bir dönüşüm yolculuğuna çıkaran Palavan, “Şahsenem’i 90’lara geri döndürecek olan muhteşem güzellik yolculuğumuza başladık. Çok güzel ilerliyoruz. Hayatta mucizelere inanın” diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1979’da İstanbul’da doğdum. Meslek yaşantıma ilk olarak Nişantaşı’nda başladım ve burada devam ediyorum.

Sağlıklı güzelliğin sırrı nedir?

Sağlıklı güzellik, toplum tarafından öngörüldüğü ya da toplumun konuya bu şekilde baktığı üzere kimyasal içerikte veya bazıları da doğal malzemelerden yapılmış ‘makyaj’ ile güzelleşme olduğu düşünülüyor. Aslında güzelliğin sırrı bol su tüketmektir! Bunun haricinde paket ürünlerden olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Sigara ve tütünlü maddelerden zaten uzak kalsınlar… Aylık rutin cilt bakımlarını yaptırsınlar. Vücutlarını sıkılaştırmak için spor yapabilirler veya güzellik merkezlerine gelip Sağlık Bakanlığı onaylı cihazlarda yetkimiz dahilinde vücutlarını genç ve diri tutmanın yollarına bakabilirler.

Cilt bakımını ne sıklıkla tavsiye ediyorsunuz?

Cilt bakımı tavsiyem ayda 1 sefer ya da 21 günde bir yapılması uygundur. Çünkü cildimiz gün içerisinde egzoz dumanı, nikotin kalıntıları, makyaj malzemesi kalıntıları ya da yüzümüze bulaşan minik kirlere maruz kalır. Bunlar gözeneklerimizi tıkamaktadırlar ve eğer gözeneklerde tıkanma söz konusu olduysa cildimiz sağlıklı oksijen yani ‘nefes’ alamaz. Bu sebepten dolayı cildimizin alt katmanları da kendini onarması ve yenilemesi sürecindeyken eksik oksijen sonucunda sağlıklı bir cilt olmaktan uzaklaşıyor. Böylelikle cilt altı tabakası deformasyona uğramış şekilde cildimizi en son ‘alarm’ seviyesine geldiğinde normal cildin aktivasyonunu yapabilmesi için zaman tanımış oluyoruz. Cilt aslında zeminden cilt yüzeyine kadar olan bölümdür. Böylelikle cilt bakımı sayesinde hücreler kendini tekrardan onarmaya ve iyileşmeye başlıyor.

90’ların unutulmayan ismi Şahsenem, ELSA Beauty’de bir dönüşüm serüvenine girmiş…

Evet, Şahsenem hanımla ELSA Beauty Nişantaşı olarak karşılıklı olmak şartıyla güzel bir adım attık. Şahsenem’i tekrardan müziğe başladığı 90’lı yıllara geri dönüştürme projesi oluşturduk. Hedefimiz her ne kadar yaş itibarıyla geri getiremesek de gözle görünür olan vücut bütünlüğünü 90’lı yıllara tekrardan geri dönüştürmektir. Bu projeyle çok aşırı zaman alması gereken bir incelme ya da sıkılaşma programını kendime ait olan özel formüller neticesinde kısa süre içerisinde sağlayacağım. Erol Palavan olarak çıkış iddiam Şahsenem’i 14 Şubat 2023’te eski vücut bütünlüğüne döndürmektir.

Peki, süreç nasıl ilerliyor?

Şahsenem hanım bu hizmeti almak için asla saatini kaçırmıyor ve mazeret yapmıyor… Hatta seanslarına olabildiğince daha erken saat dilimi içerisinde gelmeye de özen gösteriyor. Bu sebepten dolayı sürecimiz çok iyi bir şekilde başladı ve seanslarımızda çok sağlıklı bir şekilde ilerlemeler yaşıyoruz. Yavaş yavaş sonuç almaya başladık. Şahsenem bu yönde iyi bir hizmet almak için çok istekli. Yoksa başkasının söylemesiyle asla hiçbir şey bu hayatta yürümediği gibi bu durum sıkılaşma ve incelme paket programı için de geçerlidir.

Sanatçı Şahsenem’i ilerleyen süreçte nasıl bir değişimle göreceğiz?

Şahsenem hanımın en son sahip olacağı görselliği tarif etmek gerekirse herkesin inanamayacağı müthiş bir değişim süreciyle karşılaşacağız. Bu sonucu hep beraber göreceğiz. Ben meslek yaşantımı ortaya koydum. İddiam Şahsenem’i 90’lı yıllara tekrar geri getirmek. Sonucu hep beraber göreceğiz… Ben de nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı heyecanla bekliyorum. Çünkü iddiamın çok büyük olmasının yanı sıra zamanla da yarışıyorum! Ben yüzümün kara çıkmayacağına inanıyorum. ‘İnanıyorum’ düşünmüyorum! Çünkü istediği sonucu kesinlikle alacak ve buna Türkiye’deki herkes şahit olacak.

Güzellik yolculuğunda yürümek herkes için aynı mıdır?

Güzellik konusunda herkes aynı yolda yürüyemez… Çünkü güzelliğin çeşitleri vardır. Herkesin dikkat çeken ayrı bir güzelliği vardır. Bunlar kimisinde huy güzelliğidir, kimisinin konuşması güzeldir, kimisi zekidir ve kimisinde de vücut bütünlüğü dikkat çeker. Yani vücut bütünlüğünü gerçekten iyi muhafaza edebilmiş ve iyi koruma altına alabilmiştir. Bir de dış güzellik var… Ben kendime özel oluşturmuş olduğum sıralamayla vücut bütünlüğünü koruma amaçlı kişinin hangi programa ve desteğe ihtiyacı varsa bunun analizini yapıyorum. Fakat huy güzelliği, dil güzelliği ve karakter güzelliğini kendi imkanlarıyla katabilir ya da geliştirebilirlerse benim sunmuş olduğum görsellik bütünlüğünü gerçekten en üst seviyelere çıkaracak olan yine kendileridir. Çünkü ben Uzman Estetisyen Erol Palavan, ELSA Beauty olarak tüm ekip arkadaşlarımla beraber her gelen misafirimize ayrı ayrı ince hassasiyet ve nezaket çerçevesi içerisinde hangi cihazla ne hizmeti alacağını anlatıyoruz. Sürecin işleyişinde seanslar nasıl ilerleyecek bilgilendiriyoruz. Böylelikle hizmet alan misafirlerimizi bilinçlendirmiş oluyoruz. Sonucunda insanlar muhteşem bir güzelliğe sahip oluyorlar.

Estetik dokunuşlar giyimdeki moda gibi herkesin kendisine yakışanı yapması mıdır?

Estetik dokunuşlar aslında giyinmedeki ‘moda’ gibi ‘herkesin kendisine yakışanı’ yapması mıdır diye düşünecek olursak, benim uzmanlık alanım zayıflama, incelme ve sıkılaşma konularıdır. Tekstil ‘kıyafet’ olarak biliniyor ya aslında benim verdiğim hizmet moda dünyasına gerçekten “nefes” aldırabilir ve insanların kıyafetleri neye göre tercih edebileceklerini ortaya koyar. Tabi ki vücut bütünlüğü hangi formdaysa vücut yapısına göre kıyafetler seçiyorlar… Sonuç olarak tekstil dünyasına yardım ediyor ve insanların özel hayatına imza atıyorum. Bunun haricinde sosyal yaşantılarını, meslek yaşantılarını, kendilerine karşı olan özgüvenlerini verdiğim hizmetle tekrar geri kazandırmış oluyorum ve buradan uğurluyorum. Buradan ayrılırken Kleopatra edasıyla ve birbirimize teşekkür ederek vedalaşıyoruz.

Estetik alanda önerileriniz nelerdir?

Estetik sektörü nereye doğru gidiyor şöyle söyleyeyim; gelecekte bizi ‘mutsuz’ bir topluluk beklediğine inanıyorum. Çünkü yüzler aynı formatta yapılıyor. Bu sefer de ifadeler ve mimikler tamamıyla kayboluyor. Estetik ameliyatları masumiyete bir saldırı yapılmış gibi görüyorum. Benim görüşüm kişinin kendisine yakışanın yapılmasıdır. Dış görünüşündeki bazı durumlar psikolojik problemler yaşatıyorsa tabi ki estetik ameliyat yaptırabilirler. Fakat herkes birbirinin kopyası olmamalıdır. Herkesin farklı yüz yapısı, farklı karakteri ve farklı yaşam biçimi vardır. Bence bu da insanın ‘gerçek bütünlüğüne’ duyduğu saygıdır.

2023 için bir mesajınız var mıdır?

2023’ten şunu diliyorum; insanlar birbirleriyle diyalog halindeyken önce dinlemeyi tercih etsinler… İnsanların birbirine karşı olan saygı ve sevgilerinin daha üst noktaya çıkmasını diliyorum. İnsanlık kazansın, sağlık kazansın ve herkes için huzurlu, sağlıklı, mutlu bir aile ile iş yaşantısı olmasını diliyorum…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.