Firdevs Akkaya: “Değişimin sihirli kapısını aralıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Firdevs-i Ala Yaşam Merkezi’nin kapılarını gazetemize açan Yaşam Koçu Firdevs Akkaya ile kişisel gelişim ve pozitif enerji üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

Birçok alanda kendisini geliştirerek insanların yaşamına dokunan Akkaya, hayata güzellikler katan mucizevi enerjilerin ortaya çıkartılmasında danışanlarına rehberlik ettiğini ifade ederek; “Danışanlarım genel olarak kişisel gelişim ve farkındalıklarını, yeteneklerini tekrar hayata geçirmek için ‘değişim’ istiyor. Değişime ilk başta kendimizi çok sevmekle başlayacağız. Esas nokta ise bence nefesimizin şifasını anlamak ve tanımaktır. Yaşadığımız çağda stresi yönetebildiğimiz kadar sağlıklı ve mutluyuz. Doğru nefes almayı öğrendiğimizde, en etkili stres yönetimi tekniğiyle buluşmuş olacağız. Hayata olumlu bakmayı keşfediyor ve değişimin sihirli kapısını aralıyoruz” diye konuştu.

Kendinizden bahseder misiniz?

Uluslararası sertifika dahilindeki eğitim programlarına ve derslerine katılarak, çok kıdemli unvanlara sahip oldum. Bioenerji uzmanıyım, Enerji EFT (Emotional Freedom Technique) uzmanıyım, Reiki Master Teacher’ım, Yaşam Koçuyum, Nefes Koçuyum, İlişki Koçuyum, Kişisel Danışmanım, Olumlama ve Motivasyon Konuşmacısıyım. Hayat akışı, eğitimlerim, evliliğim ve çocuklarım derken 2014 yılında bazı ışıklar beynimde, ruhumda yanmaya başladı ve o zamandan bu yana hem bilim dalı olarak hem de spiritüel olarak kendimi geliştirmeye başladım… Sosyal sorumluluk projelerinde de yer almak bana mutluluk ve huzur vermekte. Bu sebeple 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu Lions Eski Beşiktaş Kulübü üyesiyim. Şu anda danışanlarımla İstiklal Caddesi’ndeki Firdevs-i Ala Yaşam Merkezi’mde eğitimler ve onların farkındalıkları için enerji ve şifa çalışmaları yapıyorum. Huzurla ve mutlulukla mesleğimin ve yeteneklerimin, bu evrende var olma sebebimin hakkını vermeye çalışıyorum ve çok mutluyum…

Bioenerji nedir? İnsan yaşamındaki önemi nedir?

Bioenerji bilim dalı olarak ispatlanmış, evrensel yaşam enerjimizdir. Yani kozmik enerjidir.  Yaşayan her canlıda var olandır. Bazı insanlar bioenerjiyi aktarabilme ve dengeleme yetkisi ve unvanıyla dünyaya gelir.  Evrenden gelen bu kozmik enerji kâinatın ve bizlerin üzerine sonsuz şekilde yağmaktadır. Canlılığın temel kavramlarındandır. Bioenerjimizin bizim için ne kadar önemli olduğunu kısaca bahsetmek isterim.  Bu enerjinin kaliteli ve pozitif olması halinde yaşamımızdaki hayat enerjimizin zihinsel, bedensel ve ruhsal anlamda daha dinç, zinde ve sağlıklı yaşamamızı sağlar. Evrenin ve içinde yer alan tüm yaşantının hayati hareketlerinin devamlılığı bioenerjiye bağlıdır. Yaşamsal dengemiz için bioenerjimiz, auramız ve çakralarımız sayesinde 7 ana çakra üzerinden bedenimize giriş yapar. Auramız bizim atmosferimizdir, yani negatif enerjilerden koruyan koruma kalkanımızdır.  Çakralarımız ise bu kıymetli enerjiyi bedene alan enerji girdaplarıdır dışarıdan içeriye, soldan sağa dönerler aktif ve açık çalışması halinde, beden sağlıklı ve canlıdır hastalıklar sirayet etmez. Bazen bazı çakralarımız çeşitli sebeplerle kapanabilir. Çakralarımızın enerji hareketlerinde bozulmalar, tıkanmalar, blokajlar olursa fiziksel, ruhsal ve zihinsel bedende hastalıklara, dengesizliklere ve sıkıntılara sebebiyet verir.  Enerji alanımız bozulduğu için yaşamsal dengemizde de sorunlar, olumsuzluklar çıkabilir. Yaşayan her canlının en az bir çakrası açıktır. Hepsi kapalı olursa ölürüz, yaşamsal enerji alışımız kapanmıştır. Bu demek oluyor ki bioenerjimiz, çakralarımız aracılığı ile bedenimize aktarılır. Çakralar, fiziksel bedenimizin enerji taşıma kanalları yani… Hormonlarımızın da çakralarımıza bağlı olduğunu es geçmeyelim. Organlarımıza yaşam enerjisini taşıyan çakralarımız için aktif ve çalışır halde olması esas noktamızdır. Biz enerji uzmanları olarak enerji bedenindeki bloke olan çakra dengesini düzenliyor ve dengeliyoruz.

Reiki alanındaki çalışmalarınız neler?

Reiki spiritüel anlamda bir şifa enerjisidir. Ben Usui Reiki şifa tekniğini kullanıyorum. Reiki Master Teacher olarak danışanlarımın Reiki’de şifa kapılarını yani Reiki evrensel kanallarını açıyorum, inisiyasyon (uyumlama) ile bu kadim enerjiyi kullanabilir hale getiriyorum. Bizim eski deyimimizle el vermek gibi de algılanabilir. Reiki şifa enerji kanalı açılan bireyler kilometrelerce uzaktaki yakınlarına hatta dünyanın bir ucunda yaşayan dostlarına, ailesine Reiki ile bağlanıp şifa enerjilerini gönderebilirler. Geçmişte yaşamış olduğu ve bilinç altında iz bırakan olaylara Reiki gönderip bunu düzeltebilirler, ortamdaki negatif enerjiyi Reiki ile temizleyebilirsiniz. Evcil hayvanlarınıza da Reiki yapabilirsiniz. Çok mucize dolu evrensel bir enerji bağıdır Reiki.

Yaşam koçu olarak sahip olunması gereken özellikler sizce nelerdir?

Yaşam koçlarının en önemli özellikleri arasında danışanlarına “çözüm odaklı davranış sergilemesi” özel bir detaydır. Bireyler arası sorunları ve kişisel problemleri çözmede profesyonellik önemlidir. Yaşam koçları insanların hayatlarında yön veren pusula gibidirler! Din, dil, ırk gözetmeksizin danışanlarının bütün düşüncelerine saygılı olması gerekir ve içlerindeki farklılığı ortaya çıkaracak kabiliyette olmalıdırlar.

Nefes koçu olarak neler yapıyorsunuz?

İlk başta “doğru nefesi alabiliyor muyuz” sorusu ile başlamak lazım konuşmamıza. Stresliyken, zihnimizin yorgun ve bulanık halinde bilinçli seçimler yapma şansımız oldukça düşüktür. Stres yönetimi işte bu noktada çok önemlidir. Çünkü yaşadığımız çağda stresi yönetebildiğimiz kadar sağlıklı ve mutluyuz. Doğru nefes almayı öğrendiğimizde, en etkili stres yönetimi tekniğiyle buluşmuş olacağız. Kalbinizi seviyorsanız doğru nefes alın, doğru nefes alıp verirken göğsünüzün genişlediği sırada, karnınızın ne kadar şiştiğini ve akciğerlerinize ne kadar hava girdiğini gözlemleyin. Meditasyon ve nefes teknikleri, beden sağlığını optimize etmek, duyguları dengelemek, ruhu arındırmak, açısından çok önemlidir. Nefes bedenimizde ve zihnimizde serbestçe dolaşabildiğinde kendimizi sağlıklı ve hayat dolu hissederiz.

Bireyin kişisel gelişim için neler yapması gerekir?

Kişisel gelişimin bireysel boyutunda kişilerin izleyebileceği birçok yol vardır. İşte onlardan bazıları; gelişiminizde kendinizi takip edin, kendinizi tanıyın ve vizyonunuzu belirleyin. Bedeninize iyi bakın, duygularınızın farkında olun ve yaşamla ilgili kendinizi çok sevin. Endişe, kaygı ve şüpheleriniz olmasın. Kendinizi yargılamayın. Pozitif duygularla, olumlu yönlerinizi keşfedin. Yapmak istediklerinizi bir kâğıda yazın, tek tek bunları hayatınıza geçirin ve yaşayın. Doğru duygular ile isteyin, kendinize güvenin… Hedeflerinizi belirleyin, aksiyona geçin, çünkü eyleme geçmeden hedefe ulaşmanız mümkün değildir.

Size gelen danışanlarınız en çok hangi alanda değişimi istiyor?

Danışanlarım genel olarak kişisel gelişim ve farkındalıklarını, yeteneklerini tekrar hayata geçirmek için değişim istiyor.  Danışanlarımla sohbetimiz esnasında, onların yeteneklerini, içsel güçlerini ve ruhsal farkındalıklarını ortaya çıkartıyoruz. Bilinç ve bilinç altı kayıtlarının, negatif olarak kodlanmış anılarının, ne denli onları sorunlu hale getirip enerji bedenlerindeki yaralarını sarıyoruz. Seanslarımızda, güzel olanı istemeyi ve hayata olumlu bakmayı keşfediyoruz. İç ve dış dünyalarında daha düzenli olmayı, tertipli olmayı keşfediyor, değişimin sihirli kapısını aralıyoruz…

Yaşam koçu olarak bireylere ne vaat ediyorsunuz?

Bireylerle hayalleri, istekleri ve hedefleri doğrultusunda birlikte yol alıyoruz. Kişilerin odaklanması gereken konuyla ilgili doğru planlamalarla, farklı bakış açılarıyla, hayatlarına rehberlik yapıyoruz. Sorunun ne olduğunu bulup, hayata karşı tutumunun değişimini sağlıyoruz. Farkına varmadıkları yeteneklerini, özelliklerini ve güçlerini hissettiriyoruz. Bireylerin ne istediklerini bilmesine ne istemediklerini bilmesine, mevcut durumun farkında olmasına, başarısını daha iyiye ve ileriye taşımasına destek veriyoruz.

Müzikle de ilgileniyorsunuz. Peki, bunun size katkıları neler oluyor?

Enstrüman ve şan üzerine eğitimler aldım, müzik öğretmenliğini kızım Melis’in ilköğretim hayatında yapmaya başladım. Enerji uzmanlığına geçiş yaptıktan sonra da hiç müzikten kopmadım. Tek ortak dilimiz malum müzik… Müzik ve enerjinin birleşmesiyle hayatlara huzur vermek ve kişilere yön göstermeyi hedefliyorum. Boğaziçi Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosunun hem koristi hem de solistiyim. Muhteşem konserlere hocamız Mehmet Özkaya ile imzalar attık. Kıymetli dostum ve canım İlkim Karaca ile bir sohbet esnasında onun bestelerinden okumak istediğimi söyledim ve de öyle bir eser ile beni tanıştırdı ki sözleri Cüneyt Arkın abimize aitti. Bu şarkıyı ilk dinlediğimde muhteşem bir single çalışması olacak hissi geçmişti. Bestekarım İlkim Karaca ile bu şarkıya çalışmaya başladık sesimden o kadar emindi ki sesimden de iyi ki onu tanıdım, sonsuz teşekkür ediyorum kendisine. Daha sonra hocamız Mehmet Özkaya ile konuştuk, ona ait Akademi Stüdyo’da ilk single çalışmamı yapacaktık karar verdik. Müzik Yönetmenim değerli hocam Mehmet beyin de bir bestesini okumak bana nasip oldu. Sözleri merhum Dr. Bekir Mutlu’ya ait bestesi de hocam Mehmet beye ait ‘Yıllardan Sonra’ eserini okumaya layık görüldüm. Nasıl bir mucize anlatamam. Merhum Dr. Bekir Mutlu’yu da bu vesile ile anmış olduk ruhu şad olsun. “Bir İlkbahar Sabahı” şarkısını da hatırlatmak istedim çok severek de söylerim.

Yaşam için atılacak en güzel adımlar sizce neler?

İlk başta kendimizi çok sevmekle başlayacağız değişime ve adım atmaya. Kendimize inanarak ve güvenli bir şekilde hedeflerimizi belirleyeceğiz. Bize hayatta olduğumuz için şanslı hissettiren, bizi sevgisi ile saran mutluluk kaynaklarımızın farkında olacağız. Hislerimize kulak vereceğiz, kalbimizin sesini dinleyeceğiz, iç sesimizi duymamız, bizim ruhumuzla da birlikte kalbimizin esrarengiz sezgisel güçlerinin kuvvetini öğretecektir.

Kişinin çocukluktan yaşlılığa kadar kendisini tanıma sürecini nasıl olmalıdır?

Bir kere farkındalıklarımız ve duygularımız bizim içsel zekamızın gelişmesine ve kıymetli bir kişiliğe sahip olmamıza nedendir. Kişiler kendini ne kadar geliştirirse o kadar sağlıklı huzurlu bireylere dönüşürler.  Bunun için ilk başta doğru nefesi alıyorsak, hayatımızın sonuna kadar koruma altındayız bunu size söyleyeyim. Ben danışanlarımla nefes çalışmalarına özen gösteriyorum. Çocukluktan bu zamana kadar nefesini doğru alamayan o kadar çok kişi var ki… Esas nokta bence nefesimizin şifasını anlamak ve tanımak. Doğru alınan nefes ile çocukluktan yaşlılığımıza kadar, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam bizimle. Hem enerji bedenimizin hem de fiziksel bedenimizin dengeli olmasını sağlarız. Doğru alınan nefes ile kalbimizi, ruhumuzu ve bedenimizi daha canlı, enerjik, sağlam ve zinde tutarız…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.