Karabacak, “Sarıyer’de çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Dursun Karabacak, Sarıyer Gazetesi Muhabiri Gizem Doğan’ın sorularını yanıtladı.

Göreve geldiği günden bu yana ilçe yönetimiyle birlikte çalışmalarına hızla başlayan Karabacak; “Sarıyer’de tam anlamıyla her mahalleye, her şekilde hizmet getireceğiz. Öncelikle çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Güçlü bir ekiple, Allah’ın izniyle kuvvetli bir seçim çalışması yapacağız ve bunu da sandığa yansıtacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sarıyerli vatandaşların sesi olmaya çalışıyoruz. Yerel seçimlerde de oy sayımızı katlamak için gereken çalışmalara ve faaliyetlere başlamış durumdayız. Sarıyer’de sandıklara ve seçime hazırız!” diye konuştu.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Adım Dursun Karabacak, 1979 İstanbul doğumluyum aslen Trabzonluyum, lise mezunuyum, evli ve 3 çocuk babasıyım. 2002-2010 yılları arasında Sarıyer Ülkü Ocakları Başkanlığı görevini yaptım ardından MHP Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu’nda görev aldım. 2015’ten 2022’ye kadar ise MHP İl Yönetimi’nde görev aldım. Bunların dışında aile şirketimizde ticaret ile uğraşmaktayım.

Göreve yeni geldiniz. MHP Sarıyer olarak Sarıyer’de hedefleriniz nelerdir?

Resmi olarak ilçe başkanlığı görevimiz yeni evet ancak biz teşkilatta yeni değiliz. Uzun yıllar Sarıyer Ülkü Ocakları Başkanlığı görevinde bulundum. MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı ve MHP İstanbul İl Başkanlığı Yönetim’inde görev aldım. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli beyefendinin takdirleriyle MHP Sarıyer İlçe Başkanı olarak görevlendirildim. Arkadaşlarımızın bıraktığı yerden bayrağı devraldık. Teslim aldığımız kutlu sancağı, yönetim kurulu, mahalle başkanları, kadın kollarımız ile birlikte daha ileri taşımak için mücadele edeceğiz. Sarıyer de üye sayımızı ve oy oramızı yükselterek, temsil kabiliyeti yüksek, daha güçlü bir MHP’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

Bizden önceki İlçe Başkanımız Hakan Başpınar’a teşekkür ediyorum. Sarıyer’de MHP olarak tekrardan bir yapılanma getirerek gençlik ile Cumhur İttifakıyla beraber tekrardan iktidara taşımayı düşünüyoruz. Şunu bilin ki Sarıyer Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sarıyer’deki hedeflerimiz öncelikle çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayacağız. Gariban, yetim, fakir, öksüz çocukların yanında biz olacağız, başlarını biz okşayacağız. Bunun dışında gençlik kollarımız olan Sarıyer Ülkü Ocakları ile beraber uyuşturucuya hayır kampanyasını yürütmekteyiz. Bunu da sonuna kadar devam edeceğiz. Emniyet güçlerinden de destek alıyoruz gerekirse daha da desteklerini alacağız. Ramazan Bayramı’nda gereken yardımları gerekli yerlere ulaştıracağız. Hem koli bazında hem maddi anlamda elimizden ne geliyorsa ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız.

Bizim davamız kutsal bir davadır. “İlahi Kelimetullah” öyküsünden yola çıkılarak buralara kadar gelmiş ve devam etmekte olan ideolojik bir görüşün devamıdır. Sarıyer’de her şeyden önce biz gençlerimize sahip çıkacağız. Gençlerimiz için neler yapacağımızın kavgasını vereceğiz. Uyuşturucuya karşı açmış olduğumuz bir savaş var, bu savaşta dik ve net şekilde yolumuzdan ayrılmayacağız. Buna aynı şekilde devam edeceğiz çünkü uyuşturucuya verilmiş her can kaybedilmiş bir fidandır. Bunu biliyoruz ve bu ilkelerden vazgeçmeyeceğiz.  Gereken yardımı bize emniyet güçlerimiz desteğini vermektedir. Sarıyer’de yine gençlerimize dönük çalışmalarımız Sarıyer Ülkü Ocakları ile devam ettirmektedir. İdeolojik yapımızda insanlara anlatabilmek için ve seçim döneminde Cumhur İttifakı’nın fikir ve düşüncelerini insanlara anlatmak için elinden geleni elimizden geleni yapacağız.

MHP Sarıyer İlçe Yönetimi nasıl bir kadrodan oluşuyor? 

Milliyetçi Hareket Partisi Sarıyer İlçe Yönetim Kurulu çok güçlü genç bir kadrodan meydana gelmiştir. Yönetimimizde üç tane mevcut avukatımız, mühendis, mimar arkadaşlarımız, iş adamları ve genç kardeşlerimizden oluşmaktadır. Hepsi yeni heyecanlı, dinamik ve sahaya inmeye hazır. Güçlü bir ekiple Sarıyer’de Allah’ın izniyle kuvvetli bir seçim çalışması yapacağız ve bunu da sandığa yansıtacağız.

MHP Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak Sarıyer’de hangi çalışmaları yapıyorsunuz?

Seçim sürecine girmiş bulunuyoruz. Genel merkezimiz tarafından hazırlanan seçim çalışma takvimini planlandığı gibi eş zamanlı olarak sahada uyguluyoruz. “Adım Adım, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma”ve “Komşun Nasılsın” temalı toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bununla birlikte sivil toplum kuruluşlarımızı, yöresel derneklerimizi ziyaret ediyoruz. Mahalle mahalle esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Ev ziyaretleri kapsamında Sarıyerli hemşerilerimizle bir araya gelerek sohbet etme imkânı buluyoruz. Elbette bu çalışmalarımızın çerçevesi genişleyerek her alanda devam edecek.

Genel ve yerel seçimlere nasıl hazırlanacaksınız?

Önceliğimiz 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleridir. Tüm dikkatimiz bu yöndedir. Bunun için de önceliğimiz Sandık Kurulu Üyelerimizi belirlemek, görev alacak arkadaşlarımızın eğitimlerini tamamlamaktır. Bunun yanında “Gönül Seferberliği” temalı bir çalışma başlattık. Mahalle mahalle teşkilat mensuplarımızı ziyaret ediyor, onlarla bir araya gelerek istişare ediyoruz. İkinci aşamada ise teşkilat mensuplarımızın öncülüğünde ziyaret ettiğimiz mahallelerde lokal toplantılar gerçekleştirerek mahalle sakinlerimizle bir araya geliyoruz, onlarla dertleşiyoruz. 2023 seçimlerinin önemini anlatıyor, partimize ve Cumhur İttifakı’na destek istiyoruz.

Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin ve İstanbul İl Başkanı Sertel Selim’in takdirleriyle alınacak olan bir karar da daha erken ama ister bizden çıksın ister AK Parti’den çıksın sonuçta Cumhur İttifakı devam etmekte. Allah’ın izniyle de genel seçimlerde daha güzel şeyler şu anki yönetime göre çok daha iyi yönetebileceğimize inanıyoruz. Sarıyer’de şu an belediye olarak çok büyük sıkıntılar var en basitinden ulaşım sıkıntıları var. Mahallelere belli bir saatten sonra ulaşım yok, otobüs yok, minibüs yok. Parklarda ve bahçelerde bakım yok. Belediye tam anlamıyla destek vermiyor, bazı mahalleler dışında hizmeti getirmiyor. Sarıyer’de tam anlamıyla her mahalleye her şekilde hizmet getireceğiz. Sarıyer Belediyesi’nde Sarıyerli arkadaşlarımız istihdam edilmemektedir. Daha çok dışarıdaki bölgelerden referansta Sarıyer’de iş sahibi olduklarını bizim kulağımıza gelen en büyük şikayetlerden biri eğer biz seçimi alırsak bir kere Sarıyer’de Sarıyerliler çalışacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi’nde olmasına rağmen Sarıyer Belediyesi tam anlamıyla mahallelerinde ve köylerine hizmet verememektedir.

Sarıyer’de, Milliyetçi Hareket Partisi olarak Sarıyerli vatandaşların sesi olmaya çalışıyoruz. Sarıyer’de gerçekten siyasi olarak da belediye açısından da gerçekten çok eksikler var. Bu eksiklerin başında Sarıyer’in merkezi köy olmuş durumda esnaf sıkıntı yaşamakta. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediyesi ve CHP buna göz yummaktadır. Köy olması da bunların işine gelmektedir. Sadece balık restoranları ve ufak kafeler buradan beslenebilmektedir. Buna belediye bir an önce bir çözüm bulması gerekmektedir. Sarıyer’de mahalle teşkilatlarımız mevcut mahalle teşkilatlarımız var olmakta. Mahalle teşkilatlarında bir araya gelerek malzemelerdeki nabza insanların isteklerini dinledikten sonra buna göre bir seçim çalışması hazırlayacağız. Beklentiler ne karşılayabileceğimiz ne ona göre seçimlerde daha farklı bir yapıyla daha profesyonel bir kadroyla buna cevap vereceğiz.

Yerel seçimlerde nasıl bir strateji izleyeceksiniz? Sarıyer’de Cumhur İttifakı’nın adayı MHP’den olabilir mi?

Bir önceki sorunuzda aslında bu sorunuza kısmen cevap vermiştim. Dediğim gibi önceliğimiz Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri. Yerel seçimler 2024 yılında ve henüz vakit var. Zamanı geldiğinde yerel seçimlerle ilgilide elbette bir değerlendirme yaparız.

Sarıyer Belediye’nin ilçe genelindeki çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?

Sarıyer Belediyesi üç dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi’nde. Geçen on yıllarca zamana baktığımızda ortada bir başarıdan bahsetmek pek mümkün gözükmüyor. Sarıyer’in kronik hale gelen sorunları var. Maalesef çözüme kavuşturulamadı.

Sarıyer Belediyesi’nin birinci ligde voleybol takımı var. Bu voleybol takımının oynayabilecek bir sahaları yok. Voleybol takımı spor idmanlarını ve maçlarını İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nin sahasında yapmaktadır. Mahallelere gereken spor yatırımı yapılmamaktadır. Gençlere dönük hiçbir çalışmaları belediyemiz de mevcut değil. Tamimiyle referans ve kulaktan kulağa rica ile belediyecilik yapmaktalar. Büyükşehir’de ve Sarıyer’de heykel yapmakta uzman olan Sarıyer Belediyesi Sarıyer’imize bir martı heykelini dahi çok görüp değişik ne oldu belirlenmeyen kuş mudur sincap mıdır neye benzediği belli olmayan bir heykelle Sarıyer’imizi en basitinden temsil noktasındadır. Sahiller ve köyler Sarıyer’imizin vitrinidir. Sarıyer’den başlayıp Hisar’a kadar gidildiğinde insanların ihtiyaç giderebileceği düzgün umumi tuvaletler dahi yapılmamıştır. Tüm çöpler yerlerde ve sahiller pislik içinde gereken temizlik, bakım, hassasiyet belediyede görülmemektedir. Belediye hala milletin evinin çatısı bir santim uzun olmuş bir santim kısa olmuş rengi beyaz olmuş rengi sarı olmuş diyor, zabıta görevlileriyle gezip ceza kesmektedir. Öncelikle Sarıyer merkeze ivedilikle olması gereken bir otopark sorunu var. Bu sorunun giderilmesi lazım. Sarıyer’de park yaptığı yerler tamamen Sarıyer’in içindeki trafiği kilitlemektedir. Hafta sonları Sarıyer’de gerçekten trafik giriş çıkış, eve girişler tamamen problemdir. Sarıyer Belediyesi olarak bunlar hep göz ardı edilip görmezden gelinmektedir. Birilerine peşkeş çekilip birilerine ivedilikle verilmektedir. Sarıyer’e Sarıyerli hizmet edecek birileri lazım bunun içinde her şeyden önce yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak gerek bizden gerek AK Parti’den güzel bir adayımızla Sarıyer’i en güzel şekilde temsil edeceğimize inanıyorum.

Sarıyer’de yazın özellikle trafik sorunu çok aşırı derecede artmakta bu park sorunları yüzünden Rumeli Kavağı, Kilyos, Büyükliman burada denize girebilmek için İstanbul’un çeşitli yerlerinden gelen insanlar Sarıyer’de düzgün bir belediyecilik yapılmadığından dolayı gerçekten çok büyük sıkıntı yaşamakta. Belediyenin önce yapması gereken çalışma Sarıyer içine bir düzen getirip otopark çalışması, yol kenarları, kaldırımlar ve sahildir.  Sarıyer’de şu çok önemli bir şey Sarıyer’de Sarıyerli olan çok az arkadaşımız çalışmakta ve görev yapmaktadır. Gerek zabıtada gerek belediyenin diğer birimlerinde istiyoruz ki Sarıyer Belediyesi tamamıyla Sarıyer’e hizmet etsin.

Sarıyer’in sosyal, kültürel ve ekonomik açısından çözülmesi gereken sorunları nelerdir?

Sarıyer’in öncelikli sorunu mülkiyet sorunudur. Uzun yıllardır süre gelen kronikleşmiş ve bir türlü çözüme kavuşturulamamıştır. Siyasi hesaplar yüzünden vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Örnek vermemiz gerekirse; Pınar mahallesi ve Rumeli Hisar Üstü mahallelerimizin güncel durumunu ele alabiliriz. Her iki mahallemizin arazisinin büyük bölümü İBB ye ait. Konu İBB meclisinde görüşüldü. Cumhur İttifakı Belediye Meclis Üyeleri tarafından hak sahiplerine rayiç bedel üzerinden satış yetkisi belediyeye verildi. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı henüz bir adım atmadı. Gençlerimizin vakit geçirebileceği spor, sosyal ve kültürel alanlar son derece kısıtlıdır. Daha çok imkân sağlanmalıdır.

Diğer en önemli sorun ise elbette işsizlik. Özellikle genç işsiz sayımız çok fazla. Yeni iş imkânları sunulmalıdır. Bu alanda yatırım yapılmalıdır. Sanayi veya fabrikalarla dolu bir ilçe değiliz. İlçe nüfusumuzun büyük bir bölümü gün içinde çalışmak için ilçe dışına çıkmaktadır. Tarihi birçok yerimiz maalesef atıl haldedir. İvedilikle iyileştirme yapılmalı ve Sarıyer’imizin katma değeri artırılmalıdır. Örneğin; Rumeli feneri Kalesi, Garipçe kalesi gibi…

Ulaşım ve trafik sıkıntısından dolayı daha önceden dolup taşan Sarıyer şu an insanların uğrak yeri ve tercih noktası değil. Sarıyer’de en büyük sıkıntı tapu olmamasıdır. İmar Barışı’nın bir an önce Sarıyer’de tekrardan hayata geçirip, Boğaziçi İmar öngörünümü ivedilikle yasalaşması gerekiyor. Sarıyer’de öncelikle amatör kulüplerine Sarıyer Belediyesi’nin ivedilikle sahip çıkması gerekiyor. Sarıyer’de spor kulüpleri sahipsiz. Belediye imkanları olmasına rağmen faydalandırmıyor. Kendi imkanlarını seferber etmiyor ve destek vermiyor.

Sarıyer’e vaatleriniz nedir?

Sarıyerlilerin her sorununda onlarla yan yana omuz omuza mücadele edeceğiz. Kapımızda gönlümüzde tüm Sarıyerli hemşerilerimize açık olacak. Sarıyer’in merkezi ve yerel idareden daha iyihizmet alabilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Sarıyer’de biz Sarıyer Milliyetçi Hareket Partisi olarak ideolojik bir partiyiz. Kadrolarımız ve yönetimimiz çok genç. Sarıyer’de öncelikle yapmak istediğim şey belediyeyi alabilmek. Yerel seçimlerde de oy sayımızı katlamak bunun içinde gereken çalışmalara ve faaliyetlere başlamış durumdayız. Sarıyer’de sandıklara ve seçime hazırız!

Okuyucularımıza bir mesajınız var mı?

Tüm okuyucularınıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.