Mustafa Kaya: “Ahmet’in abisi olmak benim için gururdur”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Zor Yıllar” isimli 11 şarkılık albümüyle bir anda dikkatleri üzerine çeken Ahmet Kaya’nın abisi Mustafa Kaya, 25 yıllık aradan sonra müzik dünyasına döndü. Albüme adını veren “Zor Yıllar” isimli eserin kardeşi Ahmet Kaya için yazılıp yorumladığını ifade eden usta yorumcu Mustafa Kaya, “Zor Yıllar” albümünün özelliği, yıllardır ülkemizde yaşanan olumsuzlukları dile getirmesidir” dedi.

Ahmet Kaya’nın abisi olmak sizde ne anlam taşıyor? Sanatçı Ahmet Kaya ne ifade ediyor?

Ahmet Kaya benim için çok şey ifade ediyor. Ahmet’in abisi olmanın anlamı; bana, ailesine, topluma ve ülkesine gururudur.

“Zor Yıllar” isimli bir albüm yaptınız ve birden ülkenin gündemine oturdunuz. Bunun sebebi ne ve sizce neden gündem oldunuz?

“Zor Yıllar” albümünün özelliği, yıllardır ülkemizde yaşanan olumsuzlukları dile getirmesidir. Halk da bunu sevdi.

Müzik yanında ressamsınız da ne tarz resim çalışmalarınız var? Müzisyen Mustafa Kaya mı ressam Mustafa Kaya mı daha başarılı?

Her tarz resim yaparım. Gördüğüm her şeyi çizerim. Metroda, otobüste, vapurda, yolda gördüğüm her insanın ayaklarını, ellerini, oturuşunu, yüz ifadesini, yürüyüşünü çizerim. Yanımda her zaman eskiz defteri bulundururum. Her iki sanat alanında da başarılı olduğuma inanıyorum. Çünkü aldığım tepkilerden anlıyorum bunu.

Ahmet Kaya ve Serdar Ortaç gerginliğine hep ılıman ve barışçı yaklaştınız. Serdar Ortaç sizi aradı mı, barışçı tavrınız çevreden nasıl tepkiler aldınız?

Serdar Ortaç olayına barışçıl yaklaşımım ne yazık ki bazı kesimlerde olumsuz karşılandı. Benim ve Ahmet’in ne kadar barışçıl olduğumuzu göz ardı ederek o kişiyi “dövmemiz” gerektiği söylendi. Galiba bazı kesimlerde kavga ve gerginlik olağan hatta öngörülen bir durum…

Mustafa Kaya’nın müzikteki hedefleri nelerdir?

Benim müzikteki hedefim, opera bestelemek ve yazmak. Bunu öncelikle Nazım Hikmet’in “Kurtuluş Savaşı Destanı”nı müzikleştirerek yapmayı çok istiyorum ve konu üzerinde çalışıyorum.

Ahmet Kaya filmi çok konuşuldu ve tartışıldı. Son noktayı siz koyarsanız ne olacak?

Bir Ahmet Kaya filmi; ailesinden kopuk olamaz, kimse bu şekilde yapamaz. Ahmet’in; babası, annesi, kız kardeşleri, abisi ve 1957-2000 arasındaki yaşamı yazılmadan bu filmi kimse çekemez. Hatta birinci dereceden mirasçıları dahi bunlar olmadan böyle bir filmi yapamazlar. T.C. Hukuku bu konuda gerekeni yapacaktır. Elbette ki son noktayı ben koyacağım. Hodri meydan diyorum.

Siyasete girmeyi hiç düşündünüz mü? Ahmet Kaya düşünmüş müydü sizle konuştu mu?

Siyasete girme konusuna gelince; bu güzel ülkeye ve güzel insanlarımıza faydalı olacaksam ve teklif de gelirse düşünürüm. Ahmet de böyle düşünürdü.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.