Ruşen Aydeniz: “Yeniköy’e sanatçı eli değecek!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in sevilen sanatçısı Ruşen Aydeniz, Yeniköy Mahallesi’ne muhtar adayı olduğunu açıkladı. 20 yılı aşkın süredir yaşadığı mahallesi Yeniköy’de, vatandaşların yoğun istek ve talepleri doğrultusunda bu sürece adım attığını söyleyen Aydeniz; “Yeniköy, Sarıyer ilçesinin en güzel mahallelerinden birisidir. Yaşadığım mahallenin eksiklerini çok iyi biliyor ve bizzat ben de bu eksiklikleri yaşıyorum. Bana gelen talepler doğrultusunda mahallem için elimi taşın altına koymaya karar verdim. Yeniköy Mahallesi’ne sanatçı eli değecek! Tüm vatandaşlarımızın istekleri benim için önemli ve değerlidir. Yeniköy Muhtarlığı’na seçilirsem görevimi en iyi şekilde yapacağım” diye konuştu.

Sarıyer’in tanınan ve sevilen sanatçısı Ruşen Aydeniz, Yeniköy Mahallesi muhtarlığı için kolları sıvadı. Yaşadığı mahallesi Yeniköy’de önemli çalışmalar yapmayı hedefleyen ve muhtarlığa aday olduğunu açıklayan Aydeniz, gazetemizi ziyaret ederek Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’nun sorularını yanıtladı.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben ses sanatçısı, bestekar, yönetmen ve birçok televizyon kanallarında üst düzey yöneticilik yapan Ruşen Aydeniz. 80’lerden bu yana yaşadığım Sarıyer’de büyüyen ve Sarıyer’in çocuğu bir sanatçıyım. Sarıyer’in bütün mahallelerini bilirim ve 20 yılı aşkın bir süredir de Yeniköy Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Yaklaşık 8 yıldır Sarıyer Şebinkarahisarlılar Derneği’nin başkanlığını yürütüyorum.

Peki, Yeniköy’e muhtar olma sürecine sizi neler itti?

Yeniköy’e muhtarlık için mahallemdeki komşularımda ve arkadaşlarımda beklentiler oluşmaya başlamış. Sağ olsunlar mahalledeki büyüklerimiz ve kanaat önderlerimiz “Senin mahallemize muhtar olabileceğini düşündük Ruşen Bey, bizce sen bu işi yapabilirsin. Çok da iyi olur” dediler. Ben de bunu “düşüneyim” derken zamanla böyle bir fikir oluştu. Kısacası böyle bir talep oluşunca “neden olmasın” dedik ve yola çıktık. Bence iyi de oldu. Hayırlı olsun diyelim.

Mahallenin bir sakini olarak sizin de yaşadığınız ve Yeniköy’de gözlemlediğinizde sorunlar nelerdir?

Sarıyer’in tüm mahalleleri güzel, fakat Yeniköy’de farklı bir durum söz konusudur. Çünkü yalısıyla, gecekondusuyla, villasıyla iç içe yıllardır yaşamayı becerebilmiş çok güzel bir topluluktan oluşuyor. Hem sahili, hem siteleri, hem de Bağlar Mahallesi’yle harika bir yer. Biz de Yeniköy’ü nasıl daha harika bir yer yaparız diye çalışacağız. Yaşlılarımızın, durumu iyi olmayan öğrencilerimizin, fakir ailelerimizin ve kimsesiz insanlarımızın kimsesi olmak için çabalayacağız. Hatta Yeniköy’ün kedisine bile sahip çıkacağız. Sokak hayvanlarıyla ilgili çok güzel projeler yaptım. Bunları yüzde yüz çözeceğiz. Yeniköy Bağlar Mevkii’nde bir hayli sorunlar var. Banka ve ATM, sağlık ocağı, PTT, çocukların oynayacağı parklar ve sokak hayvanlarıyla ilgili bir proje yok! Ne yazık ki bu konularda birçok eksik var. Bu eksiklikleri halktan gelen taleplerle masaya yatırıp çözülebilir olan ne varsa çözeceğiz. Sorunlar belediye ile çözülecek ise belediyeyle, kaymakamlık ile çözülecek ise kaymakamlık ile çözeceğiz.  Yeniköy halkının istek ve talepleri doğrultusunda yürüyeceğiz. Hiçbir zaman “yaptık, oldu” mantığında olmayacağız. Birlik, beraberlik, sevgi, barış ve kardeşlik içerisinde bütün sorunlara el atacağız. Sorunların çözülmesi için 24 saat çalışacağız.  Ben hizmet etmeyi seviyorum. “Ses sanatçısının ortalıkta ne işin var?” diyenler de oldu, “Harika olmuş” diyenler de oldu. Dolayısıyla eleştiriyi kar sayarız. Eleştiri olmazsa başarı olmaz. Yeniköy’ün halkından gelen bütün istekleri masaya yatırıp muhtarlığımızda aza arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz sadece elimizi değil başımızı da taşın altına koyacağız.

Ruşen Aydeniz, Yeniköy’de nasıl bir muhtarlık yapmayı hedefliyor?

Ben alışılagelmişin dışında bir muhtarlık yapmayı planlıyorum. Öncelikle sokağı bilen birisiyim ve Yeniköy’ün tüm sokaklarını, caddelerini, insan yapısını biliyorum. Gerek bürokrasiyle gerek siyasetle de aram çok iyidir. Sanatçılığımdan olsa gerek herkesle çok iyi ve güçlü dostluklarım var. Bunları “halka hizmet” şekline dönüştürebilmek için gece gündüz çalışacağız. Hatta Yeniköy’de yaşayan herkes yirmi dört saat muhtarlıktan hizmet alabilecek. Elbette seçimlerin ardından da kaybeden kazananı tebrik edecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.