Sedat Gül: “Sizlerin sesi, benimle daha güçlü çıkacak”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emirgan Mahallesi’nin sevilen ismi ve tanınan siması muhtar adayı Sedat Gül, Emirgan Mahalle muhtarlığına aday oldu. Gül; “Biz bir aileyiz ve aynı mahallenin insanlarıyız. Ben herkesin muhtarı olacağım” dedi.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz ?

Öncelikle zaman ayırıp böyle bir röportaj gerçekleştirdiğiniz için Sarıyer Gazetesi ailesine teşekkür ederim. İsmim Sedat Gül, 1972 İstanbul doğumluyum. Memleketim Çorum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Serbest meslek olarak beyaz eşya tamirciliği ile uğraşıyorum. Emirgan Mahallesi’nde ikamet ediyorum.

Muhtarlığa aday olmaya nasıl karar verdiniz ?

Mahallemize zaten elimizden geldiği kadar hizmetlerde bulunmaya çalışıyorduk. Vatandaşlarla hizmet ve destek konusunu daha çok ilerletmek, halkımıza daha iyi hizmetler sunmak için aday olmak istedim. Çevremde de beni bu konuda destekleyenler çok olduğundan muhtarlığa aday olmaya karar verdim.

İkinci defa aday olduğunuz biliniyor. İlk adaylıktan farklı olarak bu seçimde nasıl bir yol izleyeceksiniz ?

Evet ikinci defa muhtarlığa aday oluyorum. İlk adaylığımın biraz acemiliğime geldiğini düşünüyorum. İlk adaylıkta seçtiğim ekip arkadaşlarımla bazı sıkıntılarım oldu. Benimle çalışacağını düşündüğüm bazı arkadaşlarım karşı tarafa çalıştı. Şu an ki muhtarımızın çalışma azmi azaldı ve Emirgan bölgesine biraz daha fazla ağırlık verip gecekondu bölgesini ihmal etti, şu anda işler ciddiye bindiği için hızlanmaya ve bu taraflara gelmeye başladı. Ama şu an yürüttüğümüz sürecin ve ekip arkadaşlarımızın daha iyi ve sağlam olduğunu düşünüyorum. Bunların yanı sıra sosyal medya platformlarından çalışmalarımızı aktif olarak iyi yönetiyoruz. Emirgan mahallesi için çalışmalarımı sürdüreceğim. Sizlerin de desteği ile alacağımızı düşünüyoruz.

Muhtarlık çalışmalarınızın yanı sıra neler yapıyorsunuz ?

Muhtarlık haricinde benim kendi mesleğim olan beyaz eşya tamirciliği ile uğraşıyorum. Kendi köyümün dernek başkanlığını yapıyorum. Camimizde aktif olarak yönetimdeyim, Camimiz ile ilgili hizmetler olduğu zaman onları yapmaya çalışıyorum. Şu an muhtar olmadığım halde ihtiyaç sahibi aileler ve burs ihtiyacı olanlar için belediyemiz ile iletişim kurarak eksiklerini tamamlamaya çalışıyorum.

Muhtarlık tanımı sizin için nedir ?

Muhtarlık için eskiden ‘’emekli işi’’ derlerdi ve belli bir yaştan sonra muhtarlık ek iş olarak görülürdü. Muhtarlık bir getiriyi beklemeksizin yapılan bir hizmet işidir. Vatandaş ve belediye arasında köprü olmaktır. Muhtarın görevi; Mahalle sakinleri ile iletişime geçip, sorunlarına çözümler bularak vatandaşa yardımcı olmaktır. Muhtarlığın en önemli tanımı ise kırsal kesim ile sosyete kesim arasında ayrım yapmamaktır.

Sizce mahallenizin sorunları nelerdir ?

Mahallemiz bildiğiniz gibi gecekondu mahallesidir. 20 yıldır en büyük sorunumuz tapularımızdır. Her seçimde tapu olaylarını biz çözeceğiz diyerek gelen hükümet bu olaya bir çözüm bulamamıştır. Ayrıca bir diğer sorunumuz ulaşımdır. Ulaşım araçlarımızın bir kısmı eksildi. Baltalimanı- Sarıyer arası ulaşım sağladığımız beyaz şapkalı minibüslerimiz kaldırıldı. Öğrencilerimiz ve hastaneye ulaşım sağlayan vatandaşlarımız iki vesait yaparak çok sıkıntı çekiyorlar. Diğer yandan otobüslerimiz çok sıkıntı yakın zamanda inşallah aşağıya bir tane konulacak. Evlerimiz sıkıntılı, kentsel dönüşüm gelerek bu sorunlarımızın ortadan kaldırılması gerekiyor.

Bu sorunlara muhtar olduğunuzda nasıl çözümler üreteceksiniz ?

Bu problemimizi çözüme ulaştırmak için Büyük Şehir Belediyesi ve Sarıyer Belediyesi ile irtibat halinde olacağız. Sorunlarımız için dilekçeler vereceğiz ve bu dilekçeleri verdikten sonra kenara çekilmeyeceğiz, takipçisi olacağız. Sorunlar için ulaştığımız kapıları aşındıracağız ve muhakkak çözüme ulaşacaktır. Muhtar olduğumuzda siyasi olarak bir görünüşümüz olmayacak. Hangi parti olursa olsun, muhtarlığın siyaseti olmaz. Sınırlarımız yakın olduğu için Armutlu ve Reşitpaşa muhtarlarımıza gidip geleceğiz, mahallemiz ile ilgili sıkıntılarımızı çözüme kavuşturacağız.

Çevrede iletişim yönünüz güçlü ve herkesle aranızın iyi olduğu görülüyor. Muhtarlık seçimlerini kazandıktan sonra da böyle olacak mı ?

Evet, çevre ile iletişimim daha da kuvvetlenerek şu an olduğu gibi devam edecek. Kendi Derneğimde Dernek Başkanıyım hem de Camii de Yönetim Kurulu Üyesiyim, 951 Ada Parsel Emirgan Mahallesi Yapı Dernek ve Kooperatifi’nin kurucu üyesi ve şu an Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam etmekteyim. Her türlü aktif bir şekilde çalışıyoruz ve mahallemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Biz oturmaya gelmiyoruz, dışarıya çıkacağız komşularımızın sıkıntılarını, dertlerini dinleyerek iletişim kuracağız. Yapabileceğimiz şeyleri yapacağız, bizi aşan durumlarda köprü görevi yaparak yetkili birimlere ileteceğiz. Bugün olan samimiyetim, Muhtar olarak geldiğimde de aynı şekilde devam edecek.

Mahalleniz ile ilgili taleplere yönelik iletişim ağınız nasıl olacak ?

Muhtar olduğumuzda vatandaşlarımıza bilgi vermek için Muhtarlığa ait “Faceebok sayfamız” olacak. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın kolayca şikâyet, istek ve taleplerini iletebilecekleri bir “Whatsapp iletişim hattı” kuracağız.

Sizce mahallenizin sizden beklentisi nedir ?

Mahallemiz ’in bizden beklediği hizmettir.  Eksiklerimizin tamamlanması, yolların düzenlenmesi ve en önemli beklenti ulaşım sorunlarının çözülmesidir. Mahallemizden artık tek vesait ile başka bir yere ulaşım sağlayamıyoruz ve ulaşım maliyetleri yükseldiği için vatandaşlarımız sıkıntı yaşıyor. Mahallemiz bizden samimiyet bekliyor. Şu an olduğu gibi daha da samimi olacağız ve en önemlisi somurtmayacağız. Elimizden geldiği kadar taziyelere, hastalara giderek programlara aktif olarak katılacağız.

Mahalle sakinlerine bir mesajınız var mı ?

Keyifli sohbet için tekrardan teşekkür ederim. Vatandaşlarımız yeni dönemde bizimle yürümek isterlerse ben ve ekip arkadaşlarım buradayız. Sizlere daha iyi hizmet vermek için çalışacağız. İstek ve taleplerinizi kendi eviniz gibi gelip bize iletebilirsiniz. Biz bir aileyiz ve aynı mahallenin insanlarıyız eksiklerimizi söylemekten çekinmeyiniz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.