Soner Kıvanç: “Tam bir müzik aşığıyım!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yıllarca ünlü isimlerin aranjörlüğünü yapan Soner Kıvanç, ilk solo performansı olan “Belasın Sen Aşk” ile müzikseverlerin karşısına çıktı. 90’lardan bu yana pek çok sevilen isimle söz yazarlığı, beste ve aranjörlüğü ile çalışan Kıvanç’ın ilk kez sesiyle hayat verdiği solo şarkısının bestesi ve düzenlemesi kendisine, sözleri ise Ahmet Atıl Esendemir’e ait…

Yaza damgasını vuran şarkısıyla adından söz ettiren Soner Kıvanç; “Müzisyen olmak için bir sürü kapılar kapatmış tam bir müzik aşığı diyebiliriz benim için! En çok hoşuma giden ise beni zaman içerisinde tanıyanların ‘O şarkıyı çok dinledim ben ve altında senin imzan varmış’ demeleri” ifadelerini kullandı.

Başarılı bir müzisyen olarak bildiğimiz Soner Kıvanç’ı biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

Teşekkür ederim. Müzisyen olmak için bir sürü kapılar kapatmış tam bir müzik aşığı diyebiliriz benim için. Genelde neşeli, eğlenmeyi seven, fazla zora gelemeyen hayatları tercih eden bir kişiliğim var. Bu da beni mutlu bir insan yapıyor.

Yıllarca ünlü isimlerle çalıştınız ve çalışmaya da devam ediyorsunuz. Bu isimlerden ve yaptığınız çalışmalardan da de bahsedebilir misiniz?

90’lardan bu yana birçok popçunun albümünde besteci, söz yazarı ve aranjör olarak çalıştım ve çalışıyorum. İsimleri say say bitmez. Çok da telaffuz etmeyi sevmiyorum. En çok hoşuma giden ise beni zaman içerisinde tanıyanların “aaa o şarkıyı çok dinledim ben ve altında senin imzan varmış” demeleri.

Okuyucular ve dinleyiciler merak ederiz aslında, bunca yıl içinde unutamayacağınız çalışmalar ve hikâyeleri olmuştur. Sizi etkileyen ve aklınıza şu anda gelen bir tecrübenizi bizimle paylaşır mısınız?

Evet, bir tanesini hiç unutamam, 93 yılında stüdyoda “Vaz Geçen Ben Değildim” isimli bestemi kaydederken o zamanki eşimin doğum sancısı ile apar topar kaydı yarıda bırakıp hastaneye gitmiştik, döndüğümde müzisyen arkadaşlarım kaydı bitirmişlerdi. Bu anı yüzümde hep tebessüm bırakmıştır.

Gelelim Belasın Sen Aşk adlı tekliye, sanırım ilk kez mikrofon karşısına da geçtiniz. Bu serüveni anlatır mısınız?

Ahmet Atıl Esendemir şiiridir Belasın Sen Aşk. Benden bestesini yapmamı rica etti. Ben de demosunu kendim seslendirdim ama aklımda başka bir soliste söyletmek vardı. Aynı zamanda prodüktörüm olan Atıl Bey bana “ısrar ediyorum lütfen kırma beni, sen okumalısın bu şarkıyı” deyince, o an ilk solo şarkımın kararını verdim.

Gelecekte beste, aranjörlük ve klip yönetmenliğinin yanı sıra yorumlamaya da devam edecek misiniz?

Şarkı söylemeyi sevdim. Eğlenceli aşk ve macera şarkıları tam bana göre, öyle şarkılar yazdıkça paylaşmaya devam ederim seve seve.

Yakın ve uzun vadedeki hedefleriniz nelerdir?

Halen stüdyo ve sahne çalışmalarım devam ediyor, bu yaz çok hareketli benim için. Bol bol şarkılar üretip tadını çıkarmak istiyorum. En büyük hayalim de sevenlerin şarkılarımı hep bir ağızdan söylediklerini görebilmek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 22 Ağustos 2023, 20:02

    Soner Kıvanç abim canım benim. Her şeyin en güzelini hak etmek için çok çalışan ve üreten yegane insanlardan biri! Mükemmel kişiliği ve o alçak gönüllülüğü ile herkesin kalbini fethetti bu zamana kadar. Hep destek tam destek sana! ❤️

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.