Toplum sağlığı için iki vakıftan önemli güç birliği!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Böbrek Vakfı ve Türk Kalp Vakfı, toplum sağlığı için önemli bir güç birliğine adım atıyor. Önlenebilir hastalıklar için bir araya gelen iki vakıf Şişli’deki Marriott Otel’de gerçekleştirecekleri programda ortak basın açıklaması yapacak.

Bütün halinde mükemmel bir mekanizma ile çalışan insan vücudu, her biri birbirine endeksli organların işleyişi ile sağlıklı ritmini sürdürür. Bu kusursuz mekanizmada iyilik hali ile birbirini destekleyen en hayati organların başında ise kalp ve böbrekler geliyor. Böbrekler sağlıklı çalışmak için kalbe, kalp ise sağlıklı çalışmak için sağlam böbreklere ihtiyaç duyuyor. Toplumda sıklıkla görülen diyabet, yüksek tansiyon, obezite, metabolik sendrom, kan kolesterol düzeylerinin yüksekliği ve damar kireçlenmesi gibi pek çok hastalık ise, aynı anda hem kalp hem böbreği kötü yönde etkileyerek, sağlık halinin bozulmasına zemin oluşturuyor.

HALKI BİLGİLENDİRMEK İÇİN ÇALIŞACAKLAR

‘Kardiyorenal Sendrom’ olarak adlandırılan ve her iki organda işlev bozukluğu olarak ortaya çıkan durum için bir araya gelen Türk Böbrek Vakfı ve Türk Kalp Vakfı; risk faktörleri, belirti ve bulgular, korunma ve tedavilere dair halkı bilgilendirmek üzere ortak çalışmada buluşuyor. 5 farklı tip ile ele alınan ‘Kardiyorenal Sendrom’ durumunda; kronik kalp problemleri böbrek fonksiyonlarının giderek azalmasına, böbrek fonksiyonlarındaki kronik bozukluğun ise uzun dönemde kalp hastalıklarına yol açmasına dikkat çekiliyor.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Kalp ve böbrek hastalıklarının görülme sıklığının artması, her birinin ayrı ayrı önemli sakatlık ve yaşam kayıplarına neden olması, bir organda sağlık halinin bozulmasının diğerini tetiklemesi ve pek çok faktörün aynı anda hem kalp hem de böbrekleri olumsuz yönde etkilemesi gibi nedenlerle bir araya gelen iki vakıf, ortak basın açıklaması ile konunun önemine dikkat çekecek. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, Türk Kalp Vakfı Başkanı Kenan Güven,Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Sever ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Deniz Kılıç‘ın katılımları ile yapılacak basın toplantısı Marriott Otel – Şişli’de 20 Aralık Çarşamba günü saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.