Türk Kalp Vakfı’ndan 46. yıl mesajı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk Kalp Vakfı’nın 46. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Sarıyer Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven; vakfın çalışmalarının pandemi döneminde dijital ortamlara taşımak zorunda kalındığını belirtti.

Kenan Güven; “Vakfımız 46 yıl önce 10 Haziran 1975 tarihinde içlerinde akademisyen, bürokrat, sanayici ve basının çok değerli isimlerinin yer aldığı bir grup iş insanları tarafından kurulmuştur. İlk ismi Kalp ve Göğüs Cerrahisi Vakfı olan ve 1983 yılında adı “Türk Kalp Vakfı” olarak değiştirilen vakfımız, 46 yıldır Türkiye’nin güvenilir ve saygın Sivil Toplum Örgütleri arasında yer almıştır.

Kardiyoloji ve kalp-damar sağlığında bilinç oluşturmak ve bu konuda koruyucu hekimlik sağlayarak halkımızı bilgilendirmek ve ayrıca tedavi hizmetleri sunma görevleri ile çalışmalarını sürdüren Türk Kalp Vakfı 46 yıldır, hem ulusal hem de uluslararası alanlarda çalışmalarını sürdürmektedir. Kardiyoloji ve Kalp-Damar Sağlığı konusunda çalışan memnuniyeti odaklı, etik ilkelere uygun, kendini ve sistemlerini sürekli geliştiren ve kaliteli sağlık hizmeti sunan Türk Kalp Vakfı; güvenilirlik, dürüstlük, takım çalışması ve mükemmellik ilkeleri doğrultusunda verimli çalışmayı kendisine ilke edinmiştir.

Bu ilkeler doğrultusunda Şişli’de bulunan Türk Kalp Vakfı Tıp Merkezi ve Laboratuvarıyla kalp damar hastalıkları konusunda halkımıza klinik hizmetleri de vermektedir. Hedeflerimiz arasında yer alan, büyük oranda tedavi edilebilir bir hastalık olup erken teşhis ve tedavi ile önlenebilen kalp hastalıkları ile ilgili, çok yönlü olarak ele aldığımız bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarımızla halkımızın hasta olmadan önlem almalarını her fırsatta tavsiye ediyoruz.

Yüz yüze yapılan toplantılar, seminerler ve eğitim programları şeklinde organize ettiğimiz kalp damar hastalıkları ile ilgili bilgilendirme çalışmalarımızı; iki yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan, ülkemizi de tehdit eden, çok sayıda insanın zarar görmesine ve kaybına neden olan, hala etkisini sürdüren “Koronavirüs (COVID 19)” salgını nedeniyle dijital ortamlara taşımak zorunda kaldık. Ülke olarak yaşadığımız bu kaygı verici durumun biran evvel bitmesini kalpten diliyor, etkinliklerimizle yeniden halkımızla bir arada olmayı bekliyoruz.

COVID-19 salgını nedeniyle birçok insan hastaneye ve doktora gitmeye çekiniyor. Ancak tavsiyemiz, kalp hastalıkları gibi önemli sağlık sorunları olanların bu salgına karşı daha savunmasız halde kalmamak için kontrollerini düzenli yaptırmaları ve doktorlarına gitmeleridir.

Kalp damar hastalıkları konusunda toplumsal bilinç yaratma ve farkındalık çalışmalarımızın, 46 yıldır olduğu gibi, bundan sonra da devam etmesi inancı içinde kalplerinizin daima sağlıkla, mutlulukla, neşe ile atmasını temenni ediyor, bu vesile ile kurucularımızı, geçmişte yönetim kurullarında çalışan ve halen Yönetim Kurulu Üyelerimizi, katkılarını eksik etmeyen Mütevelli Üyelerimizi ve vakıf dostlarımızı saygıyla, şu anda aramızda olmayanları da rahmet, minnet ve şükranla bir kez daha anıyoruz” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.