Başarıyı Özel Elips Koleji ile yakalayın

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Matematik öğretmeniyim, Özel Elips Anadolu Lisesi’nin kurucularından biriyim. Aynı zamanda okul müdürüyüm. Dersine girdiğim sınıfların eğitim koçluğunu bizzat ben yapıyorum. İdealist bir öğretmenim. ‘Öğrencinin başarısı benim başarım, benim başarım öğrencinin başarısıdır’ mottosuyla bu yolu yürüyorum. Akademik anlamda benim çizdiğim yol haritasını birebir uygulayan bir öğrencinin başarısız olma ihtimali çok düşüktür. Bu konuda kendime ve kurumumdaki öğretmen kadrosuna güvenim tam.

Elips Koleji’nin kuruluş sürecinden kısaca bahseder misiniz?

2015 yılında kurulan Elips Akademi; Özel Elips Kişisel Gelişim Kursu olarak Sarıyer ve Etiler Şubeleri’nde eğitime devam etmektedir. Elips Akademi kurs ve yayıncılık tecrübelerini okul sistemine aktarmaya karar vermiş, üniversite hazırlık koleji konsepti ve deneyimli kadrosuyla 2019-2020 eğitim öğretim yılında hizmet vermek amacıyla Beşiktaş Konaklar’da, maksimum 12 kişilik sınıfların olduğu butik bir okul kurmuştur. Kendine has uygulamış olduğu eğitim programı ile farkını ortaya koyarak eğitim hizmetine devam etmektedir.

Elips Koleji’ni diğer okullardan farklı kılan özellikler nelerdir?

Elips eğitim kurumlarının en önemli farkı kişiye özel eğitim programları ve yaptığımız analizler sonrasında kişiye özel kitapları hazırlıyor olmamızdır. Geliştirdiğimiz koçluk sistemi ile her öğrencinin kendine has yapısıyla uyumlu bir program hazırlayarak öğrenciler için çok daha faydalı bir eğitim modeli uyguluyoruz. Ayrıca ödev takip sistemi uygulaması gibi projeleri hayata geçirdik ve koçluk tabanlı eğitim sitemi ile ilk yılda 3 öğrencimizi ilk 100’e sokmayı başardık.

İlerleyen yıllarda da Türkiye 12.si ve %100 kazandırma oranı gibi istatistiklere ulaştık. Eğitim modeli olarak Okulhane modelini uyguluyor olmamız bir diğer önemli farkımızdır. Okulhane modeli Elips Anadolu Lisesi’nde okuyan bir öğrencinin ekstra eğitim hizmetine ihtiyaç duymamasını sağlar. Okul ve Dershane mantığının bir arada yürütülmesi mantığıdır. Bu da Elips Eğitim Kurumları’nı diğer bütün kurumlardan ayıran önemli özelliklerden bir diğeridir.

Elips Akademi koçluk sisteminden kısaca bahsedip,%100 kazandırma başarısına nasıl ulaştığınızı merak ediyorum doğrusu?

Bu modeli 2015 yılından beri uyguluyoruz. Tecrübeli öğretmenlerimiz ve eğitim koçlarımız ile öğrenci profillerini analiz ediyor ve en uygun, en etkin öğretmenin gerçekleştireceği programları oluşturuyoruz. Öğrencilerimizle birlikte belirlemiş olduğumuz yol haritamızla başarıya ulaşmayı hedefliyoruz.

Yüzde 100 kazandırma başarısına kurumumuza özel olan eğitim metotlarını uygulayarak elde ettik. İlk sorunuza cevap olarak belirttiğim gibi bizim belirlemiş olduğumuz yol haritasını eksiksiz uygulayan öğrencilerin bu başarıyı sağladıklarını çokça kez tecrübe ettik. Dereceye girme potansiyeli olan öğrencileri koçluk ve analiz sistemimiz sayesinde belirliyor ve onlara özel bir eğitim programı ile yol alıyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki ancak ve ancak doğru yöntemle ve çok daha fazla çalışarak bu başarıyı elde edebiliriz.

Dereceye girebilecek potansiyele sahip bir öğrenci sizi neden seçmeli veya siz öğrencilerinizi nasıl seçiyor, dereceye girebileceklerini nasıl belirleyebiliyorsunuz?

Dereceye girecek bir öğrenci tecrübeli bir öğretmen tarafından çok rahat belirlenir. Öğrencinin derslere olan tutumu, çalışma temposu ve yaptıkları bu durumu açığa çıkarır. Zaten sonrası tamamen kişiye özel programlarla ilerleyip, öğrenciyi her anlamda iyi tanımaktan geçer. Dereceye girebilmek elbette ki sanıldığı kadar kolay değil bu başarıyı elde etmek için gerek eğitim koçları, branş öğretmenleri ile çok yoğun bir tempoda yürümek gerekir.

Elips Koleji’nin en büyük avantajı butik bir okul olmasıdır. Bu durum her öğrenci ile birebir ilgilenebilme kolaylığı sağlar. Bir eğitim koçunun işi öğrenciyi gerek akademik gerek psikolojik anlamda analiz ederek ona en uygun programı belirleyip adım adım yönlendirmek ve yanında olmaktır. Dereceye girebilecek potansiyele sahip öğrenciler daha iyisini yapabileceklerini görmesi için Elips Koleji’ni tercih etmelidir.

Başarıyı hedefleyen bir öğrencinin ders çalışma ortamı nasıl olmalıdır? Günde minimum ne kadar çalışmalıdır?

Bu durum özünde öğrencinin kendini nasıl rahat hissettiği ile çok alakalıdır. Fakat genel bir çerçeve çizmek istersek; öğrencinin kendine ait sessiz bir çalışma ortamı olması gerektiğini savunmakla beraber, dersi derste dinlemeyi ve mutlak suretle tekrar yapmayı, çözemediği konu ve sorunun üstüne gitmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bir öğrencinin günde ne kadar çalışacağını belirleyen birçok parametre vardır. Başta başarı durumu olmakla beraber konsantrasyon gücü, algılama ve pekiştirme hızı bunlardan birkaçıdır. O yüzden her öğrenci için geçerli olan bir çalışma süresi tanımlamak oldukça zordur. Bu sorunun cevabı ancak öğrencinin analizi yapıldıktan sonra belirlenebilir 4 saat veya 6 saat şeklinde bir çizelge çizilebilir.

Öğrenci ve veliler Elips Koleji’ni neden tercih etmeliler?

Bu soruyu ben bir öğretmen ve okul müdürü olarak öğrencilerime ve velilerime sık sık soruyorum (amacım bir öğretmen olarak öğrenci ve velilerimizin eksik gördüğü konuları belirleyip onları ortadan kaldırmak.) Aldığım cevaplar ise genelde şu şekilde oluyor: “Yaptığımız kişiye özel programlar, öğrencilerin birebir ders alma haklarının olması ve de kişiye özel soru bankası kitapları oluşturmamız, koçluk sistemimiz bizi farklı kılan özellikler arasında büyük ölçüde rol almakta.

Velilerimizin ise en büyük memnuniyeti butik bir okul olmamızdan her öğrenci ile birebir ilgileniyor olmamız ve onlara her konuda bilgi veriyor oluşumuz farkımızı yine ortaya koymuş oluyor. Açıkçası bu söylediklerim bizzat almış olduğum geribildirimlerdir ve yine belirtmek isterim ki Okulhane modelinin eğitim programı velilerimizin de önemsediği bir konu olup, çocuğuna ek eğitim hizmeti almaya gerek duymadığından bizleri tercih etmelerinin en büyük sebeplerindendir.

Okulhane modeli nedir tam olarak açar mısınız? Ve biraz öğretmen kadronuzdan bahsedip onları nasıl değerlendirdiğinizi anlatır mısınız?

Okulhane modeli öğrencinin ek öğretim hizmetine ihtiyaç duymadan sınava hazırlanmasını hedefleyen bir eğitim modelidir. Biraz açacak olursak okul ve dershane sisteminin ortak bir noktada buluşmuş halidir. Yani söylemek istediğim Özel Elips Anadolu Lisesi’nde eğitim alan bir öğrencinin ekstra özel bir eğitim desteğine ihtiyaç duymayacaktır. Okul sistemine dershane mantığını yedirerek sınava hazırlık sürecini daha az yorucu ve daha etkin hale getiriyoruz.

Öğretmen kadromuz yıllardır birlikte olduğumuz meslektaşlarımdan oluşmaktadır, hepsi kendi branşında en iyisi olmayı hedefleyen başarılı ve çalışkan olarak nitelendirebileceğim ve de en önemlisi öğrenciler ile iyi bir iletişim içerisinde olup, onların hedeflerine giden yolda ışık tutan, rehberlik edebilen öğretmenlerdir.

Özellikle pandemi sürecinde eğitim sürecinde nelere dikkat ediyorsunuz?

Bir öğretmen olarak öğrenciye fazla sayıda ders verip ekran başında bunaltmayı doğru bulmuyorum. Yeterli sayıda ders, online etkinlikler ve verimli olabilecekleri şekilde program oluşturmayı hedefliyor ve mümkün oldukça koçluk görüşmelerini yüz yüze yapmayı tercih ediyorum.

Randevu vererek her öğrencimiz ile birebir görüşmeleri elbette ki maske, mesafe, temizlik kurallarına uyarak öğrenci ile iletişimi koparmamak adına daha etkili bir koçluk seansı geçirdiğimize inanıyorum. Pandemi süreci ve online eğitim başta öğrenci ve velilerimizi sonra da bizleri yormuş olabilir, bu durumu öğrencilerimize fırsata çevirip daha fazla çalışabilecekleri bir durum olduğunu ve motive etmek için elimizden geleni fazlasıyla yaptığımızı da belirtmek isterim.

2020-2021 tanışma ve bursluluk sınavınızla ilgili bilgi verebilir misiniz?

Bursluluk sınavımız tarih aralığı 21-28 Şubat’tır. Sınavımız yüz yüze uygulanacak olup her öğrenci için randevulu sistemde bireysel olarak uygulanacaktır, her sınıfta bir kişi olacak şekilde organize edilmiştir. İlk seans 10.00 da başlamış olup birer saat ara ile son seansımız 17.00’da yapılacaktır.

Sınava giren her yüz kişiden; 3 kişiye %100 burs, 5 kişiye %50 burs, sınava giren herkese ise %25 burs imkanı sağlanacaktır. Ayrıca başarı sıralamasına bakmaksızın bir öğrenciye çekiliş ile iPhone 12 hediye edilecektir. Detaylı bilgi için; 0212 269 22 21 numaralı telefonumuzdan bizlere ulaşılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.