Kidsdorf’da 1. Geleneksel Satranç Şenliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlçemizin Okulöncesi Eğitimde en yeni okullarından Kidsdorf Anaokulu, UEKA Eğitim ve Öğretim Kurumları Ticaret Limited Şirketi bünyesinde, kurucuları eğitimci ağırlıklı bir okul olarak 18 Ocak 2023 tarihinde faaliyete geçmiştir.

Kidsdorf Anaokulu, ülkemiz eğitim sisteminde çocukların nitelikli bir temel eğitimden geçmeleri adına yakın zaman içerisinde anaokulu ile çıkılan eğitim yolculuğuna, ilkokul ve ortaokulu da ilave ederek sürdürmeyi planlamakta. Okul, İstanbul Avrupa yakasının nezih ilçelerinden biri olan boğazın incisi Sarıyer’de, İstanbul Boğazı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Belgrad Ormanları’na yakın, şehrin içinde ve doğanın yanı başında, şehrin gürültüsünden uzak, ulaşımı kolay olan Zekeriyaköy’de yer almaktadır. Okulumuzda, 840 metrekare net kapalı ve 1250 metrekare bahçe ve sosyal etkinlik alanları bulunmaktadır. Okul, çocuklarını dünya vatandaşı olmaya hazırlayacak ve onların kültürel gelişimlerini sağlayacak İngilizce ve Almanca dil becerileri ile donatılmış dünya standartlarında programlar uygulamaktadır.

Kurucuları Mustafa USLU, Ayşegül AKALIN USLU, Esra KAPLAN ve Aytek KAPLAN’dan oluşmakta olan Kidsdorf Anaokulu, ilk organizasyonunu “Kidsdorf Anaokulu Satranç Kulübü” ve “Türkiye Satranç Federasyonu İstanbul İl Temsilciliği” tarafından, 06 Mayıs 2023 tarihinde 2017 ve 2018 doğumlu çocuklardan oluşan 127 sporcunun katıldığı “1. Geleneksel Kidsdorf Satranç Şenliği” ile gerçekleştirdi.

BİRÇOK SATRANÇ KULÜBÜNÜN ŞENLİĞE KATILMASI GÖZLERDEN KAÇMADI

Koordinatörlüğünü Selda SERENLİ, Baş Hakemliğini Filiz Begüm YEŞİLÜRDÜ’ün yürüttüğü şenlikte Tekirdağ, Düzce, Çorlu gibi farklı il ve ilçelerden 127 sporcunun katılımı ile çocuklar turnuvaya katılmanın yanı sıra okul bahçesinde birbirleri ile tanışıp zaman geçirip sosyalleşme fırsatı da yakaladılar. Şenlik sonunda düzenlenen törenle tüm sporculara ödülleri takdim edilerek etkinlik sonlandırıldı.

KİDSDORF ANAOKULU’NUN SATRANÇ KULÜBÜ SELDA SERENLİ’YE EMANET

Selda SERENLİ, Türkiye Satranç Federasyonu Satranç Antrenörü ve Dünya 57. si Uluslararası bir hakem. Ayrıca IA, FIDE Tranier, II. Kademe Akıl ve Zeka Oyunları Antrenörü. Kidsdorf Anaokulu ‘Satranç – Akıl ve Zeka Oyunları’ alanında güçlü bir antrenörle ilerlemenin haklı gururunu yaşamaktadır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.