Meridyen Eğitim Kurumları’ndan anlamlı etkinlik

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de yaptığı çalışmalar ve öğrencilerine kazandırdığı başarılar ile adından sıkça söz ettiren Meridyen Eğitim Kurumları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle anlamlı bir etkinliğe daha imza attı.

Özellikle son yıllarda artan kadına şiddet olayları ve kadın cinayetleri sebebiyle daha da önem kazanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Sarıyer farklı bir organizasyona tanıklık etti. Özel Meridyen Eğitim Kurumları öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ilçenin çeşitli mahallelerinde esnaf ve çalışan kadınları ziyaret ederek çiçek takdim etti.

Özellikle öğrencilerde bu bilincin ve farkındalığın oluşması için bu tarz faaliyetlerin daha da artması gerektiğini belirten Meridyen Eğitim Kurumları kurucularından Abdullah Alp sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadın bir gün değil her gün değerli olmalı. Maalesef bizler kadınlar günü, öğretmenler günü, anneler günü gibi kalıplara belli değerleri sıkıştırmaya çalışıyoruz.

Bu da maalesef olumsuz sonuçlar doğuruyor. Kadın her gün değerlidir, çalışan da çalışmayan da değerlidir, genç de yaşlı da değerlidir. Maalesef ülkemizde neredeyse her gün bir kadın cinayeti işleniyor. Bunların bazıları çocukların gözü önünde işleniyor. Bizim amacımız sadece özel günleri kutlayan değil; kadına, erkeğe, doğaya, hayvana sevgi ve saygı göstermeyi bilen, öz benliğini kazanmış, kendine de karşısındakine de saygı duymayı bilen bilinçli nesiller yetiştirmek.”

Özel Sarıyer Meridyen Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Yeşim BIÇAKÇI ve Aylin AKBAYRAM da öğrencilerin bu özel etkinlik için heyecanla hazırlandıklarını amaçlarının emekçi kadınları mutlu etmek olduğu kadar hem öğrencilerin sorumluluk almaları hem de toplumsal saygı bilincini kazanmaları olduğunu belirttiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.