Anketçilerin “TONGUÇ” sorusu Sarıyer’de sinirleri gerdi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Sarıyer adayı bu Perşembe günü resmen belli olacaktı ancak Parti Meclisi son anda Cuma gününe ertelendi.  Bu arada dün ilçe genelinde İstanbul Ekonomi şirketinin başlattığı telefon anketinde, 16 aday adayı arasında yer almayan ve kimsenin bilmediği- tanımadığı “TONGUÇ” isminin ısrarla sorulması sinirleri gerdi.

***

Anket sonrası Sarıyer Gazetesi‘ni arayan çok sayıda partili; “TONGUÇ adındaki kişiyi bugüne kadar ne gördük, ne tanıdık. Israrla bu kişinin sorulması sinirlerimizi bozdu. Onu kim bu kadar çok istiyorsa kendisine evlatlık alsın. Sarıyer’e ithal aday istemiyoruz. Bizi hayatımızda ilk kez AK Parti’ye oy vermeye ve istifaya zorluyorlar. 16 kişi içinde bizi temsil edecek adam gibi bir aday mı bulamadılar” diye konuştular.

CHP Sarıyer’de sinirler gerildi. CHP’nin Sarıyer adayı bu Perşembe günü toplanacak Parti Meclisiyle belli olacaktı. Ancak bugün son anda alınan bir kararla PM Cuma gününe ertelendi. Bu yüzden Sarıyer adayının Cuma günü resmen açıklanması bekleniyor. Adaylık yarışında son viraja girilmesine rağmen dün Sarıyer genelinde başlatılan bir anket, partililerin sinirlerini iyice gerdi. İSTANBUL EKONOMİ isimli bir araştırma şirketi tarafından 0216 912 13 17 numaralı telefondan aranan çok sayıda kişiye 10 kişinin ismi soruldu. 16 aday adayından seçilen 9 ismin sorulduğu ankette, bugüne kadar kimsenin tanımadığı, yüzünü görmediği ve hakkında bilgi sahibi olmadığı TONGUÇ isminin de sorulması tansiyonu yükseltti. Söz konusu kişinin İBB Halk Ekmek Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Tonguç Çoban olduğu öğrenildi.

“BİZİ AK PARTİ’YE OY VERMEYE ZORLUYORLAR”

Ankete katılan ve sonrasında Sarıyer Gazetesi‘ni arayarak duruma isyan eden çok sayıda partili “Sarıyer’de 16 aday adayı varken ısrarla TONGUÇ denen kişinin sorulması bizi çileden çıkardı. Burada ithal aday tutmaz. Burası Beşiktaş, Kadıköy ya da Bakırköy değil, burası Sarıyer. Buranın dokusu farklı, bunu neden görmek istemiyorlar? Bizi bunca yıl sonra AK Parti’ye oy vermeye ya da partimizden istifaya zorluyorlar. Böyle saçmalık olmaz. Bıktık artık bu TONGUÇ isminden. Bu adamı ne tanırız, ne biliriz ne de suratını gördük. Görmek de istemiyoruz. Birileri belli ki Ekrem İmamoğlu’nu ‘Sarıyer’de kimi koysak kazanır’ diyerek yanıltmaya çalışıyor. Burası Sarıyer, burada işler öyle yürümez. 16 aday adayı içinde kirlenmemiş, dürüst, herkesin kabul edeceği, sevilen, eğitimli, vizyon sahibi ve genç hiç mi aday yok? Bu anketi kim yaptırıyorsa birilerini bize bu ismi dayatmaya çalışıyor. Kusura bakmasınlar biz koyun değiliz. Bu adamı kim bu kadar çok istiyorsa kendisine evlatlık alsın” diye konuştular.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.