Av. Bilal Çelik’e yılın hukukçusu ödülü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Avukat Bilal Çelik, kadın cinayetlerine karşı verdiği mücadele ve kadın hakları konusundaki katkıları nedeniyle yılın hukukçusu seçildi. Bugüne kadar pek çok kadın hakları derneğinden ödül alan Avukat Çelik, bu kez de Göktürk Dergisi’nin düzenlediği gecede “Yılın En Başarılı Hukukçusu” seçilerek ödül almaya hak kazandı.

“YILIN EN BAŞARILI HUKUKÇUSU” SEÇİLDİ

Türkiye’de son yıllarda artan kadın hakları ihlalleri ve kadın cinayetlerine karşı yoğun mücadele veren, bir çok mağdur kadına gönüllü avukatlık yapan Bilal Çelik, bu alanda bir ödül daha aldı. Göktürk Dergisi’nin bu yıl 3.’sünü düzenlediği Yılın En’leri Ödül Töreninde ödüller sahiplerine kavuştu. Genç ve başarılı hukukçulardan Av. Bilal Çelik özellikle kadın cinayetleri konusunda vermiş olduğu özveri ile Yılın Gönüllü ve Başarılı Hukuçusu olarak ödülünü aldı. ”Yılın Gönüllü ve Başarılı Hukukçusu” Av. Bilal Çelik, kendisine verilen ödül nedeniyle katılımcılara teşekkür etti.

2021 KADIN HAKLARI KORUYUCUSU ÖDÜLÜNÜ DE ALDI

Kadın koruma dernekleri tarafından son dönemde çokça artan kadına şiddet ve cinayet olayları sebebi ile kadınların yanında olan Avukat Bilal Çelik, bir süre önce “2021 Kadın Hakları Koruyucusu” ödülünü de almıştı. Gönüllü olarak kadınların avukatlığını üstlenen avukat Çelik “Mağdurun haklarını koruma adına uğradığım saldırı ve baskılar bana şeref verir. Bundan sonra da aynı kararlılık ve iradeyle bu alandaki mücadelemi kadınlarımız lehine sürdürmeye devam edeceğim. Kadın hakları ve özgürlükleri için bundan sonraki hayatımda da her türlü zorluğa göğüs germeye devam edeceğim” diye konuştu.

AVUKAT BİLAL ÇELİK KİMDİR?

1984 yılında Şanlıurfa’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladı. Ortaokul 3. sınıf sürecinde İmam Hatip Anadolu Lisesi’nde eğitimine devam ederken, İmam Hatipler’in kapatılması ve dayatılan “katsayı” sorunu nedeniyle üniversiteyi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi‘nde okudu. 11 yıllık avukatlık tecrübesi yanında, aynı zamanda bir esnaf çocuğu olması sebebiyle bir süre de ticaretle uğraştı. Emel Farah adında 6 yaşında bir kızı bulunuyor. DEVA Partisi İstanbul Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı olan Avukat Bilal Çelik, Sarıyer bölgesinde sosyal projelerde ve hukuksal işlemlerde adından sıkça söz ettiriyor. Bu sebeple DEVA Partisi’nin daveti üzerine Sarıyer’de siyasi hayatına başladı. Çelik Hukuk ve Danışmanlık adı altında Sarıyer Skyland kulelerinde hukuk bürosu olan Avukat Çelik aynı zamanda birçok dernek ve vakıfta gönüllü olarak hizmetler veriyor. Genç ve başarılı hukukçu Bilal Çelik, bugüne kadar çok sayıda önemli ismin avukatlığını yaptı, çok sayıda önemli davada da avukatlık görevlerinde bulundu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.