Bekir Batu; “Sarıyer ithal adayı kabul etmez”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pek çok yerde olduğu gibi Sarıyer’de de semtcilik bilinci fazlasıyla oturmuştur. Semt insanı olmayan burada pek fazla kabul görmez…

Hele ki siyasette…

Tepeden inme isimlere karşı, niteliği ve donanımı ne olursa olsun doğru ya da yanlış her zaman bir ön yargılı olmuştur. Sarıyer’de belediye başkan adayı belirleyecek siyasi partiler bu gerçeği gözardı edemez. Aksi halde kaybetmenin sorumluluğunu daha yolun başında kabullenmiş olur.

Elbette sadece tepeden inmeler değil… Geçmişi kirli, güvenilmez, şaibeli, adı yolsuzluklara bulaşmış, makamlara oturdukları halde hizmet üretememiş silik isimler de kabul görmez. Her seçimde ağızlara sakız olmuş, seçimden seçime var olan siyasilere de sıcak bakılmaz. Çalışmayan, hizmet üretmeyen ve adamcılık yapmaktan başka hiçbir özelliği olmayan fosilleşmiş siyasetçiler de kabul görmez. Beyin ölümü gerçekleşmiş siyasetçiler ise hiç sevilmez…

Sarıyer halkı; projesi olan, geçmişi düzgün, iyi aile terbiyesi almış, vizyon sahibi, eğitimli insanları istiyor. Bugüne kadar böylesi donanımlı insanlar tarafından yönetilmemiş olmanın bedelini hep ödedi, ödemeye de devam ediyor.

Sarıyer başka ilçelerden ithal adaylarla kazanılmayacak kadar kritik bir ilçedir. Bu bölgenin dengelerini bilmeden, kırmızı çizgilerini önemsemeden masa başında karar verilmez. Sarıyer seçmenini çantada keklik görmek, başını kuma gömmek olur. Bu yüzden Sarıyer’e ithal aday getirmek, bedeli ağır bir siyasi hata olur. Sarıyer, dedikoduyla bile siyasi dengelerin değiştirilebileceği bir semttir. Geçmişi kirli olmasa bile dedikoduya malzeme verecek her aday o parti için büyük risk olur.

Sarıyer; ne bir Beşiktaş ne de Kadıköy’dür. Ceketi assak kazanırız mantığı, defolu adaylarını meşrulaştırmak isteyenlerin siyasi cinliğinden başka bir şey değildir. Sarıyer halkı saf değildir. Seçmeni saf görmek, önüne kimi koyarsak oyunu alırız demek belediye seçimleri için zar atmak olur. Sarıyer üzerinde siyasi kumar oynamak isteyenler, bunun siyasi bedelini ödemeye hazır olmalıdır.

Sarıyer’de kimlerin aday olacağını belirlemek elbette siyasi karar vericilerin işidir, ancak Sarıyer’in yeni belediye başkanını belirlemek de seçmenin tercihidir. Seçmeni ikilemde bırakacak adayları öne sürmek akıl işi değildir. Resmiyette Sarıyer’de oturup, Sarıyer’den kopuk yaşayanları dayatmak ise en büyük ikilem olacaktır…

BİTTİ  

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 5 Aralık 2023, 02:11

    Yav Bekir Bey iyi hoş duyorsun da, madem bu Sarıyer halkı dediğin gibiyse Şükrü Genç nasıl 3 dönemdir seçiliyor. Hem de farklı. Burada bi tezatlik yok mu? 3 dönemdir Şükrü Gençin yönettiği Sarıyer ortada. Tek misal vereceğim. Diyelim ki benim evim zekeriyakoyde. E doğal olarak arabam da ona göre. Lüks yani. Ben şimdi zekeriyakoydeki lüks evime gitmek icin o lüks arabamla maden mahallesinin o dar yollarinda o lüks arabamin sirtina yol kenarindan sarkan o dikenler tirmalaya turmalaya gidiyorsam ve bunu kabulleniyorsam. Var bi sıkıntı bi yerde. Dahasini da demiyorum. O yüzden Sarıyer de aday kim olduğu önemli değil. Gorunen dağın ardi yakındır .

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.