CHP Adayı Oktay Aksu, Bekir Batu’ya konuştu: “Makamım sokaklar olacak”

CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, SARIYER OLAY Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu’ya konuştu. 1 Nisan’da yeni bir hizmet anlayışı ile Sarıyer’e değer katacak 68 projesini hayata geçireceğini söyleyen Aksu; “Benim makamım sokaklar olacak. Ben Sarıyer’i makamdan değil sokaktan, halkın arasından sizlerle birlikte yöneteceğim” diye konuştu.

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’de seçim heyecanı artarak devam ediyor. 31 Mart’ta yapılacak belediye seçiminde Sarıyer’i 5 yıl boyunca yönetecek belediye başkanı belli olacak. Sahadaki çalışmalarını yoğunlaştıran CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu ile seçim sürecini, projelerini ve hedeflerini konuştuk. Seçim çalışmaları sırasında samimi ve doğal kişiliğiyle dikkat çeken Aksu ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. SARIYER OLAY İmtiyaz Sahibi & Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu sordu, CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu tüm içtenliği ile yanıtladı.

  • Mustafa Oktay Aksu kimdir?

1966 yılında Ordu’da doğdum. İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’nden mezun oldum. İstanbul Veteriner Hekimler Derneği’nde yönetim kurulu üyeliği, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yöneticilik yaptım. Ordu Ulubeyliler Derneği’nde başkanlık ve Ordu Dernekler Federasyonu’nda genel başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Yüksek Mimar Demet Aksu ile evliyim, iki erkek evladımız var. Biri doktor, diğeri de üniversiteye devam ediyor. 18 yıldır Sarıyer Arıköy’de ikamet ediyorum. İşyerim de Ferahevler’de.

  • Sarıyer’de belediye başkanlığına adaylık sürecinizden kısaca bahsedebilir misiniz?

Partimde uzun yıllardır çeşitli kademelerde siyaset yaptım. Bugüne kadar bana verilen tüm görevleri layıkıyla yerine getirdim ve partimin başını hiçbir yerde öne eğdirmedim. Sarıyer’de bir dönem ilçe ve İBB meclis üyeliği görevimden sonra Kartal Belediyesi’nde ilçe ve İBB meclis üyeliğiyle beraber belediye başkan vekili olarak 5 yıl görev yaptım. Yerel yönetimlerde edindiğim deneyim ve tecrübelerimi yaşadığım yer olan Sarıyer’de partim uygun görürse belediye başkanı olarak hizmete dönüştürmek istedim. Aday adaylık başvurumu yaptım. Her arkadaşım gibi ben de aday adaylık sürecinde çalışmalarıma başladım. Çok sayıda aday adayı arkadaşlarımızla ayrı ayrı çalışmalar yaptık. Partimizin Merkez Yönetim Kurulu’nun önerisi ve Parti Meclisimizin onayıyla belediye başkan adayı ben uygun görüldüm. Bu vesileyle parti yöneticilerime tekrar teşekkür ederim.

  • Sizin belediye başkanı olmanız durumunda Sarıyer neler kazanacak?

Sarıyer Cumhuriyet Halk Partisi sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetildiği günden beri aslında hep kazandı. Benim belediye başkanlığımda da kazanımlarına yeni kazanımlar ekleyecek. Mevcut başkanın bıraktığı yerden İstanbul’un incisi ilçemizi daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte el ele vererek tıpkı Atatürk Kent Ormanı’nı, Büyükdere Fidanlığı’nı, Aşiyan, Rumeli Hisarüstü Metrosu’nu, İBB’ye ait arazilerin hak sahiplerine satılmasını sağlamak gibi daha nice projeleri birlikte hayata geçireceğiz. İşimiz gücümüz Sarıyer olacak. Sarıyer’i makamdan değil sokaktan yöneteceğiz. Katılımcı, şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışıyla ve ortak aklı esas alarak Sarıyer’imizi tüm komşularımızla beraber yöneteceğiz.

  • Seçim çalışmalarınız nasıl gidiyor? Kendinizi şanslı görüyor musunuz?

Kendimizi sadece şanslı görmüyoruz. Kazanacağımıza inanıyoruz. ‘İnanmak başarmanın yarısıdır’ derler. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın Sarıyer’de yerel seçimler Cumhuriyet Halk Partisi’nin zaferiyle sonuçlanacak. Bu zaferle sosyal demokrat, halkçı yönetim anlayışını taçlandıracağız. Bunu bize inanan komşularımızın yürek atışından hissediyoruz. Tüm komşularımızın dualarının bizimle olduğunu biliyoruz.

  • Sarıyer’de yerel seçim atmosferini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sarıyer’de ilk kez alışılmışın dışında bir durum yaşanıyor.  Her gün yüzlerce pankartımıza kesici aletlerle çirkin saldırılarda bulunuyorlar. Pankartlarımızı kesiyorlar. Bunun, zaferimizin ayak seslerini duyup korkanlar tarafından yapıldığı biliyoruz. Korkmalarına gerek yok. Sarıyer’i çok iyi yöneteceğiz. Onlar bir keserse biz iki asacağız. Asla onların yaptığı çirkin davranışı biz yapmayacağız. Ayrıca hakkımda yapılan aslı astarı olmayan söylentilerle kirli propaganda yapılıyor. Bu söylentilerin gerçek olmadığını her yerde anlatıyoruz ve bu söylentileri çıkaranları komşularımızın vicdanlarına bırakıyoruz.

Oysaki ilçemizde bugüne kadar yapılan yerel seçimler demokratik, herkesin birbirine saygılı, kişilik haklarının çiğnenmediği bir ortamda geçti. Çünkü Sarıyer,  demokrasiye inanan insanların yaşadığı bir ilçe. Her kültürden, her inançtan insanlarımızın bir arada barış ve huzur içinde yaşadığı ilçemizde hiçbir şey demokrasi kültürünü gölgeleyemez. Dileğim, 31 Mart’a kadar herkesin birbirine saygı duyduğu bir şekilde devam etsin. Seçimler bittikten sonra hepimiz yüz yüze bakacağız. Kim kazanırsa kazansın komşuluğumuz devam edecek.

  • Sarıyer’de gerçekleştirdiğiniz çalışma programlarınız ve mahalle ziyaretlerinizde vatandaşların ilgisi nasıl?

Komşularımızı, esnafımızı, pazarlarımızı, muhtarlarımızı, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek örgütlerimizi ziyaretlerimiz devam ediyor. Komşularımız bana çok ilgi gösteriyorlar zaten birçoğunu tanıyorum. Onların içinden biriyim. Sarıyerli bir evlatlarını belediye başkan adayı olarak görmek onları mutlu ediyor. Sorunlarını dinliyorum, dertleşiyoruz. Seçilirsek de sorunlarına ne tür çözümler üretebileceğimizi konuşuyoruz. Komşularımız siyasette dürüstlük ve samimiyet istiyor. Ben de komşularımın bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım.

  • Peki, Sarıyer’de yaşadığınız deneyimler ve bağlarınız belediye başkan adayı olarak size nasıl avantajlar sağlıyor?

18 yıllık Sarıyer hayatımda, iyi bir eş, iyi bir baba, iyi bir arkadaş, iyi bir dost, iyi bir siyasetçi olmaya çalıştım. Komşularımla ilişkilerime çok önem verdim. Uzun yıllar dernek yöneticiliği yaptım, mesleğimin dernek yönetiminde görev aldım ve değerlerine sıkı sıkıya bağlı olduğum partimi her yerde en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Bugüne kadar bana inanan yakınlarım, arkadaşlarım ve siyasetteki yol arkadaşlarımın yüzünü öne eğdirecek hiçbir davranışım olmadı. Tüm deneyimlerin ötesinde, yüreğinde insan sevgisi olan ve toplumuna hizmet etmeyi amaçlayan sıradan bir insanım. Bu bağ sizce büyük bir avantaj değil mi?

  • Sarıyer sakinlerinin en çok neye ihtiyaç duyduğunu düşünüyorsunuz ve bu ihtiyaçları karşılayabilmek için hedefleriniz neler?

Uzun süredir sokaktayız. Vatandaşlarımızın görüş, öneri ve fikirlerini dinliyoruz. Ayrıca yaşamlarını olumsuz etkileyen sorunlarını dinliyoruz.

  • Belediye başkanı olduğunuzda yerel halkın öneri ve geri bildirimlerini nasıl toplayacak ve değerlendireceksiniz?

Siyasi hayatım boyunca talepleri alırken kendimi talep edenin yerine koyarak çözüm üretmeye çalıştım. Her fırsatta dile getirdiğim gibi başkanlığımda makamım sokaklar olacak. Komşularımızı tek tek dinleyeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla sahada olacağız. Yerinde dinleyecek, yerinde çözümler üreteceğiz. Çözebileceğimiz sorunları çözecek, çözemediğimiz sorunlar varsa da bunu neden çözemediğimizi komşularımıza anlatacağız. Yönetimimizde komşularımızın hiçbir talebi karşılıksız kalmayacak.

  • Sarıyer halkına ve seçmene ne gibi müjdeleriniz olacak?

Sarıyer’imizi yeni bir bakış açısıyla ele alacak ve çok daha modern, rahat yaşanır, güzel bir ilçe yapma yolunda atacağımız adımlarla yeni bir başlangıcı müjdeliyoruz.  Geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı gerçekleştirdiğimiz lansmanımızda komşularımızın yaşamlarına değer katacak projeleri paylaştık. Projelerimiz tüm komşularımızın ihtiyacına yönelik ve yaşamlarını kolaylaştıracak nitelikte hazırlandı.

  •  Tapu, mülkiyet ve deprem konularında ne gibi çalışmalarınız olacak?

Tapu, mülkiyet sorunu ilçemizin, deprem gerçeği ise tüm İstanbul’un kanayan yarası. Biliyorsunuz hak sahibi komşularımızın mülkiyet sorunu ile ilgili kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyemiz önemli bir adım attı. 11 mahallemizde binlerce komşumuzun beklediği İBB ait arazilerin hak sahiplerine satışına onay verildi. Evi İBB arazisi üzerinde olan komşularımız tapularını almaya başladı. Tapularını alamayan diğer tüm komşularımızın da mülkiyet hakkını elde etmesi ve tapularına kavuşması için gecemizi gündüzümüze katarak çalışacağız. Gerekirse sabahlara kadar kapılarda bekleyeceğiz ve bu sorunun çözülmesi ve sonuç alınması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Çünkü bu konu ilçemizdeki yapı stoğunun dönüşmesi ve depreme dayanıklı hale gelmesi için çok önemli. Deprem ile ilgili ayrıca tam teşekküllü Afet Koordinasyon Merkezi kuracak ve tüm mahallelerde alt birimlerimizi oluşturacağız. Depreme hazırlıklı olacağız.

  • İlçenin geleceği için hangi projeleri hazırladınız?

Şu an ilçemizde hayata geçireceğimiz 66 projemizi kamuoyuyla paylaştık. ‘Mahallemi Dinliyorum’ projesi hayata geçireceğimiz ilk projelerimizden biri olacak. 38 mahallesi olan ilçemizde yerinde sorunları tespit edecek ve katılımcı bir anlayışla mahallelerimizin ihtiyaçlarına yönelik hizmetler üreteceğiz. Yine muhtarlarımızla her ay düzenli toplantılar yapacağız. ‘Sarıyer Tıp Merkezi’ projemizle 8 ayrı bölümde sağlık hizmeti verecek bir merkezi komşularımızın hizmetine sunacağız. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni kurarak 7’den 70’e herkesin tedavi olabileceği büyük bir hizmet alanı yaratacağız. Yaşam Vadileri, sosyal tesisler ve kreşler, taziye evleri, çocuk oyun evleri gibi çok önemli projelerimizle geliyoruz.

  • Peki, yerel ekonomiyi desteklemek için projeleriniz var mı?

Evet, bu konuda, özellikle bir balıkçı ilçesi olan Sarıyer’imizde ‘Balıkçı Çarşısı’ projemizle esnafımızın daha sağlıklı bir ortamda ürünlerini sergileme ve satışa sunma olanağı sunacağız. Yerel esnafımızı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi ve kooperatiflerimizi gelişmeleri için destekleyeceğiz. Yine sanat, eğitim ve kültür alanlarında çalışmalarımız olacak. Açacağımız etkinlik ve fuar merkezinde ulusal ve uluslararası firmalar yaptıkları çeşitli organizasyonlarla ilçemizin ekonomisine katkıda bulunabilecek. Meslek edindirme kurslarımızla birçok alanda iş garantili ara eleman yetiştirilmesinin önünü açacağız. Ayrıca açacağımız turizm danışma birimlerimizde Sarıyerli kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini ‘Sarıyer’ markası adıyla satışa sunarak, ev ekonomilerine katkıda bulunmaları sağlayacağız.

  • Mustafa Oktay Aksu bir siyasetçi olarak kendisini başarılı buluyor mu? Neden?

Kendimi başarılı buluyorum. Çünkü azimle, şevkle çalışıyorum. Çözüm odaklı çalışmayı seven bir insanım. Çocukluğumdan beri alışkanlık haline getirdim. Güne çok erken başlarım. Üretmeyi, araştırmayı ve faydalı işler yapmayı severim.  Belediye başkanı olarak asıl başarıyı hizmetlerimizle halkımızı mutlu ettiğimiz zaman yakalayacağız. Çünkü yerel yönetimde başarı insanları mutlu etmekten geçer.

  • Yaklaşan 31 Mart yerel seçimi öncesinde gazetemiz aracılığıyla okurlarımıza bir mesajınız var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi bayrağını Sarıyer’de dalgalandırmak ve halk odaklı sosyal belediyecilik anlayışını Sarıyer’de daimi kılmak hedefi ile çalışıyoruz. Adil, eşitlikçi, şeffaf ve ötekisi olmayan bir Sarıyer için tüm komşularımı bizimle çalışmaya davet ediyorum ve destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ilk günkü heyecan ve gayretle çalışarak, komşularımıza hak ettikleri hizmetleri üreteceğiz. Yeter ki bize inansınlar, güvensinler. Makamlar halkındır, bizler halkın hizmetkarlarıyız. Buradan söz veriyorum. 1 Nisan’dan itibaren bu hedefe daha kararlı, daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz.

TIKLA SAYFA SAYFA HEMEN OKU!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.