CHP Gemisi balıkçılar için Sarıyer’e geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denize kıyısı olan illeri ziyaret ederek balıkçıların sorunlarını dinlemek üzere 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Samsun’dan uğurladığı CHP Gemisi, 15’nci durağı olan İstanbul’a ulaştı. Balıkçıların sorunlarını dinlemek için Rumeli Feneri’nden hareket eden gemi ardından Rumeli Kavağı’na geldi.

CHP Gemisi, balıkçılarla bir araya gelerek sorunları dinlemek ve çözüm önerileri üretmek için Sarıyer’in balıkçılıkla öne çıkan iki mahallesi olan Rumelifeneri’nden hareket ederek Rumeli Kavağı’na geldi. Programa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Nadir Günday, Hüseyin Coşkun, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, Rumeli Feneri Muhtarı Serkan Gerçek, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Rumeli Kavağı’nın sevilen kadın balıkçı reisi Necla Yazıcı başta olmak üzere çok sayıda balıkçı ve kooperatif yöneticileri katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’nın Manavgat ilçesi ile Muğla’nın Marmaris ilçesindeki yangın bölgelerinde inceleme yapmak için programını değiştirmesi üzerine programa katılamadı. Programa katılan isimler arasında Türk sinemasının usta oyuncularından İlyas Salman da yer aldı.

İMAMOĞLU; “DENİZLERİMİZİ KORUYALIM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Gemisi’nin demir attığı Rumeli Feneri’ne geldi. Burada büyük bir coşkuyla karşılanan İmamoğlu, gemi hareket etmeden önce balıkçılara bir selamlama konuşması yaptı. Denizlerin korunması gerektiğine vurgu yapan İmamoğlu şöyle konuştu;

“Denizlerde balık olacak ki balıkçılık olsun. Balık olmazsa balıkçılık olmaz. O zaman önce denizleri korumamız gerekiyor. Denizlere bir canlı gözüyle bakıp onun her anını koruyup kollamalıyız. Biz de İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili birimlerimizle hem amatör balıkçının hem de özellikle Gürpınar’daki su halimiz üzerinden de birçok konuda yardımcı olmaya, sektörü desteklemeye çalıştık. Su ürünlerini önemsedik ve burada su ürünlerinin işlenmesinden tutun bazı harçların, vergilerin azaltılması ve bunların bir düzene koyulması noktasında da gerçekten düzeyli ve düzenli bir su ürünleri hali var ettik. Bu tümüyle doğayla ilgili bir mesele. Aynen bugün hepimizin çok canını yakan ve ülkemizin her bir tarafında ne yazık ki yangınlarla beraber kaybettiğimiz ormanlarımız, canlarımız var, insanımız var, Allahtan rahmet diliyorum.”

KAFTANCIOĞLU; “DOĞAYLA DA KAVGA EDİYORLAR”

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu; CHP Gemisi projesinin balıkçıların sorunlarına çözüm bulmaya yönelik çok doğru ve güzel bir örnek olduğunu dile getirdi. Kaftancıoğlu ardından Akdeniz’de çıkan yangınlarla ilgili olarak şunları söyledi;

“Bizleri yönetmek için yetki verdiklerimiz, ne yazık ki bu güzel memleketimize, doğamıza, ormanımıza barış içinde hep birlikte gelişmek, geliştirmek, büyümek yerine doğayla da kavga ederek süreçleri yürüttüklerini zannediyorlar.”

KARADENİZ; “BALIKÇILARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

CHP Gemisi’nin sorunları dinlemek için yola çıkmasından bu yana çalışmalarıyla her zaman balıkçıların yanında olan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise şunları söyledi:

“Artvin’den başlayan ve 28 ili kapsayan programın İstanbul ayağındayız. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkenin bir balıkçılık ve denizcilik bakanlığı yok. Biz bu meseleyi siyaset üstü görüyoruz. Bu denizler hepimizin. Hopa’dan başladık, buraya kadar bütün balıkçılar da bizimle. Bizi yalnız bırakmadılar. Sahipsiz kalan, bir meslek tanımları dahi olmayan balıkçılarımızın her daim yanında olduğumuzu söylüyoruz. Balıkçıların sorunlarını Meclis’te dile getirecek bir rapor hazırlayacağız. Balıkçılarımız dışında bu sektörde çok insanımız var. Tornacısı var, boyacısı var, fabrikası var; üniversitelerimiz, enstitülerimiz var. Herkesle bir araya geliyoruz. Herkesin sorunu aynı, denizlerimiz çok kirli. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizin balıkçılıkta bir numara olmasını sağlamalıyız.”

GENÇ, “BALIKÇILARIN SORUNLARINI TESPİT ETMELİYİZ”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öncelikle Sarıyerli balıkçıların katılımlarına teşekkür etti. Genç, Sarıyer’in İstanbul’da kıyısı olan semtler içinde gözbebeği olduğunu ifade ederek balıkçıların yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. CHP Gemisi’nin Sarıyer’e gelmesinden duydukları memnuniyeti ifade eden Genç;

“Talimatlarla, yukarıdan masa başında alınan kararlarla bu ülke yönetilemez. Bu işin sorumlusu, problemleri en çok yaşayan balıkçılar. Reisinden tayfasına, ağı atıp toplayanlara kadar onların katılımı ile sorunların tespit edilmesi gerekir. Bunun bir yasaya dönüştürülmesi gerekir. Birlikte bunu yapmalıyız” diye konuştu.

RUMELİ KAVAĞI’NDA BALIKÇILARLA BULUŞULDU

Rumeli Feneri’nde yapılan konuşmaların ardından hep birlikte CHP Gemisi’ne binilerek Rumeli Kavağı’na doğru yola çıkıldı. Balıkçı tekneleri de Rumeli Kavağı’na kadar CHP Gemisi’ne eşlik etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile yol boyunca sohbet etti. Oldukça renkli anların yaşandığı deniz yolculuğu Rumeli Kavağı’nda sona erdi. Burada balıkçılar ve vatandaşlar CHP Gemisi’ni Rumeli Kavağı iskelesinde karşıladı. Rumeli Kavağı’ndaki parkta düzenlenen programa geçildi. Rumeli Kavağı’ndaki parkta düzenlenen programda başta Rumeli Kavağı’nın sevilen kadın balıkçı reisi Necla Yazıcı olmak üzere, İstanbul Balık Üreticiler Su Ürünleri Kooperatif Başkanı İlyas Torlak ve çok sayıda balıkçı katıldı. Tüm balıkçılara söz hakkı verilerek sorunlar tek tek dinlendi. Yaklaşık 1 saat süren program sona erdi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.