CHP’deki krizi ancak ortak bir çatı adayı çözer!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

28 yıllık gazetecilik hayatımın bu yıl Sarıyer’de 25. yılına girdim. Dile kolay çeyrek asır…

Sarıyer’de son bir haftada yaşanan siyasi olayları bugüne kadar hiç bir yerde yaşamadım, tanık olmadım…

CHP’de kazan kaynıyor, her şey allak bullak… CHP’nin Sarıyer adayını açıklamasından sonra ortalık toz duman oldu. Bunu söylemeyi pek sevmem ama günler önce uyarmıştık; “Sarıyer’de gösterilecek yanlış bir aday ilçeyi karıştırır” demiştik. Dediğimiz de oldu!

Şükrü Genç’in başını çektiği isyan dalgası giderek, siyasetle hiç ilgisi olmayan kesimlere de yayılıyor. CHP’deki bu kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. İşin ilginç yanı daha düne kadar Şükrü Genç’i istemeyenlerin bile süreçte Şükrü Genç’e destek vermesi ve onun yanına geçmesi… CHP İlçe yönetiminden peş peşe gelen istifalar da işin cabası…

Sarıyer siyasetinde bugüne kadar hiç görmediğimiz ve öngöremediğimiz bir kriz yaşanıyor. Şükrü Genç’in, adayın değiştirilmesi için yaptığı mitingler ve verdiği süreler tüm dengeleri bozdu.

Şükrü Genç toplumdan aldığı destekle Bağımsız Belediye Başkanı olma konusunda kesin kararlı, artık geri dönüşü yok. Ya aday değişecek, ya da bağımsız aday olacak!

Üstelik her seçimde tercihini CHP’den yana kullanan Türkiye İşçi Partisi’nin de bu seçimde aday çıkarması Sarıyer’de seçimlerin gidişatını bozdu. Son seçimde 12 bin oy alan TİP’in bu tavrı ve Şükrü Genç’in başlattığı isyan hareketi ibreyi bir anda AK Parti’ye döndürdü.

Bugün seçim olsa, sokaktaki algıya ve yaşananlara göre AK Parti seçimi yaklaşık 10 bin farkla kazanıyor. Biliyorum kiminiz bu rakamı abartı, kiminiz de ksik bulacak. Bir gazeteci olarak şuan öngördüğüm oran bu. Aynı gidişat devam ederse bu fark AK Parti lehine daha da artacak.

CHP bu krizi nasıl aşacak, ya da aşabilecek mi? Ankara’dan ya da İBB cephesinden, Sarıyer’deki bu isyan sadece Şükrü Genç’in bireysel meselesi gibi görünüp hafife alınırsa o zaman bunun ciddi bir siyasi bedeli olacak. Şükrü Genç, adaya duyulan toplumsal tepkiyi kendi şahsı üzerinden örgütlemeye çalışıyor, bunu büyük oranda başarıyor, böylece her geçen gün daha da güçleniyor. CHP içindeki konuşmalara bakılırsa bu bedelin faturası Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile Ekrem İmamoğlu‘na kesilecek.

CHP elbette köklü bir parti… Bu krizi aşmak için belki bu gece, belki de son gün olan 20 Şubat’a kadar son hamlesini yapabilir. Ancak şuan için iş kilitlenmiş görünüyor. Bu düğüm ancak herkesin kabul edebileceği, toplumda karşılığı olan “ortak bir çatı adayı” ile çözülebilir. Böylece hem genel merkez hem de Sarıyer’de herkesin istediği sonuç elde edilebilir. Üstelik TİP de kabul edebileceği doğru bir kişi aday olursa kendi adayını geri çekebilir. CHP’de böyle bir aday var mı hem de en alası var… Köprüden önce son çıkış… Bu isim tartışmasız Avukat ve Orman Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan.

Aksi halde seçim şimdiden Ak Parti’ye hayırlı olsun! Sarıyer’in yeni belediye başkanı Hüseyin Coşkun‘u tebrik edelim. Sarıyer’in CHP’de mi kalacağı yoksa AK Parti’ye mi geçeceği 31 Mart akşamı değil, bence yarın akşam (20 Şubat) belli olacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz!

Sevgiyle kalın!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 19 Şubat 2024, 22:06

    Size katılıyorum Bekir Batu. Ben de , bir çatı adayı ile (Devrim Elvan) bu kriz çözülmezse , Sarıyer’de komşum Hüseyin Coşkun seçilir. İstanbul’da ise , İmamoğlu kan kaybeder ve ilk genel seçimde Gökan Zeybek birdaha millet vekili olamaz.. Kılıçtaroğlu’nun ısrarlı becerisizlikleri sebebiyle soğuyup partimden kopma noktasına gelmeme ,
    genel merkezin Sarıyerdeki son uygulamaları tuz biber ekti.. Sarıyer’e alevi olmayan fakat , alevi katliamı da yapmayacak bir ortak aday belirlenmeli.. Selam ve saygılarımla , başarılarınızın devamını dilerim.. 🙏🙏🇹🇷

  2. 19 Şubat 2024, 21:55

    AKP adayı Sayın Hüseyin COŞKUN a şimdiden hayırlı olsun, sayın Hüseyin COŞKUNDAN mazbatayı aldığı gün Belediye ana binası önünde ZEYBEK oynamasını rica ediyorum vallahi bende kimliğimi deşifre edip karşılıklı ZEYBEK oynayacağım …

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.