DSP Sarıyer Adayı Alaeddin Pınarbaşı; “CHP, Sarıyer Belediyesi’ni 15 yıl boyunca tam bir çiftlik gibi yönetti”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Alaeddin Pınarbaşı, SARIYER OLAY’a gündem yaratacak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve geldiklerinde belediyedeki bankamatikçilerin işine son vereceklerini söyleyen Pınarbaşı; “Sarıyer Belediyesi CHP’li Şükrü Genç tarafından 15 yıl boyunca tam bir çiftlik gibi yönetildi. Sarıyer’in yolları çukurdan geçilmiyor. Sarıyer’e halkçı belediyeciliği ancak DSP’li bir başkan getirebilir. Her evden Ecevit’e bir oy istiyoruz” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. İstanbul’da seçim sonucu en çok merak edilen ilçelerin başında Sarıyer geliyor. Birçok iddialı adayın yarıştığı Sarıyer’deki önemli isimlerden biri de hiç kuşkusuz DSP’nin Adayı Alaeddin Pınarbaşı. SARIYER OLAY’a konuşan DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Alaeddin Pınarbaşı, “CHP’li Şükrü Genç, Sarıyer Belediyesi’ni 15 yıl boyunca tam bir çiftlik gibi yönetmiş” dedi. DSP’li bir belediyede, Sarıyer’in asfalt ve yollardaki çukur sorununun kalmayacağını belirten Pınarbaşı, hem CHP’ye hem de Şükrü Genç’e eleştirilerde bulundu.

İşte DSP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Alaeddin Pınarbaşı’nın SARIYER OLAY’ın sorularına verdiği yanıtlar;

BİZE KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

1970 İstanbul doğumluyum. 50 yıldır Sarıyerliyim. Bunun 35 yılında aktif siyasetin içindeyim. Siyasi partide gençlik kolları başkanı, ilçe yöneticiliği, ilçe başkan yardımcılığı görevleri yaptım. Sarıyer’i tanıyorum ve biliyorum. Sarıyer’in sorunlarını bizim çözeceğimize inanıyorum. Bunun için bütün gücümüzle Sarıyer’de İktidar olmak için Ecevit’in bayraklarını Sarıyer broşlarına dikmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Daha önce belediye de destek hizmetlerinde çalıştım ama bunun 6 yılı Sarıyer Kaymakamlığı tüketici hakem heyetinde raportördüm. Yeniköy Bağlar Mevkii’nde 15 sene esnaflık yaptım. Sarıyer içerisinde bulunan tüm dostlarımız ve arkadaşlarımızın desteği ile siyasete girdik. Bu siyasette başarılı olmak için tüm gücümüzle çalışacağız.

SARIYER’DE 15 YILLIK CUMHURİYET HALK PARTİLİ BİR BELEDİYE VAR. ŞÜKRÜ GENÇ’İN ÇALIŞMALARINI, EKSİKLERİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? ŞÜKRÜ GENÇ BELEDİYEYİ BU ZAMAN KADAR NASIL YÖNETTİ?

CHP, Sarıyer Belediyesini çiftlik gibi yönetmiş. CHP’li belediye başkanı Şükrü Genç, Sarıyer’i tam 15 yıl boyunca çiftlik gibi yönetti. Halka dokunan hizmetler yapılmadı. Zaten bu yüzden aday gösterilmedi. İnsafsız bir yönetim anlayışı var. Sayıştay uyarmış. Engelli vatandaşları neden işe almıyorsun, yasal hakları diye. Buna rağmen belediyede yine o insanlar işe alınmamış. Senelerce bu uyarı yapılmış. Fazla mesai yaptırmışsın, ücretlerini vermemişsin. Kısacası Sarıyer’in sorunu yalan siyasetidir.  Sayıştay raporları var ihaleler yapılmış. Yapılan ihaleler ilansız kimseye bilgi vermeden birilerine peşkeş çekilmiş, bu yapılan peşkeşin sonucunda kimlerin bunlardan yararlandığını hiç kimse bilmiyor. Tabi kolay yönetilmemiş, Sarıyer’de yapılan güzel şeyler de var mı, vardır tabii kendilerine göre vardır. Sarıyer halkının yararlanabileceği hiçbir şey yok. Sarıyer halkının yararlanabileceği tek önemli şey evlendirme dairesi yani Sarıyer’de olması gereken tek şey evlendirme dairesiydi, onu yaptılar. Ama 15 yılda bir evlendirme dairesi Sarıyer’in bu kadar senede yapılan icraatlarını karşılamaz. Bizim Cumhuriyet Halk Partililer’e en büyük sitemimiz, Sarıyer’de iktidar olan Cumhuriyet Halk Partisi bir sokağa, bir caddeye, bir parka 3. Genel Başkan Bülent Ecevit’in ismini verememiş, yâd edememiş olmamaları. Sarıyer Belediyesi’ni aldığımızda Demokratik Sol Parti olarak ilk yapacağımız mutlaka icraatlardan birisi Ecevit’i yâd edecek bir kalıcı eser bırakmak istiyoruz.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN 15 YILDIR BELEDİYECİLİK DÖNEMİNDE BİR NOT VERMEK İSTERSENİZ YÜZ ÜZERİNDEN KAÇ VERİRSİNİZ? NEDEN?

Yüz üzerinden vereceğim not 35. Neden diyeceksiniz. Şükrü Genç’in halk tarafından sevildiği söyleniyor. Evet, doğru halka çok iyi dokunuyor ama kendi örgütü ve belediye çalışanlarının yüzde 65- 70’i kendisinden şikayetçi. Burada halkın birebir gördükleri bir şey yok. Halkla soruyorsun. Neden Şükrü Genç diye? Bize cevap veriyorlar; “Başkan bana geldi, benim elimi tuttu, benimle fotoğraf çekildi, benimle konuştu, çocuğumu sevdi..” Ama bakıyoruz Sarıyerliye bir şey vermemiş. Sarıyer gelişmemiş bir köy halinde şu anda. Yatırımlar, genişletilmiş bir şey yok, cumartesi ve pazar inanılmaz trafik sorunları yaşanıyor. En büyük problemlerden birisi park sorunuyla ilgili 15 yılda yapılan hiç bir şey yok. Olmamasının tek sebebi duyarsız ve düşüncesiz bir belediye çalışmasının olmasıdır. Sarıyer’e bilgi ve birikimli birinin aday olması gerekiyor. Bu bilgi ve birikim de bizde var.

DEMOKRATİK SOL PARTİ SARIYER BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANIRSA NELER YAPMAYI VAADEDİYORSUNUZ?

Yapacağım en önemli şey belediyede çalışan personellerin maaşlarına zam yapmak. Çünkü çok çalışan insan var, ikincisi çalışmayıp da maaş alanlar var. Çalışan ile çalışmayanı ayıracağız. Bankamatikçileri işten çıkaracağız. Bir balıkçılar çarşısı düşünüyoruz, Sarıyer’de bir kadın sığınma evi düşünüyoruz, bütün derneklerin bir içeride toplanacağı kültür sarayı düşünüyoruz, bu salonda bütün Sarıyerliler bütün çocuklarını evlendirebilecekler, nişanlarını yapabilecekler, toplantılarını yapabilecekler, salonun alt katlarında bütün STK’lıların ofisleri olacak. Kısaca hepsi bir merkezde toplanacak. En alt otopark olacak, yani çok aktif şeyler düşünüyoruz ama bunlarla ilgili metinleri daha hazırlayamadık. Sarıyer’in sokaklarını değiştireceğiz, bir kere sokaklarda çukur diye hiçbir yer kalmayacak. Bakın Sarıyer’e girerken ışıkları geçtiğimizde hemen orada bir çukur var ve bu çukur nereden baksanız 2 senedir hala duruyor. Yani geçen gün bir arkadaşla konuştum, sayın başkanım her ay arabaya bir ön takım yaptırıyorum diyor. Her ara sokaklar, giderlerin bulunduğu yerlerin hepsi çökmüş hiç dolgu yapılmamış ama lafa gelince yaptık diyor ortada bir şey yok.

SARIYER BELEDİYESİNİN MALİ TABLOSUNU NASIL GÖRÜYORSUNUZ? BÜTÇE HARCAMALARINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Bütçesi çok büyük bir belediye, düşüncesiz ve bilinçsiz bir harcama bu parayı daha mantıklı ve makul bir şekilde Sarıyer halkına harcayabilirsiniz. Esnafa destek olabilirsiniz. Biz geldiğimizde bütçeyi şeffaflaştıracağız, savurganlıktan kurtarıp hizmet odaklı hale getireceğiz.

SİZ BELEDİYEYİ ALIRSANIZ GECEKONDU MAHALLERİNDEKİ İNSANLARIN ENDİŞELERİNİ GİDERECEK MÜCADELEYE KATILACAK MISINIZ?

Belediyeyi kazanacağımızdan yana hiç şüphemiz yok. Biz belediyeyi kazandığımız zaman bu A partili, bu B partili ayrımı yapmayacağız. Herkese gideceğiz, herkesin kapısını çalacağız ve açmıyorlarsa kapılarında yatacağız. Sarıyer’in mülkiyet sorununu mutlaka çözeceğiz. Bununla ilgili önce bir komisyon kuracağız. Bilgili, birikim ve tecrübeli profesyonellerin olduğu akademisyenlerin olduğu bir ekip kurulacak. Bu ekipler çalışmalarını yapacak. Gerekirse Cumhurbaşkanı’na gidip kendisi kabul etmese bile gidip kapısında bekleyeceğiz ve bu işi çözeceğiz.

SEÇMEN 31 MART’TA NEDEN DSP’YE OY VERMELİ?

DSP’nin dürüstlüğüne inansınlar. Ben 5 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Şu anda da Sarıyer Belediye Başkan Adayıyım, şunu gördüm ki sokağa çıktığım zaman kimse hırsızsınız-sahtekarsınız gibi şeylerle bize suçlamalar yapamıyor. Herkes bizi güler yüzle karşılıyor, neredesiniz diye soruyor. Ecevit’in resmini görüyor sarılıyor, ağlıyor ve fotoğrafını çekiyor. Ecevit dürüstlüğüne inanıyor. Biz de o dürüstlükle hareket ediyoruz. Kiminle konuşursam konuşayım her evde bir Ecevitçi var. Annesidir, dedesidir, babasıdır. Yani Ecevit’in olmadığı hiçbir ev yok. Biz her evden Ecevit’e bir oy istiyoruz. Ecevit’in tekrar dürüstlüğünü, ülke sevgisini, milliyetçiliğini, vatanseverliğini, Atatürk aşkını, Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlılığını Sarıyer’de yaşatacağız.

MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARINIZDAN BAHSEDER MİSİNİZ?

Hepsi birbirinden değerli, hepsi bilgili, birikimli, Sarıyer’i tanıyan çok iyi kadromuz var. Akademisyenler, esnaf, çalışan her türlü arkadaşımız var. Hepsinin bilgi ve birikimleriyle Sarıyer çok güzel olacak. Sloganımız zaten belli “Değişim cesaret ister, haydi Sarıyer.”

31 MART’TA SANDIĞA GİDECEK GENÇLERE, YAŞLILARA, SARIYERLİ VATANDAŞLARA NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Bize inansınlar, bize güvensinler, onları hiçbir zaman mahcup duruma düşürmeyeceğiz. Çok çalışacağız, günlerce, yıllarca uyumayacağız ama Sarıyer’i layık olduğu yere taşıyacağız. Türkiye’nin gözbebeği yapacağız. Gençler hiç umutsuz olmasınlar, Demokratik Sol Parti ve Ecevit evlatları olarak var gücümüzle çalışıp onların geleceklerini garanti altına alacak tüm çalışmaları yapacağız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.