Gelecek Partisi’nden Sarıyer’e 22 vaat daha

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, yaklaşan yerel seçimler öncesi vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Vaatler arasında eğitimden spora, ekonomiden kültür ve sanata kadar birçok madde bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde 4 vaat açıklayan Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’ndan bu kez 22 maddelik vaat listesini kamuoyuna duyurdu. Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı yerel seçimlerde belediyeyi kazanmaları halinde yapacaklarını şöyle sıraladı:

1- Deniz ilçesi olan Sarıyer’de, yerel seçimlerde belediyeyi kazanmamız halinde halkımızın ücretsiz plaj imkanından yararlanmasını sağlayacağız.

2- İlçemizdeki temiz, güvenli ve ücretsiz halk plajı eksikliğini Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı yönetimindeki Sarıyer Belediyesi’nin destekleriyle gidereceğiz.

3- Sarıyer Belediyesi’ne ait olan Kilyos Turban Tesisleri de Sarıyerlilerin hizmetine açılacak.

4- Derslerinde başarılı öğrencilerimizi aileleriyle birlikte yaz tatilinde 1 hafta Turban Tesisleri’nde ağırlayacağız.

5- Belirli periyodik zaman aralıklarında Sarıyer’deki tüm mahallelerden vatandaşlarımızı Turban Tesisleri’nde misafir ederek, mutlu bir tatil geçirecekler.

6- Maddi gücü daha az olan mahalleler başta olmak üzere tüm mahallelerimizde çocuk kreşi açacağız.

7- Sarıyerli çocuklar kreş imkanında eşit şekilde yararlanacak.

8- Çalışmak isteyip de çocuğunu bırakacak kimsesi olmayan anneler iş hayatına girecek.

9- Maddi gücü olmadığı için çocuğunu kreşe gönderemeyen ailelere destek olunacak.

10- İlçemizde yaşayan ve işinin ehli olan gençlerimize iş istihdamı sağlayacağız. Bu kapsamda 2 binin üzerinde personeli bulunan Sarıyer Belediyesi’nde işe alımlarda liyakat esasına göre Sarıyerli gençlerimiz olacak.

11- Sarıyer Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerden birer temsilciyi liyakata göre belediye başkan yardımcılığı görevine getireceğiz. Siyasi görüş ayrımı yapmadan ortak akılla Sarıyer’e hizmet edeceğiz. İlçemizin sorunlarını farklı görüşleri de dikkate alarak Gelecek Partisi önderliğinde ortadan kaldıracağız.

12- İlçemizdeki tüm amatör spor kulüplerine ayni yardımın yanı sıra 25 bin TL’lik nakdi yardımda bulunacağız.

13- Sarıyer’deki yerel basınımız olmak üzere tüm basın çalışanlarının işlerini daha rahat yapabilmeleri için gerekli adımları atacağız. Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası’nda belirlenecek uygun bir odayı basın çalışanlarına tahsis edeceğiz. Gazeteciler burada haberlerini yazabilecek, görüşmelerini yapabilecek. Ayrıca tahsis edilecek bu odada basın çalışanları için gerekli (şarj yeri, internet, televizyon vs.) konfor alanı sağlanacak.

14- Temel gıda malzemesi olan ekmeği alım gücü olmayan vatandaşlarımıza ve fırıncılarımıza destek olacağız. İlçede faaliyet gösteren fırıncılarımıza un desteği vereceğiz. Bu kapsamda mahallenin nüfus sayısı ve fırının üretim kapasitesine göre her esnafımıza 25-50 çuval arasında un temin edeceğiz. Bu sayede vatandaşın en çok şikayet ettiği ekmek fiyatlarını düşüreceğiz. Yüksek un fiyatından dolayı unlu mamullere zam yapmak zorunda kalan fırıncı esnafımız da un desteği ile birlikte fiyatları düşürebilecek. Bu sayede vatandaşın alım gücü artacak.

15- Sarıyer Belediyesi olarak vereceğimiz destek ile fırınlarda her gün 400 adet askıda ekmek olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız bu ekmeklere ücretsiz bir şekilde ekmek alabilecek.

16- Sarıyer’deki üretici, girişimci kadınlara ürettikleri ürünlerini satabileceği kapalı pazar alanı tahsis edilecek. Pazar haftanın her günü faaliyette olacak ve standı bulunan kadınlardan herhangi bir kira alınmayacak.

17- Belediye tarafından öğrencilere verilen mevcut burs ücretini 2 katına çıkartacağız.

18- Sarıyer Akademi’nin eğitim verdiği öğrenci sayısını artıracağız, 38 mahalleden başarılı öğrencilerimizin bu kurumdan eğitim almasını sağlayacağız.

19- Maddi gücü yeterli olmayan anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerine kırtasiye, okul üniforması desteği vereceğiz.

20- Sarıyer genelinde dereceye giren öğrencilerimizi belirli periyodik zaman aralıklarında yurt dışına sosyal ve kültürel gezilere götüreceğiz.

21- Etrafı orman ve sularla çevrili Sarıyer’de başta su sporları olmak üzere çeşitli kategorilerde spor faaliyetleri geliştirilecek, ilgili sporlarla ilgili takımlar kurulacak. Sarıyerli sporcuları her konuda destekleyip turnuvalarda boy göstermelerini sağlayacağız.

22- Garipçe Kalesi’nden Rumeli Feneri Kalesi’ne, Kilyos Kalesi’nden atıl vaziyetteki tüm tarihi mirasımıza sahip çıkacağız. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlar ile temasa geçip gerekli restorasyon çalışmaları ivedilikle başlatılacak. Akabinde yer ve imar durumu müsait olan kalelerin yakınlarına belediyeye ait sosyal tesis inşa edilecek. Açılacak bu tesislerde başta söz konusu mahallelerdeki vatandaşımız olmak üzere Sarıyerlilere istihdam sağlanacak. Bu proje sayesinde mahalle esnafımız da ciddi bir gelir elde edecek. Çalışma sayesinde hem tarihi miras ayakta duracak hem de Sarıyer’in kültür turizmi gelişecek.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 17 Ocak 2022, 11:02

    Bu partinin ilçe başkanı vaatlerini sıralamış ama Sarıyer’in bence en önemli sorunlarından biri Sarıyerin Zekeriyaköy-Uskumruköy-Demirciköy-Gümüşdere ……..vd….vb köylerin kanalizasyonlarının olmayışı ve buradaki lağım suları Demirciköy ve Kilyos sahiline akmaktadır. Yaz sezonunda binlerce insanın denize girdiği bu sahillere kanalizasyon suları verilmektedir. Vaatlerin bir çoğunda Sarıyerlilerin denize gireceği plaj ve sosyal tesislerden söz edilmekte. Sadece Sarıyerlilerin değil İstanbul nufusunun büyük bölümünün denize girdiği bu sahillere resmen b.k karışmaktadır. Özellikle yağmurlu havalarda sokaklardan bile kanalizasyon akmaktadır. Kilyos sahilindeki beach lerin hepsi hastalık yaymaktadır. Sitelerin arıtma tesisleri yetmemektedir. Üç dönem aynı partinin belediye başkanlığı geçmiş dönemlerde ilçe belediyesi ile büyükşehir belediyesinin farklı partilerden olduğunu bu nedenle konunun aksadığını söyleyerek bizleri oyaladı. Oysa şimdi iki belediye de aynı partinin ve yapılan hiç bir şey yok. En basit olaylarda kutlamalarda mesaj gönderme, törenler, kokteyller yapan belediye bu konuda en ufak bir bilgilendirme yapmıyor. Milyonlarca TL ye satılan villaların kanalizasyonları yok ve Sarıyer plajlarına akıyor.
    Gelecek partisinin halk plajı, sosyal tesis, vb yapmadan önce kanalizasyon işini çözecek planlar yaması gerekir ki insan temiz denize girsin.
    Ben Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığına elektronik ortamda ulaşamadım. Siteleri yapım aşamasındaymış. Bu yazıyı siz ulaştırabilirseniz sevinirim.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.