nevsin_mengu_3
2:42

Nevşin Mengü, Sarıyer seçimini yorumladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’nin Oktay Aksu’yu aday gösterdiği, küskün Şükrü Genç’in de bağımsız aday olduğu Sarıyer’de AK Parti’nin Adayı Hüseyin Coşkun’un projeleriyle ön plana çıktığını söyleyen Nevşin Mengü, “Sarıyer’de seçim enteresan olacak” dedi.

İstanbul en dikkat çekici yarışa sahne olurken ilçeleri de bir o kadar dikkat çekiyor. Özellikle Sarıyer, bu konuda heyecanın dorukta olduğu ilçelerin başında geliyor. CHP’nin eski ve yeni adayının yanında AK Parti’nin de güçlü bir isimle temsil ettiği ilçedeki yarışı, Gazeteci Nevşin Mengü de YouTube kanalında değerlendirdi.

“CHP’NİN ELİ RAHATTI AMA…”

Sarıyer’de enteresan bir süreç yaşanacağını belirten Mengü şu ifadeleri kullandı; “İstanbul’da seçim daha enteresan bir hale geliyor. Fakat Sarıyer’de şöyle bir şey var. CHP’nin eli rahattı ama Şükrü Genç CHP tarafından aday gösterilmedi, Oktay Aksu gösterildi. Şükrü Genç bağımsız aday ve kimi anketlerde de önde olacak gibi görünüyor.” dedi.

“AK PARTİ’NİN ADAYI PROJELERİYLE KONUŞMAYI SEVİYOR”

Mengü; “AK Parti’nin adayı da enteresan. Hüseyin Coşkun… Yani böyle görece genç bir aday. Projeleriyle konuşmayı seviyor. Projeleriyle ön plana çıkmaya çalışıyor. Özellikle mesala Zekeriyaköy, Demirciköy… Oralara gitmiş, oralar potansiyel CHP seçmeni. Oralarda şunu söylüyor; Oradaki seçmenler milyon milyon liralık ev yaptırmış ama altyapı sorunları var. CHP’den bıkkınlık var diyor. Bunu tespit etmiş özellikle onu çalışıyor.” dedi.

AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun’u, Adem Metan‘ın YouTube kanalında izlediğini belirten Mengü, o yayından bir kesiti de izleyicileriyle paylaştı.

“ULAŞIM VE ALTYAPI SARIYER’İN EN BÜYÜK SORUNU”

Kesitte ise AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun‘un şu ifadeleri dikkat çekti: “Sarıyer’de siyaset yaptığım ilk günden beri mahallelerin en büyük sorunu imar ve mülkiyet problemi. Ama son 5 yılda ulaşım, trafik, altyapı, birçok sorun birinci öncelik oldu. Birçok mahallemize toplu taşıma şartları çok zorlaştı. Otobüs seferleri kaldırıldı. Minibüslerin taksiye dönüştürülmesinden sonra İBB sorumluluk alıp oraya ek sefer koymadı. Şu an okul bölgelerine toplu taşımamız yok. Sarıyer ötelenmeye devam ettikçe sorunları çeşitleniyor. 15-20 yıl önce Sarıyer’de imar ve mülkiyet konusunun ötesine geçemezdik. En büyük sorun ulaşım ve altyapı. Nedir bu altyapı; 2018’de planlara işlenen İBB tarafından yapılacak tüneller vardı. Tüneller yapılmadı. Geçtiğimiz aylarda Ulaşım Bakanlığımız İBB’nin ihmali nedeniyle yapılmayan Kilyos tüneli inşaatına başladı.”

“SARIYER ENTERESAN OLACAK”

Mengü, konu hakkındaki yorumunu şu sözlerle bitirdi; “Sarıyer enteresan olacak. Yani CHP’nin potansiyel seçmeni orta sınıf. Nasıl Üsküdar’da öyle mesela. Yeni siteler yapıldı. Emlak dokusu değişince seçmen dokusu da değişti. Sarıyer’de de buna benzer bir denge değişimi gördük.” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.