Sarıyer’de dizi çekilen ünlü yalılar turizme açılıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer’in tapu sorunundan, balıkçılar çarşısına, aşevinden sokaktaki eksikliklere kadar tüm sorunlarla ilgili projeler üreten CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Avukat- Mühendis Prof. Dr. Devrim Elvan, dikkat çekici bir projeyi daha gündeme taşıdı. Prof. Dr. Elvan; “Sarıyer’de çekilen ve sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında beğeniyle izlenen Türk dizilerinin çekildiği ilçemizdeki ünlü yalıları- köşkleri turizm amaçlı olarak hizmete açacağız. Amacımız Sarıyer’i dünya markası yapmak” dedi.

Yaklaşık 30 yıldır Sarıyer’de yaşayan 47 yaşındaki avukat ve orman yüksek mühendisi Prof. Dr. Devrim Elvan, CHP’den Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı olduktan sonra projeleriyle gündemi değiştirmeye devam ediyor. Sarıyer Belediye Başkanı olması halinde yapacağı hizmetleri anlatan Prof. Dr. Devrim Elvan, sadece mülkiyet-tapu ve deprem gibi ciddi konularla ilgili değil aynı zamanda sosyal ve turizm konularıyla ilgili projeler geliştirmeye devam ediyor. Elvan’ın turizme yönelik hazırladığı projelerden biri oldukça ses getirecek türden…

DİZİLERE SAHNE OLAN ÜNLÜ YALILAR TURİZME KAZANDIRILACAK!

Prof. Dr. Devrim Elvan konuyla ilgili şunları söyledi; “Görevim gereği sürekli yurt dışına çıkıyorum. Orada konuştuğumuz insanlardan hep Türk dizilerini izlediklerini duyuyorum ve çok beğendiklerini görüyorum. Bizim ülkemizde çekilen ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından izlenen diziler var. Bu dizilerin büyük kısmı Sarıyerimiz’de çekiliyor. Sarıyer’deki yalılarda ve köşklerde çekilen bu diziler sayesinde ilçemizi dünyaya açmak ve turizme kazandırmak istiyoruz. Dünyanın pek çok ülkesinde Türk dizileri sayesinde tanınan bu yalıları, köşkeri turizm amaçlı kullanmamız gerekiyor. Turizm şirketleri ile anlaşarak bu yalıların, dışarıdan gelecek turistlere gezdirme imkanı sunarak Sarıyer turizmini canlandırabiliriz. Yalı sahipleriyle anlaşıp, izin alıp bu yalılar üzerinden ilçemizin ciddi bir şekilde tanıtımını yapabiliriz. Bu sayede ilçe esnafımız da önemli ölçüde gelir elde edebilir, yeni istihdam alanları oluşabilir”

İLÇEMİZDE ÇEKİLEN DİZİLERDEN BAZILARI

Aşk-ı Memnu

İstanbul’da çekilen diziler dediğimizde günümüzde tekrar bölümleri yayınlandığında hala büyük bir yankı uyandıran Halit Ziya Uşaklıgil’in romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinin çekildiği yalı Sarıyer Piyasa Caddesi’nde bulunuyor. Yalının 10 odası bulunuyor ve müzeye çevrilen yalının Rahmi Koç’a ait olduğu biliniyor.

Dudaktan Kalbe

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından uyarlanan ve 2007 yılında çekilen Dudaktan Kalbe dizisi de Sarıyer’de bulunan oldukça görkemli bir yalıda çekildi. Saip Paşa Yalısı 4 katlı ve görenlere görsel şölen yaşatıyor. Yalının ilk kez Dudaktan Kalbe dizisine kiralandığı biliniyor.

Fazilet Hanım ve Kızları

İstanbul’da dizilerin çekildiği yerler dediğimizde; bir döneme damga vuran dizilerden biri olan Fazilet Hanım ve Kızları dizisi de Sarıyer’de sahil kenarındaki yalılardan birinde çekildi. Meserburnu Caddesi’nde bulunan tarihi çok eskilere dayanan ve resmi kayıtlarda Kayseriliyan olarak geçen yalı zenginliğin bir göstergesi olarak dizinin bir simgesi haline gelmişti ve diziyi takip edenler tarafından oldukça merak edilmiştir.

Öte yandan YASAK ELMA gibi pek çok dizi de yine Sarıyer sınırları içinde çekiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.