Mete Gazoz Sarıyer’in de gururu oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda final maçında milli okçu Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli’yi yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Böylece Türkiye, Tokyo’da ilk altın madalyasını kazanmış oldu.

Milli Okçu Mete Gazoz, okçulukta Türkiye’ye tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı. Klasik yay bireysel kategoride mücadele eden milli sporcu Mete Gazoz, finalde İtalyan rakibi Mauro Nespoli’yi yendi ve altın madalyanın sahibi oldu. Okçuluk, Türkiye’ye olimpiyatlarda madalya getiren 7. branş oldu. Türkiye, olimpiyatlarda kazandığı toplam 93 madalyanın tamamını atletizm, boks, güreş, halter, judo ve tekvando branşlarında geldi.

SARIYERLİ MİLLİ OKÇU GAZOZ, SEMTİNİ GURURLANDIRDI

Sarıyer’de yaşayan Milli Okçu Mete Gazoz, Türkiye’ye okçulukta tarihindeki ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırmasının yanı sıra Sarıyerlilerin de gururu oldu. AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı’nca yayınlanan tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi;

“O hedefli ve planlı bir başarı öyküsü. Okçulukta başarının temel edinimlerinden olan; omuz gelişimi için yüzücülük yaptı. Koordinasyon becerisi için basketbol oynadı. Görme ve dikkat gelişimi için resim dersleri aldı. Yine görme ve el koordinasyonu için piyano eğitimi aldı. Mete Gazoz işte bu hedefli çalışmayla okçulukta Olimpiyat tarihimizde ilk altın madalyamıza imza attı. Poligon Avcılar ve Atıcılar Kulübünde antrenörlük yapan, Antrenörü ve babası Metin Gazoz ve Sarıyer’de yaşayan başarılı sporcumuz Mete Gazoz’u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Yolun açık olsun.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.