Yaşar Elmas: “Sarıyer’e 1 yıl ücretsiz hocalık yapabilirim”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tecrübeli spor adamı Uskumruköy Spor Kulübü Başkanı Yaşar Elmas, Sarıyer Spor Kulübü’ne vefalı bir çağrıda bulundu. Elmas, “Sarıyer’e 1 yıl boyunca ücretsiz hocalık yapabilirim” dedi.

Sarıyer’in tanınan ve sevilen simalarından Uskumruköy Spor Kulübü Başkanı Yaşar Elmas, güzel bir vefa örneği gösterdi. Spor hayatına Sarıyer’de başlayan, bugüne kadar aralarında Beşiktaş gibi çok sayıda ünlü kulüpte profesyonel olarak top koşturan Elmas, Sarıyer’in yaşadığı sıkıntılara kayıtsız kalmadı.

“SARIYER’E VEFA BORCUMUZ VAR”

Sarıyer Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu‘ya konuşan Yaşar Elmas, “Sarıyer’imizin yaşadığı sıkıntıları görüyoruz, hepimiz çok üzülüyoruz. Sarıyer Anadolu’da çok tanınan, şanlı maziye sahip bir kulüp. Benim de spor hayatımın başlangıç takımı. Sarıyer’e vefa borcumuz var. Bu nedenle bana görev verilirse 1 yıl boyunca kulüpte hiçbir ücret ve bedel beklemeden seve seve hocalık yapmaya hazırım” dedi.

İBRAHİM BALCI, YAŞAR ELMAS’I BÖYLE YAZMIŞTI

SPORCU YETİŞTİRMEK İÇİN KENDİNİ KÖYE HAPSEDEN BİR TEKNİK DİREKTÖR YAŞAR ELMAS…
“Yaşar Elmas bir spor savaşçısıdır. Kendini sporcu yetiştirmeye adamış, devam edip duruyor. Sarıyer altyapısından yetişti. Amatör olarak profesyonel takım kadrosunda başarı ile yer aldı, oynadı ve gelişti. Beşiktaş’a transfer oldu. buradan Rize’ye ve sonunda Sarıyer’de noktaladı futbol yaşamını (bir iki takımda daha oynamış olabilir), Ümit Milli takım forması ile ülkesini temsil etti. Sarıyerliler Erdem-Yaşar ikilisini kolay kolay unutamaz. O kadar başarılı oldular ki arka arkaya I. Türkiyle Ligine transfer ettiler. Yaşar futbolu noktaladıktan sonra antrenör kurslarını tamamladı. Sarıyer altyapısında ve profesyonel takımda çalıştı.  Teknik direktör olarak profesyonel takımın sorumluluğunu aldı. Ancak amacı bir altyapı oluşturmak ve yepyeni bir ekiple meydana çıkmaktı. Karar verdi ve Uskumruköy’de faaliyete geçti. Em. Korg. Salih Acarel ve Muhtar Halil Özkaya’nın da yardımı ile tesis çalışmasına  girildi. Kulübün kuruluşunda Salih Ac arel Paşa  Onursal Başkan, Halil Özkaya Başkan, Celal Mete, Sedat Özsoy ve Mert Bayır’da yönetici olarak görev aldılar. Müthiş bir kombine çalışmakla kısa sürede istedikleri tesisleri inşa ettiler. Futbol sahası, soyunma odaları, lokal, yönetim odası, basketbol, voleybol sahası ve tenis kortu. Tam anlamıyla bir spor şehri yarattılar. Gençler hiç kimse ayırt edilmeksizin tesislerden yararlanmaya başlandı. Teknik direktör Yaşar Elmas ve Spor Akademisi mezunu, Lisanslı iki oğlu  Mert ve Taha da teknik eleman ve öğretici olarak görev yaptılar. Uskumruköy alt yapı takımları, yaş grupları lig maçlarına katıldı, başarılı sonuçlan aldı ve her yıl bir kaç futbolcu başka kulüplere transfer etti. Örneğin Sarıyer’de sekiz futbolcusu var, biri Emirhan profesyonel takım kadrosunda, bir kaçı Kasımpaşa alt yapısında, dört beş kişi de BJK altyapısında var. Adeta Spor kulübü değil futbolcu fabrikası gibi görev yapıyorlar. Ama Yaşar’ Hocanın söylediği, “ilk tercihimiz ve ilk görevimiz “Sarıyer’imize futbolcu yetiştirmektir”… Ayrıca kulübün sosyal çalışması da var. Fakir olup Üniversite sınavlarına hazırlananlara ücretsiz dersler veriliyor. Zaman zaman değişik etkinliklerle hizmete devam ediyorlar. Türk Sporuna hizmette yarış devam etmeli ve akıllı, başarılı ve sağlıklı sporcular yetiştirilmelidir. Bravo Yaşar hoca, bravo çocuklar, böyle devam edin. Türk sporu idealist insanların sırtında yücelecektir.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. Sarıyer kulübü bu fırsatı kaçırmayın
    Yaşar Elmas Sarıyer için fırsattır

    Cevapla
  2. Yaşar hocamızı Sarıyer’de herkes sever sayar, kulüp için de çok isabetli olur. Yaşar hocadan da bu beklenir, umarım teklif değerlendirilir, Sarıyer eski günlerine döner.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.