Sarıyer’de TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk ve ortaöğretim kurumlarında bilimsel çalışmaların teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK’ın desteklediği 4006 Bilim Fuarları, bu kez İstanbul Ticaret Odası Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu’nda gerçekleşti.

TÜBİTAK Bilim Fuarı temel ve ortaöğretimde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak düzenlenen fuar bu kez İTO Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu‘nda gerçekleştirildi. 5-12. sınıf öğrencileri belirledikleri konular ve bu konularla ilgili araştırmalarının sonuçlarını sergilediler. Bilim fuarında öğrencilerin hazırlamış olduğu projelerde fen bilimleri, sanat, tarih, coğrafya, yazılım, yapay zeka konu edinildi. Proje 55 öğrenci, 5 proje sorumlusu öğretmen ve 1 proje koordinatörü tarafından hayata geçirildi.

Programa Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, İTO Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Şaban Acar, Müdür Yardımcıları Mustafa Sevim ve Gürkan Yerli, TÜBİTAK Proje Koordinatörü Serdal Macit, Okul Aile Birliği Başkanı Hanife Ayar, proje sorumlusu öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

“Öğrencilerin projeleri beni heyecanlandırıyor”

Açılış kurdelesini keserken konuşan Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcanlar, “Öğrencilerin yapmış olduğu projeler beni heyecanlandırıyor. Bir an önce sunumlarını dinlemek için sabırsızlanıyorum.” diyerek duygularını ifade etti. Konuşmasına devam eden Özcanlar, “Emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. En önemlisi çocukları için onlardan daha çok emek ve zaman ayıran velilere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Çocuklarımızı başarılarından dolayı takdir ediyoruz”

İTO Yeniköy Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Şaban Acar, “Bilim Fuarı’nda çocuklarımızın yıl içinde gerçekleştirmiş oldukları projeleri TÜBİTAK desteğiyle sergileniyor. Bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi amacıyla gerçekleştirilen fuardır. Çocuklarımızı başarıları için takdir ediyoruz.” dedi.

“Çocuklar Bilim Fuarı ile büyüme ve gelişme gösteriyor”

TÜBİTAK Proje Koordinatörü Serdal Macit, “TÜBİTAK Bilim Fuarı’nın amacı çocukların bilimsel süreci kullanarak her hangi bir problemin çözümüne yönelik amaç, yöntem ve sonuç belirlemektir. Bu fuarların en güzel yanları ise çocukların projelerini sunmaları ve ekip halinde çalışmalarıdır. Çocuklar bu bilim fuarları ile büyüme ve gelişme gösteriyorlar. Çocuklarımız günlerce emek verip çalıştılar ve ortaya birbirinden farklı ürün koydular. Fuara 55 öğrenci, 5 proje sorumlusu öğretmen ve ben proje koordinatörü olarak görev aldık. Herkesi tebrik ediyorum.” dedi.

Bilim Fuarı sayesinde geleceğin ışığı oldular

Öğrenciler gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların önemini uygulayarak öğrendi. Öğrenciler, yarışma baskısının olmadığı, verimin ve  ekip ruhunun ortaya çıkardığı projeler sayesinde vizyonlarının genişlediğini böylelikle bilime teşviklerinin arttığını dile getirdi. Öğrencilerle birlikte hazırlanan veliler ve proje sorumlusu öğretmenler ise çıkan projeler karşısında mutluluklarını ifade ettiler. Geleceğe umut olan öğrenciler, başarılarıyla velilerini ve öğretmenlerini gururlandırdı.

Okul Aile Birliği Başkanı Hanife Ayar, “TÜBİTAK desteğiyle ile çocuklarımız bilimsel çalışmalarda bulundu. Pandemi sürecinde çocuklarımız çok zor zamanlar geçirdi. Böyle fuarlar ile kişisel gelişimleri devam ediyor ve özgüvenleri yenileniyor. Öğrenciler araştırmaya yönelik çok güzel çalışmalar gerçekleştirdi. Hepsini takdir ediyoruz.” diye konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.