Tanıtım yazısı nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tanıtım yazısı, bilindiği üzere seo stratejisinde olmazsa olmaz bir öneme sahiptir.

Oluşturmuş olduğunuz tanıtım yazısına, web sitenize yönlendiren linkler konumlandırarak, hedeflemiş olduğunuz web sitesinin trafiğini büyük ölçüde arttırabilirsiniz.

Bu sayede arama motorlarında üst sıralarda yer edinme olasılığınız yükselmiş olacaktır.

TANITIM YAZISI NASIL OLMALIDIR?

Oluşturulan tanıtım yazısının kesinlikle özgün olması gerekmektedir.

Google, web sitelerini üst sıralara çıkarmadan önce, o sitenin başka sitelerde tanıtım yazılarında yönlendirilmesi yapılırken, içeriğin ne kadar özgün ve farklı olduğuna büyük önem verir. Bundan dolayı tanıtım yazısı oluşturulurken, en dikkat edilmesi gereken hususlardan bir tanesi, yazılan tanıtım yazısının özgün içeriğe sahip olmasıdır.

TANITIM YAZISI OLUŞTURULURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tanıtım yazısı içerisine ekleyeceğiniz backlink‘lerin, yazınızın ana temasına uygun ve birbiriyle alakadar olması gerekmektedir.

Bu sayede, tanıtım yazınızın kalitesi ve kalitesinin artmasıyla beraber, okuyucunun dikkatini çekmesiyle, linklere tıklanma oranı bir hayli artacaktır.

Bu da web sitenize tıklanma oranını arttırarak, organik bir trafiğe neden olacaktır.

Farklı sitelerin içerisinden linklere tıklanarak, sizin sitenize ulaşılma oranının artmasıyla da bu durum arama motorlarının dikkatini çekerek, sizi en üst sıralara çıkarmasına olanak sağlayacaktır.

Böylelikle de temel hedefiniz olan seo backlink stratejinizi başarıyla gerçekleştirmiş olacaksınız.

TANITIM YAZISINDA BAŞLIK SEÇİMİ

Tanıtım yazınıza başlık belirlerken, tıpkı içerisine eklediğiniz link bağlantılı etiketlerin, konu içeriğiyle alakalı olması gerekliliği gibi, belirleyeceğiniz başlığın da, tanıtım yazısı içeriğiyle uyumlu olması gerekmektedir.

Başlığınızın tanıtım yazısındaki içerikle alakadar olması sayesinde, arama motorlarında seçtiğiniz başlığa benzer bir cümlenin aratılması zarfında, web sitenizin üst sıralarda yer alması ihtimali ciddi anlamda artacaktır.

Bu sebeplerden dolayı başlığınızın seçimini, tanıtım yazısındaki içerikle ne oranda örtüştüğüne göre belirlemeniz, seo çalışmanızı olumlu yada olumsuz yönde etkileyecektir.

TANITIM YAZISI OLUŞTURACAKLARA TAVSİYELER

Makalenizi yazarken en çok dikkat etmeniz gereken şeylerden biri de hitap şeklinizdir.

Örnek olarak:

Nasıl ki yüz yüze konuştuğunuz biriyle ciddi ve hedef odaklı bir iletişim kuruyorsanız, makalenizde de bu yönde bir iletişim tutumunu sergilemelisiniz.

NE TÜR SİTELERDE TANITIM YAZISI YAZISI YAYINLANMALI?

Okuyucu kiltesinin yüksek olduğu bir haber sitesinde yazınızı yayınlamanız, kendi web sitenize yönlendirme yapan etiketlerin, daha çok etkileşim almasına, dolayısıyla da yapılan seo backlink çalışmasının, daha başarılı sonuçlanmasına neden olacaktır.

Bunu tıpkı bir siteye reklam vermek gibi düşünebilirsiniz. Reklam verdiğiniz sitenin tanınırlığı ve kitlesi ne kadar büyükse, reklamınızın da başarısı o yönde artacaktır.

Bütün bu dikkat edilmesi gereken detaylara ne derece uyulup uyulmadığı, tanıtım yazınızı oluşturtacağınız ajansın profesyonelliğine ve çalışma titizliğine göre değişiklik göstermektedir.

Seçeneğiniz ajansın ne derecede kaliteli içerikler üretip üretmediği ve ne derecede profesyonellikle çalışıp çalışmadığı, backlink fiyatları ile doğrudan bağlantılıdır.

Özellikle de tanıtım yazınızı hazırlatacağınız ajansın, hizmet kalitesi ve profesyonelliği, seo çalışmanızı çok ciddi oranda etkileyen bir faktördür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.