Hasan Refet Üstün son yolcuğuna uğurlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tarabya Mahallesi’nin efsane muhtarı Hasan Refet Üstün, Tarabya Merkez Camii’nde gerçekleştirilen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Yaklaşık 65 yılı geride bırakarak Tarabya Mahallesi’nde üst üste en uzun dönem muhtarlık görevini sürdüren ve Türkiye’nin en çok tanınan muhtarı Üstün’ün kaybı mahallesini yasa boğdu.

Cumartesi günü yaşamını yitiren Tarabya Mahallesi’nin sevilen muhtarı Hasan Refet Üstün, sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Tarabya’da muhtarlık görevinde 65 yılı geride bırakmış, Türkiye’nin efsane isimlerinden biri olan Üstün’ün cenazesine çok sayıda isim katıldı. Tarabya Merkez Camii’ndeki cenazeye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere çok sayıda isim çelenk gönderdi. Tarabya Merkez Camii’ndeki cenazeye katılan isimler arasında ise Sarıyer Belediye Başkanı ve Bağımsız Sarıyer Belediye Başkan Adayı Şükrü Genç, CHP Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mustafa Oktay Aksu, İYİ Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı İbrahim Temur ve meclis üyeleri, Prof. Dr. Osman Devrim Elvan, Sarıyer Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Bekir Batu ile ekibi, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Kubat ve ilçe yönetimi, AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Yaman, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Delibalta, Sarıyer siyasetinin tanınan isimlerinden Erol Aydın, Cengiz Alp, muhtarlar ve çok sayıda isim katıldı.

TÜRKİYE’NİN EN ÇOK TANINAN MUHTARIYDI

Hasan Refet Üstün’ün ismi yaşadığı ve görevini sürdürdüğü mahallesiyle adeta özdeşleşmişti. 94 yaşındaki Üstün, bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ardından sağlığına kavuşarak sevenlerini sevindirmişti. Görevindeki başarısıyla da öne çıkan isimlerden Türkiye’nin en eski efsane muhtarı Hasan Refet Üstün, son dönemde yaşadığı rahatsızlıkları sebebiyle görevini azası Mehmet Kadir Reisoğlu’na bırakmıştı.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Tarabya’nın efsane muhtarı Hasan Refet Üstün, Tarabya Merkez Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Kilyos Ağlamış Dede Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Sarıyer Gazetesi olarak merhum Hasan Refet Üstün’e Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

HABER / FOTOĞRAF: RUKİYE AY / GİZEM DOĞAN / AYŞENUR EKİCİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 26 Şubat 2024, 19:24

    ALLAH rahmet eylesin.
    Oktay aksu rahmetliyi nereden tanıyorsun? Neden tanımadığın birinin cenazesine gitme gereği duydun ?
    Şükrü GENÇ in bağımsız adalık müracaatı iptal ettirmek için neden yüksel seçim kuruluna şikayet ettiniz,
    Şükrü GENÇ kazanacak diye korktunuz mu ?
    Onun için sandıkta yenemeyeceğini anlayınca ?
    masa başında işini bitirelim mi dediniz ?
    Bu mu ?
    Tuhaf bir acizlik örneği, sözde sosyal demokratsınız.
    Hangi imam hatip okulundan mezun oldunuz ?
    Vay beee
    Geldiğin gibi gideceksin diyecemde, geldiğin yer kartal orasıda kapalı sana.
    Neyse egeye gider ZEYBEK oynarsın.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.