İstanbul’da erguvan zamanı geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul Boğazı’nı süsleyen baharın müjdesi mor salkım erguvanlar eşsiz görüntüler oluşturdu. Yemyeşil ağaçların içinde renkleri ile görenleri kendilerine hayran bırakan erguvan ağaçları havadan görüntülendi.

Erguvanların İstanbul Boğazı’nda oluşturduğu muhteşem manzara havadan görüntülendi. İstanbul Boğazı’nın iki yakasında yetişen mor salkımlı erguvanlar, baharın gelmesiyle şehre ayrı bir renk katıyor. Anavatanı Güney Avrupa ve Batı Asya olarak bilinen erguvan ağaçları, Türkiye’de Ege ve Marmara bölgelerinde yoğun olarak görülüyor. Vatandaşlar, Boğaz şeridi boyunca ilkbahar aylarında açan erguvanları seyredebilmek için sahil şeridini ziyaret ediyor.

Rumelihisarı ve Emirgan Parkı’nda görülüyor

Erguvanlar özellikle korularda daha sık görünüyor. Osmanlı kültüründe de çok önemli yeri olan erguvan adına 14-19. yüzyıllar arasında şenlikler düzenlendiği, “erguvan cemiyeti”, “erguvan faslı”, “erguvan bayramı gibi isimlerle de anıldığı biliniyor. Erguvanlar en çok Fenerbahçe Parkı, Gülhane Parkı, Büyük ve Küçük Çamlıca, Kuzguncuk Fethi Ahmet Paşa Korusu, Anadolu Hisarı, Kanlıca Mihrabad Korusu, Beşiktaş Abbasağa Parkı, Yıldız Parkı, Beykoz Korusu, Rumelihisarı ve Emirgan parkında görülüyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.