Öğrencilerimizi hayal ettikleri üniversiteye hazırlıyoruz

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Gezer; “Butik okul olmanın birçok anlamda avantajı olduğu gibi pandemi sürecinde de avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Öğretmenlerimizin aralıksız özverili çalışmalarıyla öğrencilerimizi hedeflerine ve hayal ettikleri üniversiteye hazırlıyoruz” dedi.

Bize Elips Akademi Eğitim Kurumları’ndan kısaca bahseder misiniz?

Elips Akademi Eğitim Kurumları olarak uzman kadromuzla 2015 yılında eğitimde bireysel öğrenme ihtiyaçlarını ve farklı eğitim tekniklerini dikkate alan koçluk tabanlı modelimizle yola çıktık. Tecrübeli öğretmenlerimiz ve eğitim koçlarımız ile öğrenci profillerini analiz ediyor, öğrencilerin eksiklerini detaylı bir şekilde belirliyor, en uygun ve etkin öğrenme temelli programları öğrencilerimizle birlikte oluşturuyoruz. Beşiktaş’ta bulunan üniversite hazırlık programları ağırlıklı Elips Kolejimiz ve Sarıyer’de bulunan Sınavlara Hazırlık Kursumuzla açıldığımız günden beri dereceler çıkarmanın ve öğrencilerimizi hedefledikleri üniversite ve bölümlere göndermenin gururunu yaşıyoruz.

Butik okul olmanın etkin bir eğitimdeki rolü nedir?

Etkili bir eğitim-öğretim ortamının sağlanabilmesinde şüphesiz sınıf, kurum ve öğrenci sayısı önemlidir. Kurumlarımızın kontenjanı 100 öğrenci olarak belirlenmiş olup 9-12 kişilik sınıflarda eğitim vermekteyiz. Tecrübeli ve alanında uzman öğretmenlerimizle, öğrenci öğretmen etkileşiminin en üst seviyede olduğu ve özellikle kolejimizde “okulhane modeli” dediğimiz sistemle öğrencilerimizi hedeflerine ve hayal ettikleri üniversiteye hazırlıyoruz. Elips Akademi Eğitim Kurumları olarak her zaman bireysel farklılıkların ve kişiye özel eğitim modellerinin üzerinde durmaktayız. Bu sayede öğrencilerimizi kişisel ve akademik anlamda çok iyi tanıyor ve eksiklerini gidermekle ilgili etkili planlar ve programlar yapabiliyoruz.

Koçluk sisteminin faydaları nedir?

Öğrencilerimiz 9-12 kişilik sınıflarda eğitim görüyor, fakat bunun yanında destek olarak ihtiyaç duydukları konular da oluyor. Profesyonel Bireysel Eğitim Koçluğu öğrencilerimizin hem kariyer hem de eğitim konusunda yönlendirdiğimiz, öğrencilerimizin bu süreçte yaşadığı her türlü zorlukla başa çıkabilmesi için profesyonel destek ve danışmanlık hizmetidir. Öğrencilerin hedeflerini gerçekleştirmeleri için gerekli imkânı ve motivasyonu sağlıyor, eksiklerini en hızlı şekilde kapatarak onları geleceğe hazırlıyoruz. Elips Koleji koçluk tabanlı ve kişiselleştirilmiş bir eğitim modeli üzerine yoğunlaşmıştır. Her öğrenci birbirinden farklıdır. Bu yüzden bizler bu farklılıkları dikkate alarak her öğrenci için YKS maratonundaki zorlu süreci planlamaktayız. Eğitim koçlarımız öncelikle Elips Koleji Check- UP sistemi ile öğrencilerimizin tüm branşlardan eksikliklerini konu merkezli ve çözemediği soru tiplerini dikkate alarak analiz eder. Tespit edilen eksikliklerin giderilmesi ile ilgili planlamalar yapılır ve kişiye özel soru bankası oluşturulur.

Ödev takip sisteminizden bahseder misiniz?

Ödev takip sistemi, koçluk yapan öğretmenlerimizin takibini yaptığı, öğrencinin verilen ödevi akademik ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak şekilde eksiksiz tamamlaması için belirlediğimiz metotların uygulandığı bir sistemdir. Bu sistem sayesinde ödev, öğrenci için zorunlu bir yük olmaktan çıkıp gelişimine katkı sağlayacak bir çalışma olarak öğrencinin ihtiyaç olarak hissettiği bir görev haline geliyor. Elips Akademi ödev takip uygulaması ile öğrencilerin seviyesine uygun kaynaklardan merdiven sistemi olarak adlandırdığımız kolaydan zora sıralanan doğru kaynaklar ile ödevlendirme yapılır. Ayrıca etütler ve birebir dersler ile konuların tekrar edilmesi sağlanır.

Kendinizi başarılı olarak tanımlar mısınız?

2015 yılında Özel Ders ve Koçluk Merkezi ismiyle 4 öğrenci ile yola çıktığımız eğitim-öğretim faaliyetlerine Etiler ve Sarıyer olmak üzere iki şube olarak devam ediyoruz. Şube sayımızın artmasının, öğrenci ve velilerimizin güvenlerini boşa çıkarmamanın eseri olduğunu ve doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz. Özel Ders Merkezinden, dereceler çıkaran Sınavlara Hazırlık Kurslarına ve Türkiye’nin okulhane modeli ile yola çıkmış ilk üniversite hazırlık koleji olan Elips Koleji’nin yanı sıra Elips Akademi Yayınları olarak bu başarımızı yayın alanında da göstermiş olduk. Eğitim hayatına başladığımız ilk yıldan itibaren öğrencilerimizin istekleri ve mutlulukları doğrultusunda yönlendirmeler yaparak tüm öğrencilerimizi nitelikli üniversitelere yerleştirmenin gururunu yaşıyoruz.

Pandemi sürecinde öğrencilerinize nasıl bir program uyguladınız?

Pandemi süreci herkes gibi elbette ki bizi de zorladı fakat bu süreci başarılı bir şekilde yürüttüğümüzü düşünüyoruz. Öğrencilerimizin verimliliğini artırmak adına verim alabileceğimiz ölçüde ders verdik. Koçluk görüşmelerini sürekli olarak gerçekleştirerek öğrencilerimizin pandemi sürecinde okuldan ve derslerden kopmamasını sağladık. Gerekli görülen durumlarda gece saatlerinde dersler vererek öğrencilerimizin eksiklerini tamamladık. Online eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutmayacağını bilerek sürekli konu tekrarları, akşam soru çözümleri, hafta sonu online deneme sınavları yaptık. Yaptığımız deneme sınavlarının online soru çözümlerini düzenli olarak gerçekleştirdik. Grup derslerinde anlamadıkları konular olan ve eksiklerini kapatmak isteyen öğrencilere online birebir dersler verdik. Süreç her ne kadar bizi zorlamış olsa da bu sürecin altından başarıyla kalktığımızı söyleyebiliriz. Bulunduğumuz dönemde de Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu önlemlerin tamamına özenle dikkat ettik. Sosyal mesafe kuralı, hijyen kuralı, düzenli ateş ölçümü vs. herkesin uyması gerektiği kurallara biz Elips Akademi Eğitim Kurumları olarak çok özen gösterdik ve de dikkat etmeye devam ediyoruz.

Online eğitimi etkili buluyor musunuz? Eğitim sürecinde bundan sonra online eğitimin yeri nedir?

Biz eğitimciler yüz yüze ve sınıf ortamında verilen eğitimin yerini online eğitimin tuttuğunu düşünmüyoruz. Ancak bütün dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını sebebiyle online eğitimden başka bir seçeneğimizin olmadığının bilincinde olup yapabileceğimizin en iyisini yapmayı hedefledik ve bu doğrultuda çalıştık. Bu noktada ciddi bir özveri ile çalışan değerli Elips Akademi öğretmenlerine de buradan teşekkür etmek isterim. Online eğitimin de etkili olabilmesi için tüm yöntemlerimizi belirledik, büyük çaba sarf ettik ve bu noktada online eğitimi verilebilecek en iyi şekilde gerçekleştirdik. Online eğitimin pandemi sürecinde bize kattığı tecrübeleri göz önünde bulundurarak ve dünya üzerinde birçok kurumun online eğitimi halihazırda kullandığını göz önünde bulundurursak online eğitimin hayatımızdaki yeri ve öneminin artacağı kanaatindeyiz.

Butik okul olmanızın pandemi sürecinde avantajları nelerdir?

Butik okul olmanın birçok anlamda avantajı olduğu gibi bu noktada da avantajlı olduğunu düşünüyoruz. Sınırlı sayıda öğrencinin olması demek daha verimli bir eğitim süreci anlamına geldiği gibi aynı zamanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın takibi açısından da birçok avantajları vardır.

Öğrenci ve öğretmenlerinizin yeni eğitim-öğretim döneminde ne gibi zorlukları olacaktır?

Açıkçası yaşamış olduğumuz tecrübeleri de göz önünde bulundurarak öğrenci ve öğretmenlerimizin aşılamayacak bir zorluk yaşayabileceklerini düşünmüyoruz. Pandeminin yarattığı psikolojik gerginlik dışında bizlerin de öğrencilerimizin de zorluk çekmeyeceğine inanıyoruz. Online eğitimde başlangıçta öğrenciyi motive etme anlamında zorluk çeksek de sonradan güzel bir çizgi yakalayıp ilerlediğimizi düşünüyoruz. En nihayetinde bulaşıcı riski olan Covid-19 salgını ile uzun bir mücadeleden çıkılmış olacak. Bu sebepten psikolojik gerginlik kaçınılmaz olacaktır. Ancak pandeminin yaralarını birbirimize destek olarak saracağız.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.