İTÜ ve TÜSEB’den Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İTÜ, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile birlikte düzenlediği çalıştayda sağlık alanında fikirden ürüne dönüşüm sürecini masaya yatırdı. TÜSEB TTO Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı’nda yerlileşme ve ticarileşmenin önemi ile kamu-üniversite-sanayi işbirliğinin gerekliliği güçlü şekilde vurgulandı.

İTÜ, 250. yılında toplumsal katkıya odaklanan işbirlikleri çerçevesinde TÜSEB ile 12 Haziran 2023’te bir çalıştay düzenledi. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu ve TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akadoğan’ın yanı sıra birçok ismin katıldığı TÜSEB TTO Fikirden Ürüne İşbirliği Çalıştayı Hilton Oteli’nde gerçekleştirildi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Koyuncu, çalıştay açılışında yaptığı konuşmada “İstanbul Teknik Üniversitesi, yaptığı etkinliklerle ve farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmalarla bilimin, teknolojik gelişmelerin, topluma katkı sağlayan projelerin öncüsü konumundadır. Biz İTÜ olarak, iki buçuk asırdır ülkemize ve insanlığa faydalı çalışmalar yapma çabası içinde olduk. Bugün de multidisipliner bir anlayışla bunu sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Koyuncu, “Bahsettiğim multidisipliner anlayışın özellikle son yıllarda tıp alanındaki büyük gelişmelerin kapısını açtığını artık hepimiz biliyoruz. Mühendisliğin, birçok konuda olduğu gibi tıp alanına da çok büyük katkıları olduğunu görebiliyoruz. Üniversitemizde de tıpla temas noktaları epeyce fazla olan çok sayıda çalışma yürütülüyor” sözleriyle multidisipliner anlayışın önemine vurgu yaptı ve çalıştayın bu etkileşimi güçlendireceğini belirtti.

YAPAY ZEKADAN GENETİĞE BİRÇOK BAŞLIKTA İŞBİRLİĞİ

İTÜ, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ile yaptığı protokolle yapay zekâ, tıbbi cihaz, aşı, kanser, biyoteknoloji, genetik gibi birçok başlıkta işbirliği yapmak, birlikte Ar-Ge projeleri yürütmek, laboratuvar, teknopark, hastane gibi yapıları kullanmak için protokol imzalamıştı. Protokol bunlarla sınırlı kalmamak üzere geleneksel ve tamamlayıcı tıp, anne ve çocuk sağlığı, ilaç, biyomalzeme, tanı, kök hücre, klinik araştırmalar, sağlık politikaları, kalite ve akreditasyon gibi diğer başlıkları da içeriyordu.

İşbirliği protokolü kapsamında düzenlenen çalıştay sağlık ekosistemi üzerinden önemli bir toplumsal katkı sağladı. İTÜ’lü öğretim üyeleri çalıştayda tıbbi cihaz, tıbbi görüntüleme ve tıbbi ilaç ve malzeme konularında yürüttükleri projeler hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.