Erhan Vergili; “1000’den fazla oyum Şükrü Genç’e kaydırıldı”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediye Başkanlığı seçimi sonrası ilginç gelişmeler yaşanıyor. 377 oy alarak 12 partiyi geride bırakan Bağımsız Sarıyer Belediye Başkan Adayı Erhan Vergili, 1000’den fazla oyunun diğer bağımsız aday Şükrü Genç’e kaydırıldığını söyledi. Vergili; “Rumeli Feneri’ndeki 1232 Nolu sandığa yaptığım itiraz nedeniyle bir oyumun Şükrü Genç’e geçtiğini gördük, Sarıyer genelinde toplam 774 adet sandıkta da benzer şeylerin yaşandığını düşünüyoruz” dedi.

377 oy alarak seçimlerde 12 partiyi geride bırakan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erhan Vergili, 1000’den fazla oyunun birleştirme tutanaklarında Şükrü Genç’e kaydırıldığını söyledi. Vergili konuyla ilgili olarak Sarıyer Gazetesi’ne şu açıklamayı yaptı; “31 Mart’ta yapılan yerel seçimler sonrasında 2 Nisan’da açılan sandıklara Yüksek Seçim Kurulu’nda 1057, 1232, 1360, 2051 No’lu sandıklara itirazda bulunuldu. Seçmen iradesinden gelen talep doğrultusunda şahsımıza verilmiş olan oyların, birleştirme tutanaklarında eksiklik tespit edildiğinden müracaatta bulunmuş olduğumuz sandıklarda Rumeli Feneri 1232 nolu sandığı açılma kararını onaylatıp diğer örnek olarak gösterdiğimiz sandık numaralarının reddine karar verilmiştir. Sarıyer geneli 774 tane sandıkta her sandıktan gelen oy kaydırılmaları üzerine genel itirazı yapmak istediğimizde göstermiş olduğumuz delil belgelerinin yetersiz olarak görüldüğü ve reddine karar verildi. 1232 No’lu sandık kurul tarafından parti yöneticileri gözü önünde sandık açılarak şahsımıza yönelik 3 oy çıktığı tespit edilerek, birleştirme tutanağına 3 olarak belirtilmesi gereken oy 2 olarak yazılarak 1 oyun diğer bağımsız adaya kaydırıldığı tespit edilmiştir.”

HİÇ DEĞİLSE GELECEK SEÇİM ADİL YAPILSIN!

Erhan Vergili; “Her sandıkta şahsımıza ait olan, halkımızın oyu Bağımsız Aday Başkan Şükrü Genç’e tecelli etmiş durumdadır. Gönül ister ki 774 sandığın tamamının açılarak, gerçek adaletin yerini bulmasıdır. Dünyevi zamanda görünmüyor olsa da ahir zamanda olan inanç içerisinde biz bunu görüyoruz.  Bu görev başında bu işi bu duruma getiren sandık görevlilerinin, seçmenimizin iradesindeki oya sahip çıkmasını beklerdik. Bu arkadaşlarımıza önümüzdeki seçimlerde daha adil, namuslu ve ahlaklı görev yapmalarını diliyorum” dedi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 4 Nisan 2024, 15:13

    Erhan beyin yakınlarına sesleniyorum kendisini en yakın zamanda bi kafa doktoruna götürün ona yapacağınız en büyük iyilik bu olacaktır.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.