Toğral İlaçlama ile haşerelere son verin!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

20 yılı aşkın süredir sektördeki tecrübesi ve profesyonel ekibiyle öne çıkan Toğral İlaçlama’nın kurucusu Zerrin Toğral, Sarıyer Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Ev, iş yeri ve tüm yaşam alanlarındaki zararlılarla nasıl mücadele ettiklerinin tüm detaylarını anlatan Toğral; “Toğral Ltd. Şti’nin ana faaliyet dalı haşere ve kemirgen mücadelesidir. Peyzaj faaliyet alanı içindedir. 20 yılı aşkın tecrübe ve buna paralel bakış açısı ile endüstriyel tesisler ve bireysel müşterilere haşere ilaçlama ve kemirgen mücadelesi başta olmak üzere; akrep, pire, kene, güve, karınca vb. tüm zararlılar için haşere mücadelesi hizmeti Toğral İlaçlama Ltd. Şti. şapkası altında sunuyoruz” dedi.

Sizi Toğral İlaçlama’nın kurucusu olarak kısaca tanıyabilir miyiz?

Ben Zerrin Toğral. Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. 20 yılı aşkın bir süredir haşere mücadelesi sektöründeyim. Kurumsal ve bireysel birçok müşteriye hizmet veren ekipleri yönettim. Daha sonra uzun yıllara dayanan tecrübem ve bilgilerim ışığında Toğral Haşere Kontrol Ltd. Şti’yi kurdum. Birebir sahada olmak, haşere sorununun kaynağını bulmak ve çözüm üretmek, bunu ekibe yansıtmak işimin en severek yaptığım tarafı. Haşere mücadelesinde en önemli faktörün haşereleri iyi tanımaktan, müşteriyi doğru anlamaktan geçtiğine inanıyorum. Toğral İlaçlama’nın profesyonel bakış açısını da iş akışını da bu prensip üzerine kurarak sürekli geliştirme gayretinde ilerliyoruz.

Haşere kontrolü açısından ‘evcil hayvan düşünceniz’ nedir?

Evlerimizdeki veya bahçelerimizdeki evcil hayvanların parazitlere uygun bir doğası vardır. Örneğin kedilerde pireler yumurtalarını deri altına bırakır ve bu yumurtalardan 40 gün içinde pireler çıkar. En önemlisi de kediler veya köpekler hareket ettikleri – dinlendikleri – beslendikleri – uyudukları yere üstlerindeki pireyi veya yumurtalarını taşırlar. Bizler de oralardan evlerimize, işyerlerimize, araçlarımıza taşırız. Apartman kapısı önünde beslediğimiz bir kediden paçalarımıza bulaşan pireleri evimize kolayca taşırız veya aracımızı park ettiğimiz bir alan pireler için kaynak olabilir. Keneler için de aynı durum geçerlidir. Kene ve pireler kan emdikleri için de hastalık etmenini de yayarlar. Bu nedenle ev veya bahçenizde yaşayan evcil hayvanların veteriner kontrolü şarttır. Kulübelerinin veya yattıkları yerlerin özelikle çalılık alanların, yuvalarının ilaçlanması ve arındırılması önemlidir. Ev içleri için de aynı özen gereklidir. Özelikle tekstil ve halı olan alanlar pirelerin üremesine olanak tanır. Zıplayarak hareket ettikleri için de her yere kıyı köşeye kolayca geçerler.

Sitede veya sokakta gezen başıboş hayvanlarında üzerlerinde pire veya kene gibi asalakları taşıdığı unutulmamalıdır. Örneğin duvarınızın dibinde yatan bir sokak köpeğinden bulaşacak keneler -ki keneler duvara tırmanabilir- ya da kuşların ağaçlara taşıyacağı keneler için bu riskli alanlarda yuvalanmayı engellemek adına ilaçlama yapılmalıdır. Bu zararlılar için özellikle havaların ısınmaya başladığı yaz dönemi yaz sonuna kadar mutlaka yeşil alan zeminler ilaçlamaya dahil edilmelidir. Toğral İlaçlama olarak size bulunduğunuz alana ve yapıya uygun en doğru bilgilendirme ve ilaçlama yapılacaktır.

Bir diğer konu da; evcil hayvan mamalarının saklanması veya beslenme için mama ve su kaplarının durdukları alanlardır. Mamalar kokuları ve sert yapıları nedeni ile özellikle fareler için çekicidir. Aynı zamanda diğer böcekler için de birer besin kaynağıdır. Dişlerini törpülemek isteyen fareler için bu malzemeleri depoladığınız alanlara dikkat etmelisiniz veya kulübelerine konan yemleri sıklıkla kontrol etmelisiniz.

Semtlere göre haşereler değişiklik gösteriyor mu? Örneğin Sarıyer’de şu haşereler fazla Kadıköy’de şu haşereler gibi bir şey söylemek mümkün mü?

Evet, coğrafi dokuya, iklime, yapılaşmaya, neme, altyapıya bağlı olarak haşere grup ve sınıfları farklılık gösterir. Müşteriden gelen “evimde, bahçemde böcek var” bilgisi bizim için çözüm aşamasında hemen alt katmanlara ayrılır. Arayan müşterinin oturduğu semt – apartmanın kaçıncı katında oturduğu, yapının müstakil bina olup olmadığı, site ise böcek ilaçlama yapılıp yapılmadığı, evcil hayvan besleyip beslemediği, varsa çocuklarının yaşları, tanımladığı böceği ne kadar zamandır gördüğü, bunun için daha önce bir ilaçlama yapılıp yapılmadığı gibi birçok soru ile bilgi paylaşımı yaparız. Bu bilgi paylaşımını adeta bir navigasyon gibi bir bölge ve böcek türüne odaklanmak için yaparız. Bu sırada konuştuğumuz böcek türü; o böcek grubunun sınıfı, bölgenin epidemik yapısı, coğrafi özellikleri, dere yatağı veya ormanlık alana yakınlığı gibi alt bilgilerle zihnimizde örtüşür. Yani Sarıyer bölgesinden bizi arayan müstakil bir ev sakini ile akrep sorunu için konuşurken ısınmak için odun yakıp yakmadığını sorarız. İstinat duvarlarında veya bahçe zeminin taş olup olmadığını öğrenmek isteriz. Yakınında harabe bir bina var mı gözlemleriz, ormanlık dokuya bakarız. Çünkü akrebin özellikle mevsim dönümlerinde yağmurdan bozulan yuvalardan sonra iç alanlara doğru geçtiğini, bu geçişi de kademeli olarak yaptığını biliriz. Burada böceği tanımak kadar çevresel koşulları bilmek te önemlidir.

Haşere türleri bölgesel farklılık göstermenin yanında bulundukları alana göre de önem ihtiva ederler. Örneğin karıncanın bahçede olması normaldir ve orada avcıdır keneleri yer; ancak aynı karınca bir tatlı işletmesinde veya evin mutfağında ise zararlıdır ve iç alanlarda üremesinin yerleşmesinin engellenmesi gerekir.

İlaçlama firmasının işi; insan sağlığı ve gıdaları olumsuz etkileyen, bulaşıcı hastalık etmenini canlılara ve gıdalara taşıyan – bulaştıran ve ruh sağlığını olumsuz etkileyen böcek-fare- akrep-pire-sinek gibi zararlılarla mücadele etmektir. Hedef dışı zararlıyı yok etmemek ve bunun için de hedefte hangi böcek var iyi bilmek gerekir.

Böcekler ve haşereler için genellemeler yapsak da aslında onlar dünya var olduğundan beri her yerdeler. Çünkü dirençliler, çünkü kısa sürede ergen hale geçer ve ürerler. Bu gerçekten şaşırtıcı seviyededir sakın bunu hafife almayın. Örneğin mutfağımızdaki “dişi bir Alman hamam böceği bir yıl içinde 300.000’in üzerinde genç hamam böceği doğurabilir.” “bir çift fare yılda 2000 adedi geçer.” Bunun yanı sıra iyi saklanıyorlar, algıları yüksektir bu sayede yuva bulma, yerleşme konusunda ustalardır. En ufak gıda  – su kokusunu alır ve hemencecik yerleşmeye başlarlar. Evet, bölgesel, iklimsel farklılık gösterirler ancak her yerde her türün farklı gruplarına rastlamak mümkündür. Nakliye, taşınmalar, tadilatlar, malzeme ve insan hareketliliği böceklerin de bir yerden başka yerlere geçmesine olanak tanır.

Şimdiye kadar yaptığınız en zorlu haşere kontrol işi neydi ve bununla nasıl başa çıktınız? Hangi tedaviyi kullanacağınıza ya da metodu uygulamayacağınıza nasıl karar veriyorsunuz?

Tüm haşere ilaçlamaları zorludur. Sevimsizdirler ve herkes hemen çözülmesini ister. İşyerinizde imaj ve müşteri kaybına neden olurken, diğer taraftan evinizi sevdiklerinizle yaşadığınız alanı onlarla paylaşmak istemezsiniz, psikolojinizi bozarlar. Haşere mücadelesinde temel prensip; böcek oluşmadan engelleyici ve koruyucu tedbirlerin alınması üzerine kuruludur. Aksi takdirde böcek yuvalanması oluştuktan sonra yapılacak her şey daha zahmetli ve sinir bozucudur. Süreç daha uzundur. Böcekler geldikleri gibi gitmezler. Hızla ürer çokça yayılırlar. Dişi bir Alman hamam böceği bir yıl içinde 300.000’in üzerinde genç hamam böceği doğurabilir veya 1 çift fare 1 yılda 2000 adede ulaşabilir demiştik bunu tekrar hatırlarsak konunun ciddiyeti netleşir. Bizi en çok zorlayan istilanın yükseldiği bir ev veya iş yerinde sorunun hemen çözülmesinin istenmesidir. Çünkü biz onların öylece gizli gizli gelip yerleştikleri yerden hemencecik yok olup gitmeyeceklerini çok iyi biliriz. Müşterimizden de bazen sabır bekleriz.

Temelde en başta hedef zararlıyı tanıyan yani hangi böcek ile mücadele ettiğini bilen, kritik noktaları tespit etmiş olan ve bu noktalara doğru kimyasalı doğru dozda uygulamayı başaran ilaçlama firmasının çözemeyeceği bir haşere sorunu yoktur.  Biz Toğral İlaçlama olarak; mücadelenin ilk adımı olan tür tespitini yaparız, düşmanı tanırsanız sorunu çözersiniz. Böceği tanırsanız, çevre gözlemleriniz ve fiziksel yapı analizlerinizi de yaptıysanız uygulama metodunu doğru olarak seçersiniz.

Burada ev sahibinin yapması gereken böcek gördüğünde ihmal etmeden hemen profesyonel yardım almasıdır. Evdeki temizlik ile haşere ilaçlamasında kullanılan kimyasallarının birbirinden çok farklı mekanizmalar olduğunu asla unutulmamalıdır.  Ben temizim benim evimde böcek – fare olmaz olmaz önemli bir yanılgıdır. Çamaşır suyu dökmek işe yaramayacaktır.

Evler için mevsim dönümlerinde tek seferlik yapılan uygulamalar yapmalarını öneririz. Bu sayede ev içlerine böcek geçse bile yuvalanmasına izin vermeyecektir. Siteler veya endüstriyel işletmeler zaten bu ilaçlamaları düzenli olarak aylık periyodlar ile yaptırmalıdır.

Yine de en zor mücadele hangi haşere için derseniz ilk aklıma tahtakuruları ve pireler gelir. Tahtakuruları evlere – otellere – spor salonlarına son yıllarda daha çok yabancı ziyaretleri ile bulaştı. Ülkemizde çok görülen bir tür değildi. Çoğalmasında tahtakurularının eşyalar, giysiler, valizler ile taşınmasının da büyük önemi var. Tahtakuruları kan emerler. Isırdığı yerler yara haline gelir ve çok kaşıntılıdır. Sabahı bekleyemeden ofisimizi arayan tahtakurusu mağduru sayısı azımsanmayacak kadar çoktur.

Tahtakurusu ve pireler aynı sivrisineklerde olduğu gibi kan emdikleri için bulaşıcı hastalıkları bir yerden bir yere bir kişiden diğerine kolayca taşırlar. Bu nedenle oldukça risklidirler. Yatakların süngeri içine öbeklenen tahtakuruları beslendikten sonra 6 ay gibi ciddi bir sürede orada yeni bir sıcakkanlı ile teması bekleyebilirler. Yani sinsice ürerler. Tahtakurusu – pire gibi kan emen ve hastalık etmenini yayan haşereler için kimyasal seçimi de doz ayarı da uzmanlık gerektirir.

İlaçlama sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?

Böcek ilaçlaması sırasında evde bebek olmaması, evcil hayvan var ise evden uzaklaştırılmış olması, astım ve kalp rahatsızlığı olanların bulunmaması ve ilaçlamaya refakat etmemesi gerekir. Üretim tesisleri veya endüstriyel işletmeler için de tedbirler benzer şekilde olmakta beraber birime uygun farklıklar da gösterir. Toğral İlaçlama bu noktada size rehberlik edecek ve güvenlik tedbirlerini almanızı sağlayacak, kendisi de alacaktır. İlaçlamadan birkaç saat sonra evi kullanabilir. Bunu kendi firmam adına rahatlıkla söylüyorum ki kullanılan kimyasal da,  metot da, uygulamayı yapan teknisyenimiz de güvenilir ve işinin ehlidir.

İlaçlamadan sonra birkaç saat evi kapatıp çıkmak uygundur. Böcek ilaçlaması esnasında püskürtülen ilacın zeminde kuruyana kadar temasın olmamasını  tercih ederiz. İlaçlama öncesi evcil hayvanların mama ve su kapları boşaltılmalı ve mutlaka kaldırılmalıdır. Böcek ilaçlaması sonrasında evde hemen bir temizlik yapılmaması gerektiği için ilaçlamadan önce gerekli ise temizlik yapılmış olmalıdır. Genellikle bunun aksine davranılmakta böcek ilaçlaması yaptırıp temizlik tercih edilmektedir. Ancak bu iyi ve etkili  bir böcek mücadelesi için  doğru olmayacaktır. Zira ilk ilaçlama anında kimyasalla buluşan böcekler ölür ancak yeni yavruların çıkması, yuvadan veya saklandıkları yerlerden çıkıp ilaç ile buluşmaları bir süreçtir. 1 ay yakın süre azalarak böcek görmeye devam etmek normal ve beklenen bir süreçtir.

İlaçlama anında ise ekibimize bir kişi refakat etmeli. Teknisyenimizin uyardığı konuları ve yerleri görmeli, ilaçlama yapılan alanları bilmelidir. İlaçlama sonrası ile eve gelip normal kullanıma devam edilebilir. Sadece ilaçlama yapılan yerlerde ıslak temizlik yapılmamalı ve ilacın kalıcılığı devam ettirilmelidir. Böcek üreme döngüsünü ortadan kaldırmak için ilaçlama sonrası ıslak temizlik yapılmaması konusu oldukça önemlidir. İlaçlama sonrası göreceğiniz tek tük böcek için de endişelenmemenizi tavsiye ederiz. Böcekler evinize nasıl siz fark etmeden yavaş yavaş girdi ve yerleşti ise sürecin de bu şekilde devam etme ihtimali vardır.

Böcek veya haşerelerin bulaşıcı hastalıklar ile bir ilişkisi var mıdır?

Böcek ve fareler birçok hastalık ve bakteri taşırlar. Yaşadıkları yerler kirli alanlar, rögar vb. altyapılardır. Bu nedenle hastalık etmenini yaşam alanlarına taşır ve ortamı kirletirler. Aynı zamanda pire, kene, tahtakurusu gibi kan emerek beslenen türler de kan yolu ile hastalıkları bulaştırır ve yayarlar. Evlerimizde, sevdiklerimizin hijyenik ortamlarını korumak için böceklerle ve farelerle mutlaka bilinçli mücadele gereklidir.

Hamam böcekleri, fareler tüberküloz, salmonelloz, tifo, dizanteri, küf sporları ve solucan parazitleri gibi çeşitli tehlikeli hastalıkları insanlara bulaştırabilir. Hamam böceği dışkıları da egzama ve astıma neden olur. Tarihte veba salgınının da fareler kanalı ile başladığı ve yayıldığı bilinmektedir. Fareler yedikleri gıdanın 100 katını kirletirler. Uzun kuyrukları ve hızlı hareketleri ile üreme hızları buna imkan verir. Omurgasız oldukları için de her yere kolaylıkla geçerler gıda kokusunu kolaylıkla alırlar.

Özellikle son dönemde Covid-19 nedeniyle dezenfeksiyona olan ihtiyaca yönelik çözümler de sunuyor musunuz? Hijyenik bir yaşam alanı için dezenfeksiyon işlemi ne sıklıkla yapılmalıdır?

Dezenfeksiyon yaşamımıza Covid – 19 ile belirgin olarak girse de aslında yoğun insan ve malzeme hareketliliği ve ithalat ve ihracat ile tüm dünya üzerinde ürün ve insan hareketinin hızla devam etmesi, kargo kullanımının yaşamdaki yerinin büyümesi gibi nedenler her türlü bulaşma ve kontaminasyona neden oluyor. Bu bulaşma ve çapraz kirlenme nedeni ile dezenfeksiyon sağlıklı yaşam için gerekli bir koşuldur. Peki, dezenfeksiyon nerelerde ve nasıl olmalı dersek; bireysel veya toplu taşıma araçları, işletmelerin üretim – duş – soyunma odaları, lobby alanları, müşteri giriş çıkışı olan ortamlar, apartman ortak alanları, posta kutuları ziller, evlerimizde hareketliliğin yoğun olduğu taşınma, tadilat gibi dönemler dezenfeksiyonuna ihtiyaç duyulan zamanlardır. Vücut bağışıklık sistemini zarara uğratan virüs ve bakteriler dezenfeksiyon ile ortadan kalktığı için gözle göremediğimiz bu virüsleri dezenfeksiyon uygulaması ile ortamdan sıfırlamış oluruz. Bu nedenle dezenfeksiyon Mers, Sars, kuş gribi, domuz gribi gibi alanlarda yaşamımızda hep varken Covid- 19 ile sarsıcı etkisini ortaya koydu. Global dünyada yoğun insan ve malzeme hareketliliğine bağlı olarak dezenfeksiyon gerekliliğini aslında ortaya net olarak koymuştur.

Toğral İlaçlama’nın hizmetleri nelerdir?

Toğral Ltd. Şti’nin ana faaliyet dalı haşere ve kemirgen mücadelesidir. Peyzaj faaliyet alanı içindedir. 20 yılı aşkın tecrübe ve buna paralel bakış açısı ile endüstriyel tesisler ve bireysel müşterilere haşere ilaçlama ve kemirgen mücadelesi başta olmak üzere; akrep, pire, kene, güve, karınca vb. tüm zararlılar için haşere mücadelesi hizmeti Toğral İlaçlama Ltd. Şti. şapkası altında sunuyoruz. Haşere mücadelesine ihtiyaç duyan veya kalite standartları gereği bu hizmeti alması ve belgelendirmesi gereken birey ve kurumlara haşere mücadelesi konusunda rehberlik ve danışmanlık ederek en doğru bilgiye ulaşmalarını sağlıyoruz. Zararlı mücadelesi entegre bir mücadeledir. Başarı uzmanlık gerekir. Toğral İlaçlama bu aşamada BAYER ve VEBİ gibi ulusal firmalar ile çözüm ortaklığı ile kullandığı kimyasalları ilk planda önemser. TSE- Türk Standartlarına uygun ilaçlama hizmetleri, pest kontrol hizmetimizin tüm aşamalarında HACCP prensiplerine uygun saha hizmetleri sunmayı, uygulama alanında çevresel koşullar ve fiziksel yapıyı değerlendirerek Sağlık Bakanlığı ve WHO onaylı kimyasallar ve saha tecrübesi olan, eğitimli teknik personeli ile ev ve işyeri ilaçlamalarında çözüm ortağı olmayı ve süreçleri takip ederek müşteriyi bilgilendirmeyi tercih ederek haşere sorunlarını çözer.

Ev ilaçlama ya da iş yeri ilaçlanma ihtiyacı duyulduğunda ekiplerinizce verilen hizmette süreç nasıl işliyor?

Evler ve endüstriyel işletmeler iklimsel değişiklikler, altyapısal koşullar, çevredeki inşaatlar, apartman ve komşudaki tadilatlar, taşınmalar, evimize giren alışveriş paketleri veya işletmelerde tedarikçiden gelen ürünler, nakliye araçları gibi birçok etken fare, akrep, pire, kene, böcekler, örümcekler, sinekler için geçiş yoludur. İç alana çok çeşitli yollarla girme şansı bulan böcekler ev ve işyerlerimizde kendilerine uygun su-gıda- barınma üçgenini kolayca oluşturur ve üremeye başlarlar. Larva paketleri ile yüklü olarak gelen bu böcekler iç alanlarda çoğalarak hızla yüksek popülasyona ulaşır. Örneğin; dişi bir Alman hamam böceği bir yıl içinde 300.000’in üzerinde genç hamam böceği doğurabilir. Her bir kapsülün içinde ise 30 ila 45 yumurta bulunur. Amerikan hamam böceğinde ise kapsül iki paralel yumurta sırası içerir ve her kapsül 14 ila 16 yumurtadan oluşur. Bu döngü genel olarak tüm haşere grupları için geçerlidir. Haşere ve kemirgen mücadelesi kapsamında ilaçlamalar endüstriyel işletmelerde veya sitelerde periyodik olarak ve belli denetim ve raporlama süreçlerine bağlı yürütülürken, evlerde genellikle mevsim dönümlerinde yapılır. Ortalama bir dönem bilgisi vermek gerekirse Nisan – Mayıs ayları ile Eylül – Ekim ayları böceklerin aktif olduğu ve iç alanları istila ettikleri dönemlerdir. Yaz başı ve sonunda evlerde yapılacak ilaçlamalar iç alana haşere geçişi olsa bile yuvalanmayı engelleyecektir. Ev içinde üreme varsa onu da çözecektir. İlaçlama randevusu için Toğral İlaçlama’yı aradığınız andan itibaren; böcek istilasına uğramanızı engelleyecek ve sizi koruyacak yol ve yöntemler ile ev veya işyerinizde yapılacak uygulamalar hakkında bilgilendirilmeye başlarısınız. İşletme veya site iseniz bir keşif çalışması yaparak projelendirmeyi tercih ederiz. Başarılı bir haşere mücadelesi için doğru olan da bu olacaktır. Ev ilaçlamasında ise müstakil bina veya daire ya da apartman ortak alanı için oluşturulacak randevu öncesinde gelecek teknisyen sizden aldığımız bilgilere uygun olarak bilgilendirilir. İlaçlamalarda gerekli olacak kimyasallar şirket aracında mevcuttur.

Adrese ulaşan teknisyen bir ön gözlem yapar. Zaten girişten itibaren uzman bir göz henüz size ulaşmadan bina yapısı, çevresel koşullar, böcek açısından olasılıkları değerlendirmiş olur. Teknisyenlerimiz adli sicil kontrolleri takip edilen sağlık kontrolleri yapılan, biyosidal ürün belgeli, eğitimli, ISG eğitimlerinden geçmiş kişilerdir. Dolayısı ile evinizi veya işyerinizi Toğral İlaçlama’ya güvenle teslim edebilirsiniz.

Teknisyen evinizde sizden de aldığı bilgileri uygun olarak, haşere bilgisine de bağlı sprey ilaçlama veya jel ilaçlama yapacaktır. Yapacağı ilaçlamada seçeceği kritik bölgeler hedef zararlı, evin çevre bağlantıları, apartmanın özellikleri, altyapı bağlantıları, bitki dokusu, ev veya dış alanda çöplerin durduğu yereler klima bağlantıları, depolama alanları, evde evcil hayvan olup olmadığı veya astım ya da kalp rahatsızlığı olan birisinin varlığı gibi genel kriterlere göre değerlendirilerek tamamlanır. Uygulama sırasında kendisine refakat ederken sizinle bilgileri paylaşan teknisyenimiz önerilerde de bulunur. Örneğin evinizin giriş kapısına yakın depoladığınız odunlar var ise ve akrep sorununuz da varsa tedbir veya yer değişikliği önerebilir. Ya da mutfağınızda hamam böceği varsa ki hamam böcekleri elektronik cihazları tercih ettiği için bu cihaz motor aksanlarında jel uygulama yapacaktır. Sizin dikkatinizi ve özeninizi yuvalanmanın bulduğu bir elektronik cihaza çekebilir. Evinizden ayrılmadan Sağlık Bakanlığı tarafından yasal firmaların bakanlık bildirimi yaptığı “Biyosidal Ürün Uygulama Formu”nu size bırakacak olan teknisyenimiz burada form akışına uygun genel bilgileri kaydeder. Bir nüshasını size bırakılan formun 1 nüshası ofise gelir.

Sizin yapmanız gereken ise; ilaçlama sonrası dikkat etmeniz gerekenler ve size bilgi verilen temizlik koşullarına uymanızdır. Evcil hayvanınızda yine sizinle paylaşılan bilgilere uymanız gerekecektir.

İstanbul’da hizmet verdiğiniz ilçeler hangileri? Hizmet ağınızı genişletmeyi hedefliyor musunuz?

Evlerimizde böceklerden, farelerden kurtulabilmek için önce onları tanımak gerekir. Bu da ancak işinin ehli Sağlık Bakanlığı onaylı, tecrübeli, altyapısı kurulmuş böcek ilaçlama firmaları ile mümkündür. Oldukça geniş bir yelpazeye sahip olan böcek türleri birbirlerinden ciddi farklılıklar gösterir. Bu da çevre, fiziksel yapı ve iyi bir gözlemle belirlenecek kritik kontrol noktalarına uygun olarak yürütülür, takip edilir.

Biz de Toğral İlaçlama olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakasında tüm ilçelerde hem bireysel hem de endüstriyel müşterilerimize hizmet veriyoruz. Verdiğimiz hizmetin kapsamında oldukça geniştir. Yürüyen haşereler, fare, sıçan, yılan, hijyenik ortamı bozan kuşlar, başıboş hayvanlar, akrep, pire, kene, güve ve akarlar, karınca gibi zararlılar hizmet kapsamımız içindedir. Bu hizmetleri birebir sağlayarak sorunu çözüp takip ederken, kuş, başıboş hayvan gibi hijyenik ortamı bozan canlıları için de yapılması gerekeneler için danışmanlık ve rehberlik hizmeti ile süreceler açısından müşterilerimizin yanındayız.

Bir alanın ilaçlamasından tam verim alınabilmesi için neler yapılmalıdır? İlaçlama çözüm müdür?

Hayatımızın birçok noktasında, özellikle evlerde karşılaştığımız böcek ve haşereler ile farelerden tam anlamıyla kurtulabilmek mümkün mü sorusu hepimiz için kıymetli. Dünyanın varoluşuyla birlikte yaşam bulan böcekler, fareler çok hızlı ürer ve her yere çok kolay geçerler. Evlerimizde veya işyerlerimizde bir buzdolabının motor aksanında, fırın çevresinde, bulaşık makinesi kapak içlerinde, çay-kahve makinesinde kendilerine yer edinen böcekler buralardan diğer malzemelere, odalara, süpürgeliklere, kapı pervazlarına geçer ve üremeye devam ederler. Evlerimizde böceklerden, farelerden kurtulabilmek için önce onları tanımak gerekir. Bu da ancak işinin ehli profesyonel firmalar ve uzman bakış açısı ile mümkündür. Böcek ve fare ilaçlamalarında verim almak için öncelikle görülen tek bir adet böcek veya fare ihmal edilmeden önemsenmeli ve ihmal edilmemelidir. Biraz önce de bahsettiğimiz gibi 1 böcek kapsülünden 50 civarında yavru çıkarak evimizde kolayca elektronik cihazlar pervazlar kırık bir fayans gibi yerlerde yerleşecek ve yeniden 21 gün gibi kısa bir sürede ergen olup yeni kapsüller bırakacaktır. Bu da istila habercisidir. Aynı zamanda evimizde deterjanlar ile yürüttüğümüz rutin ve rutin dışı ev temizliklerinin böcekler için caydırıcı olduğu fikrine kapılmak yersizdir. Çünkü ev hijyeni ile böcekler apayrı konulardır. Kullanılan kimyasal özellikleri ve böceklerin solunum sistemi kimyasalın sinin sistemine etki mekanizması apayrıdır.

Apartmanımız, evimiz veya çevredeki tadilat böcek ve fare hareketliliğini yükseltir. Yağmurlar akrep hareketliliğine neden olur.

Kedi-köpek gibi başıboş hayvanlar pirelerin olmuşunu ve en önemlisi bir yerden başka yere dağılmasını sağlar.

Kilerde bekleyen gıdalar güvelenmeye neden olur. Bu gıdaların sadece beklemesi gerekmez. Marketten aldığınız paket dikiş kenarlarında da güveyi eve kolayca taşırsınız.

Nem akara olanak tanır gibi birçok dikkat edilecek huşu vardır. Böcek ve fareler antenleri sayesinde kendileri için besin – su ve barınma alanlarını kolayca bulurlar.

1 hamam böceğinin 1 gece de 4,5 km ilerleyebileceği bilgisi de onlar için bir yere ulaşmak ve yumurta paketini güvenli alana bırakmak açısından hiç de zor olmayacağını ortaya koyar.

Evimizdeki böceklerden, farelerden kurtulmak için onların nerelerden geldiğini bilmek gerekir. Bu mücadele sadece ilaçlama ile çözülecek kadar basit değildir. Bunun için fiziksel iyileştirmelerin de göz ardı edilmeden yerine getirilmesi gereklidir. Bu evler için olduğu kadar apartmanlar, işyerlerinin ortak kullanım alanları için de geçerlidir. Böcekler ve fareler evimize nerelerden gelir dersek;

  • Apartman ortak alanları,
  • Asansör boşluğu,
  • Kablo kanalları bunların başında gelir.
  • Apartmanda bir komşunun taşınması, tadilat yapması da böcek hareketliliğini ve dağılmasını arttırır.
  • Bunun yanı sıra alışveriş poşetlerimiz ile kolilerle de evimize, işyerinize kolaylıkla böcekleri veya böcek yumurtalarını taşırız.
  • Nakliye ve taşınmalar da bu yollardandır.

Her nereden gelirlerse de gelsinler böceklerden ve farelerden kurtulmak için mutlaka nereden geldiklerini ve yaşam döngülerini bilmek gerekir.

Yaşam alanlarımızı korumak için de belli aralıklar ile ilaçlama yaparak koruma sağlamak doğru olandır.

togralilaclama.com

Adres: 19 Mayıs Mah. Sümer Sok. Sümko Sitesi No:1

AF/H Kozyatağı /Kadıköy/İstanbul

Gsm:  0530 241 56 10

instagram: togralilaclama

e-mail: zerrin@togralilaclama.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.