Bekir Batu

Kilise saldırısı ve sonrası!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Büyükdere’deki İtalyan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında 2 kişi silahlı saldırı düzenledi ve bu üzücü olayda ne yazık ki Tuncer Murat Cihan isimli bir vatandaşımız katledildi. Türkiye ve dünya medyası bu hain saldırıya büyük yer verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm siyasetçilerimiz saldırıyı kınayan açıklamalar yaptı. Bu üzücü haberi Türkiye, ilk kez benim yaptığım paylaşımla öğrendi, benim paylaştığım videolar tüm medyada yayınlandı. Saldırının detaylarını da HALK TV Canlı yayınında kamuoyuna aktardım. Türkiye bir kez daha Sarıyer Gazetesi’nin habercilikteki farkını görmüş oldu.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Toplumumuzun huzurunu bozmaya yönelik bu terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Saldırıda yaşamını yitiren Tuncer Murat Cihan’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu olayın Sarıyer’de yaşanmış olması da bizleri fazlasıyla üzmüştür. Keşke Sarıyer’in adı bu üzücü olayla gündeme gelmemiş olsaydı. Çok şükür İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ve görevli ekiplerin özverili bir şekilde yaptığı hızlı bir çalışmayla 2 saldırgan aynı gün yakalandı. İstanbul Emniyeti’ndeki tüm polisleri yürekten tebrik ediyorum. Gerçekten müthiş bir çalışmayla olayı kısa sürede aydınlatarak, devletimize olan inancımızı bir kez göstermişlerdir. Saldırının ilk anından itibaren hemen canla başla çalışmaya başlayan; polisimizi, cumhuriyet savcılarımızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum.

Herkes bilmeli ki; bu tür saldırılar asla toplumumuzdaki huzur atmosferini bozamayacaktır. Bizler; kim hangi dinden olurlarsa olsun hepimiz aynı topraklarda dostça ve insanca yaşıyoruz.

Sarıyer, farklı inançlardan çok sayıda kiliseye ev sahipliği yapıyor. Bundan sonra da yapmaya devam edecek. Bunlar bizim değerlerimiz. Biz Sarıyer halkı olarak dün olduğu gibi yarın da hep birlikte huzur içinde yaşamaya devam edeceğiz. Bunu kimse bozamaz, bozmaya da gücü yetmez.

SARIYER’DE SEÇİM HEYECANI

Sarıyer’de yerel seçim atmosferine girildi. Adaylar sahaya indi ve Sarıyer’i 5 yıl yönetmek için vatandaşların karşısına çıktılar. (Hemen belirtelim gazetemiz baskıya girdiği sırada CHP adayı henüz netleşmedi. Bu yüzden CHP adayıyla ilgili gazetemizde bir haber ne yazık ki yazamıyoruz )

Sarıyer Gazetesi olarak tüm siyasi partilere eşit mesafede durarak süreci yakından takip ediyoruz. Hangi partiden olursa olsun herkesin sesi olmaya devam edeceğiz. Ancak hiç kimsenin Sarıyer halkını kandırmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü Sarıyer halkı; yalancı ve sahtekâr siyasetçilerden çok çekti, çekmeye de devam ediyor. Sarıyer halkının oyunu alıp kendi çıkarları için belediyecilik yapmayı düşünenler varsa bu yanlıştan daha yolun başındayken hemen dönmeli. Zira bu vebal büyük bir vebaldir. Sarıyer halkının ahını alan siyasetçiler, belki kısa süreliğine istediklerini almış gibi görünseler de ömür boyu iflah olmazlar. Sarıyer’i yönetmeye talip olanlar, Sarıyer halkına karşı insani ve vicdani sorumluk taşıdıklarını asla unutmamalı. Aksi halde pek hayırla yad edilmezler, üzerlerine yapışacak lekeden ölünceye kadar kurtulamazlar.

Hepinize sevgiler sunuyorum…

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.