Türk Müziğine Yeni Bir Soluk: “RÖPRİZ”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk müziğine yepyeni bir soluk getirmek ve şarkılarıyla nefes olmak üzere yola çıkan iki başarılı isim Harun Gürbüz ve Ali Akaçça, “Röpriz” grubu olarak çıkardıkları albümleriyle tüm dikkatleri bir anda çektiler. Röpriz grubunun “YAS” isimli albümü Bordo Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu.

Türk müziğine nefes olmak için yola çıkan iki akademisyen Harun Gürbüz ve Ali Akaçça, 25 yıllık dostluk maceralarına birlikte ilk Ege Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Lisans ve Haliç Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimlerini tamamlayarak başladılar.

Muhteşem ikili “Röpriz” grubunu şöyle anlatıyor; “Röpriz; müzikte tekrar anlamına gelmektedir grup her tarz parçaları kendilerine has bir tavırla seslendirdikleri için grubun ismine Röpriz demeyi uygun gördük. Albüm içeriğimiz çok beğenildi. Toplamda dokuz adet şarkıya yer verilen albümde üç tane Sezen Aksu şarkısı da seslendirdik. Albümün aranjörlüğünü Röpriz grubunun piyanisti ve aranjörü Ali Akaçça yaptı. Harun Gürbüz; bu muhteşem aranje edilmiş şarkılara kemanıyla ve sesiyle hayat verdi. Studio Tiem’de hazırlanan albümün tonmaesterliğini, mix ve masteringini Turgut Moğolkanlı yaptı. Bu başucu yapıtını kıymetli müzikseverlerle buluşturan ise Bordo Müzik Yapım Şirketi yöneticisi ve prodüktörü Medeni Uçar oldu. Röpriz grubunun “YAS” isimli albümü Bordo Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda ve You Tube kanalında 10 Mart 2024 tarihinde müzikseverlerle buluştu.”

Bordo Müzik etiketiyle piyasada yerini alan albümdeki şarkılar arasında, Yas (Sezen Aksu), Ah İstanbul (Sezen Aksu), İkinci Bahar (Sezen Aksu), Kapıldım Gidiyorum, Kimseye Etmem Şikayet, Bir İhtimal Daha Var, Gam Zedeyim Deva Bulmam, İmkansız (Zekai Tunca) ve Makber yer alıyor.

Harun Gürbüz kimdir?

İzmir’de müzik hayatına merhaba diyen Gürbüz; bu süreçte Ayhan Sökmen, Avni Anıl, Yılmaz Yüksel, Kutlu Payaslı gibi çok değerli hocalardan dersler aldı. 2002 yılında Ege Üniversitesi Devlet Klasik Türk Musikisi Konservatuvarı (TSM) Ses Eğitimi bölümünü kazanan Harun Gürbüz, 2007 yılında derece ile mezun oldu. Akabinde akademik kariyerine İstanbul’da devam eden sanatçı; T.C Haliç Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini Türk Müziği Ana Sanat Dalı bölümünde tamamladı. Yardımcı Doç. Çetin Körükçü ve Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça’nın asistanlığını da yapan Gürbüz; yine aynı kurumda Türk Sanat Müziği repertuar ve Geleneksel Türk Müziği Solfej ve Nazariyat dersleri vererek 2009-2014 yılları arasında Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Ses sanatçılığının yanında profesyonel olarak keman ve viyola da çalmaktadır.

Sanat hayatına hızla devam eden Harun Gürbüz; ulusal ve uluslararası platformlarda çok sayıda konserler vermiştir. Aynı hızda sahne çalışmaları da devam etmektedir.

Ali Akaçça kimdir?

Ege Üniversitesi Devlet konservatuvarı ve Haliç üniversitesi konservatuvarı da Piyano öğretim görevlisi olarak görev yaptı. Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Rafet El Roman, Ahmet Özhan, Emel Sayın gibi birçok sanatçının orkestra şefliği yaptı ve sahnede piyano ile eşlik etti. Birçok sanatçının albümünde Aranjörlük ve müzik yönetmenliği yaptı. Kendi beste ve düzenlemelerinde oluşan 8 enstrümantal albümü’ de vardır. Birçok film, dizi film, reklam müzikleri yaptı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.