Merve Saatçi Yılmaz

Son Kilolar Nasıl Gider?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bir süredir diyet yapıyorsunuz ve hayalinizdeki kiloya ulaşmanıza son birkaç kilo kaldı. Ancak, diyetinize devam etmenize rağmen kilo vermeniz durdu. Öncelikle paniğe kapılmayın, çünkü bu durum çok normal. Diyet sürecinde sürekli aynı hızla kilo vermek genellikle mümkün olmayabiliyor. Metabolizmanız, farkında olmadan yaptığınız hatalar ya da kilo verdikçe ihtiyacınız olan kalori miktarının değişmesi gibi nedenler kilo vermenize engel oluyor olabilir. İşte tekrar kilo vermenizi sağlayacak ufak değişiklikler…

-Rutininizi değiştirin. Her öğlen ya da akşam benzer yemekler tüketiyorsanız vücudunuz bu düzene alıştığı için kilo vermekte zorluk çekiyor olabilirsiniz. Öğlen sebze, akşam et tükettiğiniz bir beslenme programınız varsa yerlerini değiştirebilir ya da az az sık sık besleniyorsanız aralıklı oruç yöntemini deneyebilirsiniz.

-Fiziksel aktivitenizi arttırın. Kilo vermenin durduğu dönemde fiziksel aktivite düzeyinizi arttırarak harcadığınız enerji miktarını kolaylıkla arttırabilirsiniz. Yine benzer şekilde her gün aynı saatlerde yaptığınız egzersizi vücudunuzun alışık olmadığı bir saatte, egzersiz çeşidi ve şiddetini değiştirerek uygulamayı deneyebilirsiniz.

-Tükettiğiniz besinleri gözden geçirin. Bazen farkında olmadan gün içerisinde atıştırdığımız besinler ya da ikramlar nedeniyle ihtiyacımız olan günlük kalorinin kat kat üzerine çıkabiliyoruz. Ancak günün sonunda ya da yediğimiz besinleri düşündüğümüzde ölçüyü kaçırdığımızı fark ediyoruz. Fark etmediğimiz noktada ise, “Ne yaparsam yapayım kilo veremiyorum.” demeye başlıyoruz. Bu yüzden, kilo vermeniz durduysa 1 hafta boyunca tükettiğiniz besinleri not almayı deneyin. Bu sayede gün içerisinde bir şeyleri fazla yediğinizi gözlemleyebilir, kilo vermenizi durduran sorunu daha kolay tespit edebilirsiniz.

-Diyete 1 hafta ara verin. 3 aydan uzun süren diyetlerde kilo kaybının durması oldukça normal bir durumdur. Kilo kaybının devamlılığını sağlamak için 1 hafta boyunca listenizdeki besinleri tüketmek yerine önünüze gelen yemeklerden karışık yemeyi deneyin. Örneğin makarna yiyorsanız 3-4 kaşık, tatlı yiyorsanız 3-5 kaşık tüketebilirsiniz. Ara verdiğiniz 1 haftada dikkat etmeniz gereken en önemli şey porsiyon kontrolünü sağlamak. Kilo almadan, 1 hafta boyunca istediğiniz her şeyi ölçülü yiyerek aynı kiloda kalmayı hedefleyin. 1 hafta sonra tekrar diyete başladığınızda tekrar kilonuzun düşmeye başladığını göreceksiniz.

-Doğru kiloyu hedeflediğinizden emin olun. Sadece boy uzunluğunuza bakarak yıllar önce sahip olduğunuz kiloya düşmeye çalışıyorsanız kendinize yanlış bir hedef belirlemiş olabilirsiniz. İdeal kilo belirlenirken vücut kompozisyonunuz, yağ ve kas oranınız, yaşınız boy uzunluğunuzdan daha önemli kriterlerdir.

-Pes etmeyin. Diyete başlarken kilo vermenin yavaşlamasının normal olduğunu bilerek yola çıkın. Sağlıklı beslenmenin kaliteli bir yaşamın parçası olduğunu unutmayın. Vücudumuz bazen yaşadığı değişikliklere ayak uydurabilmek için zamana ihtiyaç duyar. Bu süreçte kendinizi motive etmenin yollarını arayın ve bu sürecin sonunda sahip olacağınız artıları düşünün.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.