Okul Geçidi Görevlisi Eğitim Programı Sarıyer’de yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan “Okul Geçidi Görevlisi Eğitim Programı” İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti. Düzenlenen eğitim programı amacı doğrultusunda 2021-2022 eğitim öğretim yılında uygulanacak trafik tedbirlerinden bahsedilerek eğitim alan okul geçidi görevlileri bilgilendirildi.

Programda Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Trafik Polisi Ahmet Şengül tarafından 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ile yönetmeliğinde okul geçidi görevlisi olacak öğretmen, öğrenci ve velilere trafik kuralları, trafik işaretleri ve görevlerini nasıl yapacakları hakkında teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Eğitim programı Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleşti.

Yapılan eğitim programında okul geçitlerinde uygulanması gereken kurallar, trafikte en sık yapılan hatalar ve emniyet kemerinin öneminden de bahsedildi. Eğlendirici ve eğitici videolar ile katılım sağlayan minikler renkli dakikalar geçirdi. Eğitici sunum sonrası Sarıyer Merkez’de bulanan bir okul önünde uygulamalı eğitim verildi. Uygulamalı eğitimde akan trafik durdurularak, okul geçidi görevlilerinin yapması gerekenler Trafik Polisi Ahmet Şengül tarafından gösterildi.

Okul Geçidi Görevlisi Büyük Önem Taşır

Trafik Polisi Ahmet Şengül okul geçidi görevlilerinin önemini vurgulayarak “İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarının sağlanması için bir okul geçit görevlisinin görevlendirilmesi gerekmektedir. Öğretmen, öğrenci veya veliler okul geçit görevlisi olabilirler. Trafik zabıtasınca verilmiş belgesi bulunan ve özel kıyafet ve işaret taşıyan görevliler, bu yerlerde trafiği sevk ve idare etmeye görevli ve yetkilidirler” dedi.

Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır

Trafik Polisi Ahmet Şengül; “Pek çok kazada emniyet kemeri kullanımı sayesinde insanların hayatının kurtulduğu açıkça kanıtlanmıştır. Emniyet kemeri frenleme veya çarpışma anında sürücü ve yolcuların üzerine etki eden büyük kuvvetin, kemer aracılığıyla vücuda yayılarak etkisiz hale getirilmesini sağlamaktır. Böylelikle vücut koltuğa sabitlenmiş olur. Bu sayede çarpmalardan kaynaklanan yaralanma ve ölümler önlenmiş olur.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.