Rukiye Ay

İyi yolculuklar…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yaşam en başında nasıl ve nereye olacağını bilemediğimiz bir yolculuk. Dünyaya adım attığımız andan itibaren başlar yaşam öyküsü… Sonrası ise çabalarımız, emeklerimiz, tercihlerimiz ve kaderimizle şekillenir. Yürüdükçe alırız yol, bir gün biteceğini bilsek de çok zaman olur boşa harcanan!

2021’e buruk bir merhaba diyerek başladık. Ocak ayında da yine pandemiyle mücadele sürerken girdiğimiz bu yeni yıldan sanırım herkes en çok sağlık diledi. Çünkü başarı ya da mutluluk dileklerinin aksine tam anlamıyla olmadığında yaşamımızı sekteye uğratacak en büyük unsurun sağlık olduğunu yaşayarak gördük. Başa gelen çekilir… Çok sayıda insan Covid-19’a yakalandı, hayatını kaybetti ya da iyileşse de etkilerinin sürdüğünü gördü. Ben de pandemi sürecinden payımı alan bir kişi olarak halen etkilerini hissettiğim zor ve çok yorucu bir süreci yaşamaya devam ediyorum.

Bir an önce kurtulmak için gün sayarken uzun zamandır herkesin kendine has alışkanlıklar içerisinde olduğu rutinler rafa kaldırıldı. Her yeni güne artık yeni alışkanlıklarla uyanır ve gün boyu maske kullanımından dezenfekte işlemlerine kadar uğraşıp durur olduk… Aşı geldi ama tabi tamamen ne zaman sona ereceğini bilmediğimiz bir pandemi süreci içerisindeyiz. Koronavirüsü yaşayan bir nesil olarak bazen anılarımıza acı bir hatıra olarak eklenecek bu süreçte ne yapacağımızı bilemiyoruz. 65 yaş üstü vatandaşların ve 20 yaş altı gençlerin daha yasaklı bir şekilde yaşadığı bu süreci, orta yaş grubu birçok sorumluluğu üstlenerek sürdürüyor. İşe gidip gelerek, alışveriş yaparak ve eski rutinin parçası olan yaşamsal faaliyetlerin sorumlusu olarak… Koronavirüs artık neredeyse şarkılara, filmlere, kitaplara konu olacak kadardır hayatımızda diyebiliriz. Hani yaşadığımız bir üzüntüye zamanla alışırız, bir yanımız hep üzgün kalsa da diğer bir yanımızla yaşarız. Ben maskelere rağmen nefes almaya çalıştığımız bu süreci en çok böyle yorumluyorum. Bu günler de elbette geçecek. Yine herkesin keyifle çayını kahvesini yudumladığı, simidini martılarla bölüştüğü ve kahkahalarla sokakları doldurduğu günler dilerim ki yakındır…

2021 yılı tüm maddi manevi zorluklara, pandemiyle mücadeleye ve kısıtlamalarla sürdürdüğümüz yaşamımıza umut ve sabır getirsin.

Herkese yaşam öyküsünde iyi yolculuklar dilerim.

Sevgiyle kalın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.