Rukiye Ay

Yeni bir yıl…

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hepimiz az ya da çok yeni bir yılın heyecanı içerisindeyiz. 2023’ün son günlerini de yaşayıp artık önümüzde uzanan 2024’ü karşılamaya olabildiğince hazırız. Yeni yılın hep daha iyi olması temennisiyle içimizde umutlar besleyebilmek ilk çabamız… Çünkü insan nefes aldığı sürece aslında umut hiç bitmez!

Her yeni yılı yaşam öykümüze katacağımız yeni cümleler gibi hissederim. Mutluluktan taraf olan kelimeleri daha çok tercih etsem de hayat bu; iyi ya da kötü sürprizleri hiç bitmez. Dolayısıyla her ne olursa olsun nefes aldığımız sürece tüm koşulları günü geldikçe yaşamak ve atlatmak zorundayız.

Peki, 2023 yılı nasıl geçti? Elbette bu sorunun bir tek cevabı yok… Her insanın yaşadıklarından söyleyebileceği milyonlarca cevabı var. Hepimizin cümleleri kocaman bir yıl ediyor. Ülke olarak depremlerin, acıların, hüzünlerin çok ağır bilançoyla yaşandığı bir yıldı… Ekonomik sıkıntıların aileleri derinden etkilediği ve sıkıntıların katlanarak çoğaldığı günleri yaşadık. Beklediğimiz yağmurlar yağınca bu sefer seller oldu, içimizde hep bir fırtınalar koptu! Dört mevsime öyle çok acı sığdırdık ki… Daha kötü ne olabilirdi diye düşünsek de dileğimiz daha da kötülerinin yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınmasıdır.

2023 benim için yıl boyunca artarak devam eden sağlık problemlerini atlatmaya çalışarak geçti. Tanıştığım her yeni rahatsızlık eskisini unutturacak kadar ağırdı. Ama değil unutmak her yeni güne onlarla birlikte uyanmak ve alışmakla geçti… İnsanın çabalarından en büyüğü ve en zoru sağlığından kopup giden parçaları bir araya toplamaya çalıştıkça dağılıp gidişini izlemekmiş… Yıl boyunca her ay kaleme aldığım köşe yazılarımın hızla kalemimden dökülmesinin tersine bu yazıda belki de biraz zorlanıyorum.

2023’ün bana getirdiği güzel sürprizler de oldu. Sivas Bileşenleri Konseyi’nce düzenlenen Uluslararası 4. Sivas EN’leri Aşık Veysel Ödülleri gecesinde “Mesleki Başarı” ödülüne layık görüldüm. Gerçekleştirilen çok güzel bir ödül gecesinde ödülümü aldım. Bu vesileyle bana bu ödülü veren Sivas Bileşenleri Konseyi Başkanı Müslüm Türkcan ve ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum. Mesleki yaşamımda günlük mesai bir yana, her gün yaklaşık 5 saat süren yolculuklarımda en çok dinlediğim “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsüne yazdığı sözleriyle ve sesiyle hayat veren Aşık Veysel’i bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. UNESCO tarafından 2023 yılının “Aşık Veysel Yılı” ilan edilmesiyle vefatının 50. yıldönümünde gerçekten çok anlamlı ve ses getiren bir ödül gecesi oldu.

2023’ü geride bırakırken, artık 2024 hepimiz için önce sağlık ve ardından yepyeni umutlar, hayaller, fırsatlar, güzellikler getirsin istiyoruz. Her yeni yıl yeni bir cümle ve her yeni cümle de yeni hikayeler demektir… 2024 bolluk ve bereketiyle gelsin. Umarım herkes için yeni yıl en güzel hikayelerini yazacakları bir yıl olur.

Hoşça kal 2023, hoş geldin 2024!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.